Všechny strany lásky (18+)

rozkos-uvod
Dnešní tipy představí knihy, které zvou k prozkoumávání a odhalování ženské sexuality. Ať už se zajímáte o tantru, či hledáte méně spirituální přístup k ženskému vzrušení, mezi těmito knihami si vyberete.

Kniha Tantrická transformace přináší pohled indického duchovního guru na mystický svět tantry. Poznejte skrze indické učení lépe své tělo i svou mysl.

Tantrická transformace

Setkání meditace a lásky

Autor: Osho
Přeložila: Jana Žlábková

Počet stran: 288
Vazba: brožovaná
ISBN: 9788075933218
Doporučená cena: 289 Kč

Knihu Tantrická transformace vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

Setkání lásky a meditace V této knize promluv nás mistr Osho zavádí do mystického světa tantry a poskytuje velmi detailní mapu odhalující nitro muže a ženy. Osho vychází ze starobylého textu zvaného Sarahova píseň pro krále, s jehož pomocí ukazuje proces transformace prostřednictvím sexu, lásky a meditace. Tantra není náboženství ani nauka, je to styl aktivního života umožňující prožívání lásky v přítomném okamžiku a postoupení na vyšší úrovně transformace. Osho nazývá tantru branou ke svobodě, protože otevírá cestu k ovládání mysli, relaxaci a k duchovním vhledům odhalujícím tajemství vnitřního světa plného světla a energie. Osho dokáže nesmírně poutavým způsobem spojovat dávné tradice se současností a zdůrazňuje, že člověk se v podstatě nemění a jeho problémy jsou po celá tisíciletí stále stejné. Proto využívá dávný text, jenž velmi výstižně odhaluje samotné základy tantry. Osho s jeho pomocí zároveň uvádí na pravou míru pojetí tantry, která si v dnešním západním světě získává stále větší oblibu, ale většinou bývá chápana zcela mylně. Jak říká Osho, je to úžasná cesta k sebepoznání a osvobození.

Ukázka z knihy

Tantra je svoboda. Je to oproštění se od výmyslů a hrátek mysli, od všech struktur i od ostatních lidí. Tantra je prostor k bytí. Tantra je osvobození.
Není to náboženství v běžném slova smyslu. Náboženství je hra mysli a dává vám určitý vzorec. Křesťan má svůj vzorec, stejně jako ho má hinduista a muslim. Náboženství dává člověku přesně stanovený způsob a řád žití. Tantra mu veškerý řád bere.

Jakmile přestane existovat daný a vynucený řád, povstane ve vás cosi úplně jiného. Procitne ve vás to, co Lao-c’ nazývá tao a co Buddha označuje slovem dharma. Nemůžete to nijak ovlivnit, protože se to stane samo. Tantra vytváří prostor, aby se to mohlo stát. Nic nepřivolává, nic neočekává, prostě jen vytváří prostor. A jakmile je připravený, začne vše proudit dovnitř.
Povím vám hodně dávný a velmi krásný příběh…

O autorovi

Osho byl indický duchovní učitel, mystik a guru. Profesor filozofie, který cestoval v šedesátých letech po Indii jako veřejný řečník. Pro neskrývanou kritiku tradičních náboženství, společnosti a otevřenost svých projevů se stal velmi kontroverzním. Prosazoval mimo jiné i otevřenost a detabuizaci sexu, což mu v indických a později mezinárodních médiích vyneslo přezdívku „sexuálního guru“. Ve státě Oregon v USA založil mezinárodní komunitu. Stres způsobený problémy s místními obyvateli mu způsobil mnoho nemocí, na jejichž následky nakonec zemřel.

Zdroj: kosmas.cz

O nakladateli

Nakladatelství Beta bylo založeno v roce 1993. Za dobu svého působení uvedlo na český trh na 800 titulů různých žánrů a řadí se tak mezi přední české nakladatelské domy. Věnujeme se především knihám zaměřeným na rozvoj osobnosti, dále vydáváme ezoteriku a nově také náročnější beletrii. V portfoliu nechybí témata historická nebo militaria a opomenout nelze ani bohatě vypravené, obsahově poutavé obrazové publikace, s nimiž se nakladatelství Beta úspěšně prezentuje laické i odborné veřejnosti. Mezi světoznámé osobnosti, které vydáváme, patří autor hororů a detektivních románů Stephen King, duchovní učitel Osho, Deepak Chopra nebo Alexander Loyd.

————————————————

V češtině vychází oceňovaná kniha americká odbornice na ženskou sexualitu Sheri Winston nazvaná Anatomie vzrušení ženy. Tato kniha vás zbaví strachu vytvořeného společností kolem nás, naučí vás pracovat se svým tělem a se svou sexualitou a dovolí vám tak okusit radost a svobodu, jakou jste dosud nezažily.

Anatomie vzrušení ženy

Tajné mapy k hluboko uložené rozkoši

Autor: Sheri Winston
Přeložila: Lenka Fořtová

Počet stran: 288
Vazba: brožovaná
Formát: 130×204 mm
ISBN: 978-80-7370-587-9
Doporučená cena: 389 Kč

Knihu Anatomie vzrušení ženy vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE.

Naše sexualita byla po dlouhá staletí potlačovaná a tato odvěká represe se nás hutným způsobem dotýká i v současné době, která působí zdánlivě sexuálně svobodně. Stopy studu, vnitřního sevření, strachu a pocitu vlastní nepatřičnosti si bohužel jako stopu represivní výchovy nese většina z nás.

Vědomá práce s tělem a sexualitou je nesmírně léčivá. Je tím, co vám dodá osobní sílu. Tím, co vás zbaví zbytečných strachů, a dá vám důvěru v sebe. Je dokonce tím, co vám umožní poznat sebe sama. Proto neváhejte a vydejte se na cestu sebepoznání a poznání. Dotkněte se svého těla i duše. Dotkněte se své křehkosti, zranitelnosti, a díky tomu i své síly. Poznejte hloubku a sílu rozkoše, kterou dokáže vaše tělo prožívat. Ochutnejte radost, lásku a svobodu a dovolte jim, ať se rozlijí vaším tělem i duší.

Vědomá práce s tělem a sexualitou je nejrychlejší cestou tělesného i duševního sebeuzdravování a osobního rozvoje. V ruce teď držíte knihu, která je mapou ženského vzrušení. Mapou ženského těla i duše. Držíte cenný poklad, který byl mnoha generacím před vámi zapovězen jako něco nepatřičného, nemravného, špinavého. Nepromarněte svoji příležitost a cenný fakt, že žijeme v době, která sice nese dozvuky stovek let sexuální represe, ale současně alespoň v mnoha zemích naší planety dnes už máte možnost svou sexualitu studovat.

O autorce

Sheri Winston je učitelkou sexu, oceňovanou autorkou a certifikovanou terapeutkou. Vede workshopy a kurzy věnované právě ženské sexualitě.

Zdroj: intimateartscenter.com

O nakladateli

Nakladatelství Synergie Publishing SE působí na českém trhu již téměř 20 let a za tu dobu vydalo několik stovek titulů v oblasti inspirace, poznání a spirituality. Mnohé z těchto knih se okamžitě staly bestsellery. Mezi kmenové autory patří Doreen Virtue, Ciro, Marchetti, Menna Van Praag, Esther a Jerry Hicks, Louise L. Hay nebo David Deida.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTantrická transformace
Setkání meditace a lásky

Osho

Pavel Dobrovský – BETA, 2021

zobrazit info o knizeAnatomie vzrušení ženy
Tajné mapy k hluboko uložené rozkoši

Winston, Sheri

Synergie Publishing SE, 2021

Napsat komentář