Nenechte si ujít v týdnu od 11. do 17. října 2021

nenechte_si_ujit
Před námi je další říjnový týden a s ním i další akce pro všechny milovníky literatury. Těšit se můžete na setkání s Jáchymem Topolem, autorské čtení Blanky Hoškové nebo na besedu s novinářkou Pavlou Jazairiovou. Stačí si jen vybrat, máme tu něco pro každého.

Hned v pondělí 11. října můžete zajít na zmíněné setkáníJáchymem Topolem, autorem knih jako Sestra či Citlivý člověk. Akce se koná v Knihovně Václava Havla od 19.00 a kromě spisovatele se můžete těšit i na Moniku Načevu, která vystoupí společně se svým spoluhráčem z kapely Zdivočelí koně  a zahrají písně ze své nové desky. Jáchym Topol pak představí svoji novou knihu Udržuj svoji ledničku plnou, která je plná písňových textů a zhudebněných básní pro kapely jako Psí vojáci, Národní třída či pro Davida Kollera.

úterý 12. října se podíváme do brněnské Knihovny Jiřího Mahena, kde se od 17.00 uskuteční autorské čtení brněnské spisovatelky Blanky Hoškové. Můžete od ní znát knížky jako DietnikumTrojhraVoňavé (na)děleníZlato(v)lásky či Kamilenky. Nedávno pak vydala nový titul nazvaný Když se přání neplní, ze kterého vám v Brně určitě přečte vybrané úryvky. Akce začíná v 17.00 na pobočce Štýřice.

Za další knižní novinkou se podíváme do ostravského Domu knihy. Tentokrát ale potěšíme hlavně pány – v úterý 12. října můžou zajít na besedu s Tomášem Šiřinou, autorem knihy My jsme Baník. Tento titul shrnuje 100 let ostravského klubu a jeho významných osobností. Pokud tedy patříte mezi jeho fanoušky, určitě si nenechte tuto besedu ujít, jako host se zde dokonce objeví i bývalý útočník klubu Václav Svěrkoš. Beseda začíná v 17.00.

Ve středu 13. října se v Městské knihovně v Praze uskuteční beseda se spisovatelem Janem Bauerem. Píše hlavně historické romány, znát můžete například tituly jako Klášterem obchází ďábelVampýr z koňského trhuDvě císařovnyZáhady pro rychtáře či Král zvedá meč. A let os mu vyšla už dokonce 200. kniha, a tak rozhodně bude na besedě o čem mluvit. Navíc na to povídání nebude sám, akce se zúčastní také jeho přátelé – Zuzana Koubková, Jitka Ludvíková, Otomar Dvořák, Josef Pepson Snětivý, Luboš Yetti Koláček a možná i další. Přijďte i vy, vše začíná v 17.17 na pobočce Hradčany.

A nakonec se podíváme do Zlína. V Krajské knihovně Františka Bartoše se ve středu 13. října uskuteční beseda s novinářkou a cestovatelkou Pavlou Jazairiovou, která dlouhé roky působila jako zahraniční redaktorka Českého rozhlasu. Během své práce se soustředila především na Afriku a oblast Blízkého a Středního východu. O svých cestách už napsala několik knih, například Příběhy či Příběhy z Mexika. Na besedě ale bude řeč o její zatím poslední knize Z Etiopie a odjinud, ve které popisuje spoustu zdejších příběhů na pozadí klimatické změny. Setkání začíná v 17.00, tak určitě dorazte, půjde o zajímavé odpoledne.

 Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář