Nenechte si ujít v týdnu od 13. do 19. září 2021

nenechte_si_ujit
Další zářijový týden je před námi a to znamená i další pozvánky na literární akce. Můžete zajít například na autorské čtení Viktorie Hanišové či další LiStOVáNí. Těšit se ale také můžete na čtení z další z knih o žítkovských bohyních. Zkrátka je z čeho vybírat.

úterý 14. září se v brněnské Knihovně Jiřího Mahena uskuteční setkání z cyklu Spisovatelé do knihoven. Setkat se můžete se spisovatelkou Viktorií Hanišovou, autorkou knih jako AnežkaHoubařkaRekonstrukce či Dlouhá trať. Z poslední jmenované knihy pak autorka brněnským návštěvníkům také přečte pár úryvků. Akce začíná v 17.30 a koná se v ústřední knihovně na ulici Kobližná. Určitě půjde o příjemné odpoledne, tak si je nenechte ujít.

S další akcí se přesuneme do Prahy. V Městské knihovně se ve středu 15. září sejdou všichni milovníci literatury. Vždycky jednou za měsíc se zde totiž koná literární salónek Nób(e)l. Přijďte si taky popovídat s ostatními o přečtených knihách nebo známých spisovatelích. Tentokrát bude řeč hlavně o Albertu Camusovi a existencialismu. Akce začíná v 18.00 v ústřední knihovně na Mariánském náměstí.

pražská Městská knihovna ještě jednou. Ve středu 15. září se v Domě čtení na ulici Ruská koná setkání hned se dvěma spisovateli. Můžete se těšit na Svatavu Antošovou, která nedávno vydala knihu Diktátor píše básně, a na Igora Malijevského, kterému nedávno vyšla próza Otevřený prostor. Obě knižní novinky se zabývají současnou sociální realitou, což bude také hlavní téma středečního setkání. Pokud vás to zajímá a chtěli byste získat novou inspiraci na knížky, určitě si nenechte tuto akci ujít.

A ještě jednou Brno. Ve čtvrtek 16. září se v Knihovně Jiřího Mahena uskuteční autorské čtení z knížky Žítkovské bohyně: Lidová magie na Moravských Kopanicích od etnografky Dagmar Dobšovičové. Jestliže vás tyto příběhy o silných ženách, které oplývaly zvláštními schopnostmi, zajímají, je pro vás toto čtení jako stvořené. Dozvíte se totiž plno zajímavého o lidovém léčitelství či zaříkávání. Akce začíná v 17.00 v Mahenově památníku.

A podíváme se také do Plzně. Do Kolektiv Hubu můžete v pátek 17. září zajít na scénické čtení LiStOVáNíJak už možná víte, spolek kolem Lukáše Hejlíka vyjel na turné tentokrát s opravdovou českou klasikou. Nazkoušeli totiž knihu Osudy dobrého vojáka Švejka od Jaroslava Haška. A to by nebyl Švejk, aby si neudělal legraci ze současné situace. Na vlastní oči tak uvidíte, že tato legendární kniha je opravdu nadčasová a své kvality si v ní najde snad každá generace. LiStOVáNí začíná ve 20.00 a účinkuje Alan Novotný a Jiří Ressler.

 Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář