Svět zvířat v barvách

barevna-zvirata-nahled
Divoké barvy nejsou jen výsadou papoušků a tropických rybek. Věděli jste například, že existují modré ještěrky? Puntíkaté žáby? Že barvy duhy mají své místo i v říši hmyzu? Nádherná kniha plná fotografií vezme vás i vaše děti na fascinující pouť do světa zvířat.

Zářivě růžové saranče, křiklavě žluté žáby a pestrobarevní korýši – živočišná říše je obdivuhodně pestrá. Mnoho živočichů doslova hraje všemi barvami duhy, a někteří dokonce svítí ve tmě. Celá řada barevných druhů žije v deštných pralesích nebo na korálových útesech, ale i u nás najdete zajímavě zbarvené tvory – stačí se pořádně rozhlédnout.

Proč jsou vlastně živočichové barevní?
A jak vůbec přicházejí barvy na svět?
Existují také pestře zbarvení savci?

Odpovědi najdete v této knize. A nejen to – nemusíte se vypravit do nebezpečné divočiny, a přesto poznáte více než 250 nejbarevnějších živočichů naší planety.

Malá, velká, známá i vzácná zvířata se v této obrázkové knize setkávají netradičním způsobem: spojila se podle barvy peří, srsti, kůže nebo šupin. Působivé fotografie zvířat jsou doprovázeny zajímavými základními informacemi a krátkými profily zvířat. Podmanivá obrázková kniha ve velkém formátu.

Rajčatová žába a modrý drak

Nejbarevnější zvířata naší planety
Autorka: Andrea Köhrsenová
Přeložila: Jana Čeřenová

Počet stran: 40
Vazba: vázaná
Formát: 245×300 mm
ISBN: 978-80-7670-038-3
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Rajčatová žába a modrý drak vydalo nakladatelství Kazda.

Ukázka z knihy

ukazka1-zvirata

 

zvirata-ukazka

Podívejte se na další krásné ukázky.

O autorce

Andrea Köhrsenová se narodila v roce 1971. Vystudovala komunikační design na univerzitě Muthesius v Kielu. Několik let pracovala jako grafická designérka pro různé agentury v Hamburku. Pracuje jako nezávislá umělkyně a spisovatelka. Vydala několik velmi úspěšných knih pro děti.

Zdroj informací


Nakladatelství KAZDA přináší čtenářům výjimečné knihy o přírodě, udržitelnosti, netradičním cestování a umění. Filozofií nakladatelství je přinášet kvalitní české a zahraniční tituly, které zajímavým obsahem čtenáře vnitřně obohatí, podpoří jejich vztah k přírodě a přispějí k formování udržitelnější budoucnosti. V nabídce najdete populárně-naučné knihy pro všechny generace – od leporel přes příběhy inspirované přírodou, osudy zvířat i lidí, cestopisy, inspiromaty či atlasy, až po náročnější čtení od předních světových biologů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRajčatová žába a modrý drak
Nejbarevnější zvířata naší planety

Köhrsenová, Andrea

Kazda, 2021

Napsat komentář