Pojďte poznávat savce

Tipy_System a fylogeneze savcu_Vlci
S dnešními tipy se podíváte do přírody, přesněji do světa zvířat. Zjistíte něco o vývoji jednotlivých druhů savců a poté se blíže podíváte na zoubek divokým vlkům.

V odborné publikaci Systém a fylogeneze savců od autorů Jana Zimy a Miloše Macholána získáte přehled o historickém vývoji živočišné třídy savců a jejích jednotlivých druhů. Informace provázejí černobílé kresby živočichů.

Systém a fylogeneze savců

Autoři: Jan Zima, Miloš Macholán

Počet stran: 572
Vazba: vázaná
Formát: 175×245 mm
ISBN: 978-80-200-3215-7
Doporučená cena: 670 Kč

Knihu Systém a fylogeneze savců vydalo nakladatelství Academia.

Druhová diverzita vývojových linií organismů na Zemi je úžasně bohatá a stále ji známe pouze částečně a neúplně. Mezi nejlépe známé živočichy nesporně patří savci. V posledních dekádách došlo v této oblasti k zásadnímu pokroku díky aplikaci molekulárních a genetických metod i vyspělých výpočetních postupů. Fylogeneze savců je tedy dnes velmi dobře známá a systém skupiny vytvořený v posledních dvou desetiletích tak můžeme pokládat za blízký konečnému stavu poznání. Tato kniha podává přehled těchto současných poznatků. Hlavní pozornost je věnována žijícím formám, u kterých se mohou plně uplatňovat pokročilé postupy molekulární fylogenetiky a systematiky, ale zařazeny jsou i čeledi vyhubené v historické době. Zmíněny jsou rovněž i vymřelé linie, známé pouze z fosilního záznamu, které mají s dnešními druhy blízkou nebo vzdálenou vývojovou návaznost.

 

Ukázka z knihy

System a fylogeneze savcu_ukazka

Přečtěte si celou ukázku.

 

Jan Zima

Prof. RNDr. Jan Zima, DrSc., (1952–2019) byl dlouholetým pracovníkem Ústavu biologie obratlovců AV ČR v Brně a přednášel na Přírodovědecké fakultě UK.

Zdroj informací: Kosmas

 

Miloš Macholán

Prof. RNDr. Miloš Macholán, CSc., (1963) je vedoucím vědeckým pracovníkem Laboratoře evoluční genetiky savců Ústavu živočišné fyziologie a genetiky AV ČR a profesorem zoologie na Přírodovědecké fakultě MU v Brně.

Zdroj informací: Kosmas

 

Nakladatelství Academia

Nakladatelství Academia vzniklo v roce 1953 původně jako nakladatelství Československé Akademie věd. Název Academia nese od roku 1966. Academia vydává původní vědecké monografie a práce českých vědců, díla klasiků vědy, překlady zahraničních autorů, populárně naučnou literaturu, literaturu faktu, encyklopedie, slovníky, jazykové učebnice, příručky a vysokoškolské učebnice, ale také kvalitní českou i překladovou beletrii. V nakladatelství dále vychází populárně naučný časopis Živa. Tradiční cílovou skupinu produkce nakladatelství Academia tvoří vysokoškolští studenti, pedagogové a odborná veřejnost. V posledních letech také stoupá počet laických zájemců o populárně naučnou a uměleckou literaturu. Všechny publikace jsou proslulé profesionálním zpracováním – pečlivou redakční přípravou a kvalitní grafickou a tiskovou podobou. Splňují tak požadavky všech náročných zákazníků.

————————————————

Ve světě savců zůstaneme i s naším druhým knižním tipem, zaměříme se však pouze na jeden konkrétní druh – na vlka. S fotografem Axelem Gomillem se vydáte po stopách těchto krásných psovitých šelem. Knížka Vlci je určena dětem, mládeži i dospělým a provázejí ji četné fotografie i zajímavé postřehy.

Vlci

Na toulkách s fotografem zvířat Axelem Gomillem
Autor: Axel Gomille
Přeložila: Lenka Pučalíková

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 220×270 mm
ISBN: 978-80-7670-039-0
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Vlci vydalo nakladatelství Kazda.

Vlci se vracejí do naší krajiny. Tito zdatní lovci, kteří z našich lesů na dlouhou dobu úplně zmizeli, jsou zpět. V příhraničních oblastech už opět žije několik vlčích smeček a párů. Jejich počet stále roste, proto je načase se s těmito zajímavými šelmami blíže seznámit a dozvědět se, jak žijí, čím se živí a jak by mohlo vypadat pokojné soužití člověka a vlka. Vydejte se s fotografem Axelem Gomillem mezi divo­ké vlky a zažijte nezapomenutelné dobrodružství.

 

Ukázka z knihy

Vlci_Gomille_ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

 

O autorovi

Axel Gomille je zoolog, režisér, autor knih a úspěšný fotograf, který se už několik let vydává mezi volně žijící vlky po celém Německu. Pozoruje je a jejich život zachycuje na jedinečných snímcích. Jeho fotky vlků vás uchvátí a díky nim nahlédnete do života těchto fascinujících zvířat, jako byste se ocitli v jejich bezprostřední blízkosti.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda

 

Nakladatelství Kazda

Nakladatelství Kazda vydává knihy o přírodě a zahradách, vnímajících jejich hlubší metafyzický rozměr a možnosti spolupráce s neviditelnými živly, a dále knihy o různých možnostech udržení a znovunabytí zdraví. Autoři jsou domácí i zahraniční. Jeho knihy a CD mají čtenářům přinášet radost a povzbuzení do života svou vnitřní živostí, opravdovostí, mají posilovat dobrá předsevzetí a odhodlání a podporovat harmonii mezi člověkem a jeho okolím.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Zaujaly vás knihy o savcích? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSystém a fylogeneze savců

Zima, Jan – Macholán, Miloš

Academia, 2021

zobrazit info o knizeVlci
Na toulkách s fotografem zvířat Axelem Gomillem

Gomille, Axel

Kazda, 2021

Napsat komentář