Nenechte si ujít v týdnu od 30. srpna do 5. září 2021

nenechte_si_ujit
Děti před sebou mají poslední dny prázdnin a všichni se pak vrátíme do pravidelného režimu. Občas je ale fajn ho nabourat nějakou zajímavou akcí. A příští týden jich nabízí hned několik. Můžete zajít na festival finské literatury nebo besedu se Zdeňkem Svěrákem.

Začneme ale těmi nejmenšími. Zpříjemněte jim konec léta pěkným čtením, které pořádá v pondělí 30. srpna brněnská Knihovna Jiřího Mahena. Od 16.30 se na pobočce ve Starém Lískovci koná čtení pro nejmenší. Tentokrát se děti mohou těšit na příběhy z knížky Jakub a Jáchym – vypráví o chlapci a jeho slonovi, kteří se společně poprvé vydají do školy. Především pro malé předškoláčky to bude velice aktuální čtení.

Pokud budete v pondělí 30. srpnaOstravě, určitě se stavte do Domu knihy. Od 16.30 se zde totiž koná setkání s hercem, dramatikem, scénáristou a spisovatelem Zdeňkem Svěrákem. Nedávno vydal další knížku povídek nazvanou Povídky a jedna báseň, ve které najdete plno laskavých příběhů, které vás pohladí po duši. Přijďte se setkat s autorem, určitě půjde o povedené a pohodové odpoledne.

Ve středu 1. září se v pražské Městské knihovně koná křest knihy Otomara Dvořáka Hvězdní pavouci – román o zrazené generaci. Částečně autobiografický román vypráví o spisovatelově dětství, mládí i době, kdy se setkal s hereckými i hudebními hvězdami. Jeho román zachycuje 50. a 60. léta minulého století z úhlu, který není tak obvyklý a může být kromě jiného i velice inspirující. Křest začíná v 17.17 na pobočce Hradčany, tak si jej nenechte ujít.

Praze Brně začíná během následujícího týdne festival Skandinávského domu, který bude zaměřený na finskou literaturu. Pokud chcete poznat autory z této kouzelné severské země, tato akce je jako stvořená pro vás. Organizátoři si připravili besedy s finskými hosty, představení nových překladů či filmové projekce adaptací slavných románů – některé akce budou dokonce dostupné i online. V Praze můžete hned ve čtvrtek 2. září zajít na film Chlapci do Kina Evald, v Brně se pak v neděli 5. září koná v Otevřené zahradě piknik, kde poodhalíte, jak vlastně svačí legendární mumínci. Kompletní program najdete na webu Skandinávského domu. Festival trvá až do 23. září.

 Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář