Nenechte si ujít v týdnu od 9. do 15. srpna 2021

nenechte_si_ujit
Léto se přehouplo do své druhé poloviny, a pokud přemýšlíte, kam si zajít za literaturou, ať už s dětmi, nebo sami, přinášíme vám pár zajímavých tipů. V následujícím týdnu se koná například LiStOVáNí v Třinci nebo hudebně-poetický večer v Pardubicích.

Nejprve ale začneme akcí pro děti. Prázdniny jsou tu totiž hlavně pro ně, a tak pokud pro svého malého čtenáře vymýšlíte program, stavte se v úterý 10. srpna do Knihovny Jiřího Mahena v Brně. Od 14.00 se na pobočce Černá pole koná čtení z knížky O zvědavém lišákovi. Akce je určená pro nejmenší děti s doprovodem.

úterý 10. srpna se v Pardubicích můžete těšit na hudebně-poetický večer nazvaný Nejdeš mi z hlavy jako verš. Během večera si můžete poslechnout lyrickou a milostnou poezii od Jana Skácela, Václava Hraběte či Oldřicha Mikuláška. Recitovat bude herec Josef Vrána, k poslechu zahraje smyčcové duo. Akce začíná v 18.00 na Náměstíčku u kašny a koná se v rámci 2. ročníku festivalu Léto na Přihrádku.

A podíváme se také do Třince. Ve čtvrtek 12. srpna se ve zdejší knihovně uskuteční scénické čtení LiStOVáNí. A tentokrát na vás čeká skutečná klasika – listovat se bude knihou Osudy dobrého vojáka Švejka od Jaroslava Haška. Toto legendární dílo mělo v letošním roce 100. výročí a stále více se potvrzuje jeho nadčasovost. Přijďte si tedy čtení poslechnout! Jak už to u LiStOVáNí bývá, rozhodně se nudit nebudete. Akce začíná v 18.30 a už o hodinu dříve budete moci také ochutnat vína z vinotéky Likop.

Josefa Čapka si většina z nás pamatuje jako autora Povídání o pejskovi a kočičce. Ne všichni ale ví, že byl také vynikajícím malířem a grafikem. Jeho posledním malířským počinem byl cyklus Touha, podle kterého byl ve Valašském Meziříčí utkán stejnojmenný gobelín. A vy si ho nyní můžete prohlédnout na výstavě v Uměleckoprůmyslovém muzeu v Praze. Na výstavě kromě gobelínu uvidíte i zajímavé tapiserie. Výstava trvá až do 25. září.

Minulý týden skončil v Brně a Ostravě Měsíc autorského čtení. Pokud jste se nestihli žádného čtení zúčastnit nebo to do obou měst máte moc daleko, máme pro vás skvělý tip – na webu akce najdete záznamy z jednotlivých čtení; můžete si tak i se zpožděním vychutnat atmosféru celého projektu a poznat plno zajímavých autorů a jejich titulů.

 Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

 

Doporučení:
Share

Napsat komentář