Do přírody

priroda
Vydejte se na objevné dobrodružství společně s knihami, jejichž společným jmenovatelem je příroda. Poznáte klima a sílu přátelství a zjistíte, jaké příhody lze zažít v lese. A v neposlední řadě se blíže seznámíte s divokou havětí. To vše za doprovodu krásných ilustrací.

Obrázková dvojkniha představí dva světy, a to zemi neustálého deště a zemi sucha. Hlavní hrdinové se rozhodnou vydat se na cestu, aby zažili i jiné klima, než na které jsou zvyklí. A na všechny čeká překvapivý výsledek…

Lamar žije v zemi neustálého deště. Se svou slepičkou Dolores zase konečně chtějí vidět zpoza mraků slunce. V zemi sucha má oproti tomu Neneh a její lišák slunce plné zuby, vždyť odpaří i poslední kapku vláhy. Potřebují vodu!
Všichni čtyři se vydávají na cestu různými směry a dobrodružství s překvapivým výsledkem začíná pro oba hlavní hrdiny…
Obrázková dvojkniha o klimatu, útěku a přicházení, cílech a vizích, přátelství a víře v sebe samého.

Ukázka z knihy

Mokrozem suchozem

Mokrozem/Suchozem

Dva velké příběhy z jednoho světa
Autor: Michael Engler
Přeložila: Viola Somogyi
Ilustrátoři: Jan Birck, Joëlle Tourlonias

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 223×285 mm
ISBN: 978-80-262-1727-5978
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Mokrozem/Suchozem vydalo nakladatelství Portál, kde si můžete prolistovat další ukázky.

O autorovi

Michael Engler je německý autor dětských knih. Studoval vizuální komunikaci v Düsseldorfu a zpočátku pracoval jako scenárista a ilustrátor, poté několik let jako umělecký ředitel v reklamních agenturách. Dnes žije jako autor na volné noze v Düsseldorfu a píše obrázkové knihy, knihy pro děti a mládež, hry a rozhlasové hry. Napsal knihu Tři ovečky na arše.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Sourozenci Frída a Benjamín bydlí s rodiči v lese a každý den zažívají nové příhody, a to doslova. Díky nim budou moci čtenáři prožít sedm příběhů, které ukážou, jaké možnosti vyžití nabízí příroda.

Život uprostřed přírody je plný dobrodružství. Vítejte u nás v lese – to je sedm napínavých příběhů na sedm dní v týdnu o tom, co všechno můžete zažít, když jste děti a bydlíte v hájovně.
7 příběhů k předčítání a pro dobrou náladu na 7 dní v týdnu pro děti od 4 let.
Sourozenci Frída a Benjamín bydlí v hájovně s maminkou Andreou, tatínkem Štěpánem a nezbedným jezevčíkem. A život v lese nabízí spoustu dobrodružství. V pondělí Frída objeví noru s liščaty, v úterý Andrea zachrání hned několikrát svatbu a ve středu prožije posmutnělý Benjamín den plný kouzel. To ovšem týden ještě zdaleka nekončí.
Jste zvědaví, co se bude v lese dít ve čtvrtek, v pátek, v sobotu a v neděli? Čeká na vás sedm napínavých příběhů. A na konci knihy najdete hru, se kterou si procvičíte, jak jdou dny v týdnu pěkně za sebou.

Ukázka z knihy

Je časně ráno, v hájovně ještě všichni spí, ale Štěpán už je na nohou. Oblékne se a schází po špičkách ze schodů. Ze skříně tiše vytáhne batoh, nehlučně za sebou zavře dveře.  Na louce se třpytí kapky rosy. Ptáci pořádají ranní koncert. Štěpán s každým krokem cítí, jakou má radost. (str. 52)

Přečtěte si pokračování ukázky.

Vítejte u nás v lese

Autorka: Henriette Wichová
Přeložila: Michaela Škultéty
Ilustrátorka: Tessa Rathová

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 165×232 mm
ISBN: 978-80-7670-029-1
Doporučená cena: 220 Kč

Knihu Vítejte u nás v lese vydalo nakladatelství Kazda.

O autorkách

Henriette Wichová pochází z Landshutu v Německu, kde už jako dítě na zahradě v houpací síti četla všechny knihy, které se jí dostaly do rukou a často snila o tom, že až vyroste, bude knihy sama psát. Později, po studiích němčiny a filozofie, začala sbírat dětské knihy a tento koníček ji přivedl do knižního nakladatelství k práci redaktorky knih pro děti. V roku 2000 se jí splnil velký sen a stala se autorkou první vlastní knihy. Psaní knih pro děti a mládež se stalo jejím povoláním a její příběhy jsou vždy o odvaze a přátelství.
Tessa Rathová je německá ilustrátorka, která se specializuje na hravé ilustrace knih pro děti a mládež. Žije v Berlíně a její pestrobarevné hravé obrázky jsou součástí více než třiceti publikací z produkce několika německých knižních nakladatelství.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda

————————————————

A poslední kniha nabídne odpovědi na zajímavé otázky týkající se života divokých zvířat. O zábavu se postará i detektivní pátrání, při kterém se pobaví celá rodina.

Chceš vědět, čím zastrašuje své nepřátele dikobraz nebo co lapá dlouhým lepkavým jazykem pásovec? Uhodneš, proč má pavián na zadku tukový polštář s holou červenou kůží, proč jsou lenochodi zelení nebo která kočkovitá šelma je největší a nejsilnější na světě? Co myslíš, kterému zvířeti v noci světélkují oči a které má oranžové zuby? V knize se skrývají nejen odpovědi na tyto otázky, ale i spousta další zábavy. Dokážeš najít mezi lasicemi hranostaje nebo zvláštní bílý trus hyeny? A čeká tě tu i další detektivní práce – objevíš 15 důmyslně ukrytých stop (nenech se zmást těmi falešnými)? Vezmi s sebou na výpravu do podivuhodného světa divokých zvířat i rodiče – celá rodina se zde dozví spoustu věcí, o nichž dosud neměla ani tušení.  

Ukázka z knihy

Velka kniha divoke haveti

Doporučujeme

Můžete si pořídit také Velkou knihu drobné havěti o broucích, žížalách a jiných potvůrkách nebo Velkou knihu mořské havěti o malých i obrovských obyvatelích moří celého světa či Velkou knihu opeřené havěti o ptácích.

Velká kniha divoké havěti

Autor: Yuval Zommer
Přeložil: Tomš Kapic

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 235×350 mm
ISBN: 978-80-7529-409-8
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Velká kniha divoké havěti vydalo nakladatelství Slovart, kde najdete další ukázky.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMokrozem/Suchozem
Dva velké příběhy z jednoho světa

Engler, Michael

Portál, 2021

zobrazit info o knizeVítejte u nás v lese
Týden plný příběhů

Wichová, Henriette

Kazda, 2021

zobrazit info o knizeVelká kniha divoké havěti

Zommer, Yuval

Slovart, 2021

Napsat komentář