Dobrodružně-pohádkově pro děti

čtoucí kluk - ilustrační
Pokud jste stále nezažili o prázdninách žádné velké dobrodružství, tak nemusíte zoufat! Stačí si vzít do rukou jeden z následujících pohádkových příběhů. Spolu s hrdiny se podíváte do vesmíru, prožijete neskutečné příhody a svedete bitvu se silami zla. To vše za doprovodu krásných ilustrací.

Tři skřítkové měli jedno velké přání, a to podívat se do vesmíru. Ani se nenadáli a díky padající hvězdě získali kouzelnou raketu, která je vzala na výlet. Na něm poznali nejen planety a vesmírné taje, ale také potkali nové kamarády.

Čeká vás čtení plné napětí i legrace.
Vše začalo obyčejným přáním tří nerozlučných kamarádů, skřítků Zkoumala, Svítila a Čmárala, kteří milují vesmír a rádi by se do něj vypravili. Pak jim jednou padající hvězda daruje kouzelnou raketu a jejich přání splní. Vydejte se s malými výletníčky na dobrodružné výpravy, prozkoumejte s nimi všechny planety Sluneční soustavy a poznejte i jejich obyvatele Jupiteránky, Marsíky, Saturníky, Neptuňáky nebo Venušáky.
Připoutejte se, letíme do vesmíru!

Ukázka z knihy

Pak si Zkoumal vzpomněl na tašku s příbory a spolu se Svítilem s ní dobrou hodinku lomcovali, než se jim podařilo ji zvednout a dopravit zpátky do rakety.
„Prokletý magnet!“ láteřil celý zpocený a vysílený Zkoumal.
„Nehudruj, aspoň sis protáhl svaly,“ uklidňoval ho Svítil a šel uklízet vnitřek rakety.
Když už oba nevěděli co dělat, vydali se za Čmáralem a Jupiteránky. A nestačili se divit. (str. 43)

Na vylete v rakete

Na výletě v raketě

Autorka a ilustrátorka: Dagmar Medzvecová

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 170×247 mm
ISBN: 978-80-271-1212-8
Doporučená cena: 219 Kč

 

Knihu Na výletě v raketě vydalo nakladatelství Grada. Prohlédněte si další ukázku.

O autorce

Dagmar Medzvecová je ilustrátorka, kreslířka, spisovatelka a máma dvou holčiček. Svoji tvorbu věnuje především dětem. Nechává štětce, pastelky a grafické pero utvářet fantaskní světy plné pohádkových postav, lesních víl, skřítků, zvířat a přírody. Narodila se v roce 1986 v malém městě Stod v západních Čechách a v současné době žije se svojí rodinou v Praze.
Malování, kreslení a psaní ji baví od dětství – nevynechala snad jedinou výtvarnou soutěž. Přestože je jejím vzděláním knihovnictví a informatika (tomuto oboru se věnovala jak na střední, tak vysoké škole), po několika letech práce ve Studijní a vědecké knihovně Plzeňského kraje a následné práce v soukromém sektoru se vrátila ke své největší lásce – k pastelkám, štětcům a psacímu peru.
Spojení knih a obrázků je pro ni tou nejhezčí možnou kombinací a inspirací jsou jí její dvě malé dcerky. Svými texty a obrázky pravidelně přispívá do dětského časopisu Dráček. Mezi její díla patří Kniha skřítků náladovníčků, Pecivál domácí je hrdinou léta či Dva netopýři na talíři (naše ukázka).

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Volná trilogie ze světa lidí a bubáků míří do finále. Na děti čeká spousta úkolů včetně závěrečného boje s temnými silami. Naštěstí mají po ruce Strážce a bubáky, takže na to nejsou samy.

V rodině Maikki, Hilly a Kaapa se zdá být všechno v nejlepším pořádku. Zdání ale klame! Rodiče se chtějí přestěhovat do nového domu. S tím jejich děti naprosto nesouhlasí. Nelze přece opustit fotbalové družstvo a Runara Kalliho. A navíc jednoho podzimního dne do domu Hellemaaových doručí mravenci záhadný dopis určený Velkému duchovi. A nezůstane pouze u jednoho…
Vzápětí se v koupelně objeví i Maikkin starý známý Strážce, pro nějž se život v podzemí stal nesnesitelným. Jeho podzemní brána tak ale zůstala nestřežená a tajuplná stvoření se z podzemí dostávají na svobodu. Bylo by ale lepší, kdyby cestu ven nikdy nenašla. Děti čeká rozhodující bitva! Povede se jim s pomocí Strážce, kouzelného županu a bubáků zahnat temné síly zpět pod zem?
Příběh Maikki, Hilly a Kaapa přímo navazuje na knihy Strašidelná chůva a Strašidelná cesta. Jde tedy o závěrečný díl volné trilogie ze světa lidí a bubáků, jež v sobě mísí to nejlepší z Roalda Dahla, Astrid Lindgrenové a J. K. Rowlingové.
Kniha je určena pro děti od 8–12 let.

Strašidelný dopis

Autor: Tuutikki Tolonen
Přeložila: Alžběta Štollová
Ilustroval: Pasu Pitkänen

Počet stran: 280
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-262-1743-5
Doporučená cena: 309 Kč

Knihu Strašidelný dopis vydalo nakladatelství Portál.

O autorce

Tuutikki Tolonen je úspěšná a oceňovaná finská spisovatelka pro děti a mládež. V Portále jí vyšla kniha Strašidelná chůva a Strašidelná cesta (naše ukázka).

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Školák Franta má prázdniny. Kouše se nudou a nedočkavě vyhlíží nějaké dobrodružství. To začne v okamžiku, kdy potká kluka z kouzelné planety, který ho a jeho kamaráda Honzu vezme na cestu vesmírem.

Franta by chtěl zažít spoustu legrace a velké dobrodružství, prostě nejkrásnější prázdniny. Jenže to vypadá, že ho čekají spíš otravné a nudné dny.
Jednou se však stane prapodivná věc. Bum! V pokoji mu přistane Snovík, kluk z kouzelné planety, a vezme ho i s kamarádem Honzíkem na vesmírnou výpravu. A nebude to jen obyčejná návštěva, kluky čeká parádní dobrodružství, kdy budou dělat neuvěřitelné věci – třeba sáňkovat v triku, bojovat s piráty nebo si ochočí dinosaura. Na planetě Snění je totiž možné cokoliv.

Ukázka z knihy

„Bezva!“ pochválil ho Snovík a zvedl palec nahoru. To znamenalo, že šipka byla skutečně dokonalá.
Vtom se Franta lekl. Zaslechl, že někdo odemyká dveře. „Snovíku, průšvih! Mamka!“
„V klidu,“ pronesl Snovík.
Sotva to dořekl, zmizela voda, skákadlo i skluzavka a v obýváku bylo zase vše tak, jak má být. A Snovík? Ten znovu zmizel. Tentokrát však Franta věděl, že ne na dlouho. (str. 23)

Neuveritelna dobrodruzstvi se Snovikem

Neuvěřitelná dobrodružství se Snovíkem

Autorka: Lenka Jakešová
Ilustroval: Josef Quis

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 170×222 mm
ISBN: 978-80-271-3227-0
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Neuvěřitelná dobrodružství se Snovíkem vydalo nakladatelství Grada. Nezapomeňte si přečíst ukázku.

O autorce

Lenka Jakešová se narodila v roce 1966 ve Frýdlantě v Čechách. Vystudovala Střední pedagogickou školu v Liberci. Od ukončení studia do roku 2007 pracovala jako učitelka v MŠ ve Frýdlantě v Čechách, kde dlouhá léta vedla pěvecký sbor Vlaštovky. Od roku 2007 pracuje spolu se svým manželem v oboru geodézie. Na mateřskou školu ale nezanevřela. Nyní v Hejnicích vede pěvecký sbor Zvoneček. Navštěvuje mateřské centrum Mateřídouška, taktéž v Hejnicích, kde hraje a zpívá maminkám a jejich malým ratolestem. V roce 2018 vydala zpěvník pro děti od předškolního do mladšího školního věku Písničky pro děti, které se dočkalo dvou pokračování. Kniha Kamarádi na výletě (naše ukázka) byla autorčina pohádková prvotina a je doplněná písničkami vhodnými pro děti předškolního věku. Mezi její další knihy patří Pohádky z lesa (naše ukázka).

Zdroj informací: nakladatelství Grada


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNa výletě v raketě

Medzvecová, Dagmar

Grada, 2021

zobrazit info o knizeStrašidelný dopis

Tolonen, Tuutikki

Portál, 2021

zobrazit info o knizeNeuvěřitelná dobrodružství se Snovíkem

Jakešová, Lenka

Grada, 2021

Napsat komentář