Příroda je všude kolem nás

pujdes-s-nami-ven-cd
Kam chodí zvířata na záchod? Kdo žije mezi dlažebními kostkami ve městech? Jak rozdělat oheň bez zápalek? Ekologický nadšenec a milovník lesů vás provede životem venku a ještě se spolu s vašimi dětmi dozvíte mnoho nových informací.

Půjdeš s námi ven? – audiokniha pro malé přírodovědce.
Dají se květiny jíst? Kdo to rozryl trávník v parku? Jak si vlastnoručně sestrojit kompas? Proč některé stromy zrovna nevoní? Pojďte s námi ven a objevujte zázraky přírody.
Příroda je všude kolem nás – i ve městě. Na mnoha nečekaných místech se překvapivě daří různým živočichům i rostlinám. Bydlí tam s námi třeba myši, králíci, a někdy dokonce lišky či divočáci. Úzké škvíry mezi dlažebními kostkami a praskliny v asfaltu zase pohotově obsadily lišejníky, mechy či pampelišky. Peter Wohlleben dětem poradí, jak rozdělat oheň bez zápalek, jak si vypěstovat dýni či vyrobit sluneční hodiny nebo co si sbalit do batohu na průzkumnou výpravu. Dobrodružství může začít.

 

Půjdeš s námi ven? (audiokniha)

Objevitelské výpravy za přírodou ve městě
Autor: Peter Wohlleben
Přeložila: Marie Voslářová
Čtou: Martin Preiss a děti

Vazba: CD
Formát: 126×141 mm
ISBN: 8594201410079
Doporučená cena: 298 Kč

Audioknihu Půjdeš s námi ven? vydalo nakladatelství Kazda.

Poslechněte si ukázku:

O autorovi

Peter Wohlleben, ročník 1964, se chtěl už jako dítě stát ochráncem přírody. Po studiu lesnictví byl více než dvacet let úředníkem zemské lesní správy. Aby mohl realizovat svou vizi trvale udržitelné péče o les, převzal v roce 2006 coby hajný revír o 1 200 hektarech lesa v regionu Eifel. Dnes tam vede lesní akademii. Své znalosti předává na seminářích, při tematických prohlídkách lesa i na kurzech stavění srubů. Navíc objevil i radost z psaní knih a v roce 2015 se zařadil mezi mimořádně úspěšné autory. Jeho publikace Tajný život stromů a Citový život zvířat se staly světovými bestsellery.

Zdroj informací: Kosmas


Nakladatelství KAZDA přináší čtenářům výjimečné knihy o přírodě, udržitelnosti, netradičním cestování a umění. Filozofií nakladatelství je přinášet kvalitní české a zahraniční tituly, které zajímavým obsahem čtenáře vnitřně obohatí, podpoří jejich vztah k přírodě a přispějí k formování udržitelnější budoucnosti. V nabídce najdete populárně-naučné knihy pro všechny generace – od leporel přes příběhy inspirované přírodou, osudy zvířat i lidí, cestopisy, inspiromaty či atlasy, až po náročnější čtení od předních světových biologů, jakými jsou britský ornitolog Tim Birkhead nebo mykolog Merlin Sheldrake. Nejoblíbenějším autorem nakladatelství je známý německý lesník a ochránce přírody Peter Wohlleben. Knihy, které mají smysl v Nakladatelství KAZDA vychází od roku 2014.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePůjdeš s námi ven? (audiokniha)
Objevitelské výpravy za přírodou ve městě

Wohlleben, Peter

Kazda, 2021

Napsat komentář