Příběh o princezně Havratýnce

Truhla casu
Byla jedna princezna, kterou otec zavřel do kouzelné truhly, aby nezestárla. O mnoho let později se objevil magický předmět v moderním světě a lidstvo jej hromadně využilo. Po probuzení hrstka dětí zjišťuje, že lidská civilizace stojí na pokraji zániku. Podaří se jim spasit svět?

Času není nikdy dost, ale snaha jej ošálit se nevyplácí…
Byla jednou jedna princezna, která se jmenovala Havrantýnka a jejíž otec, mocný král, složil své milované dceři k nohám celý svět. A protože neunesl pomyšlení, že by spanilá dívka zestárla jako obyčejný smrtelník, nechával ji zavřít do kouzelné truhly, kam na ni čas nedosáhl. Když se podobná zařízení jednoho dne objeví i v moderním světě, kterým zmítá velká krize, lidé se houfně ukládají k umělému spánku s vidinou toho, že se jednoho dne probudí do nové, lepší budoucnosti. Jak ovšem o mnoho let později zjistí hrstka probuzených dětí, všichni obyvatelé Země se rozhodli přenechat starosti ostatním a lidské civilizaci tak hrozí definitivní zánik. A tehdy potkají stařenu jménem Lilian a vyslechnou si od ní příběh o Havrantýnce a truhle času, který jim prý pomůže zachránit svět…

Truhla času (audiokniha)

Autor: Andri Snær Magnason
Přeložila: Marta Bartošková
Interpret: Tereza Hofová

Vazba: CD
Formát: 126×142 mm
ISBN: 8594169484082
Doporučená cena: 349 Kč

Audioknihu Truhla času vydalo nakladatelství OneHotBook. Můžete si poslechnout ukázku.

O autorovi

Andri Snær  Magnason (*1973) patří k nejznámějším osobnostem na dnešním Islandu, vystudoval islandskou literaturu a celý život se angažuje v boji proti klimatickým změnám. V roce 2006 kupříkladu inicioval akci, která měla upozornit na světelný smog a během níž v hlavním městě Reykjavík zhasla na půl hodiny všechna světla. Roku 2016 se dokonce zúčastnil prezidentských voleb a skončil se čtrnácti procenty hlasů na třetím místě. Je oceňovaným a hojně překládaným autorem prózy, poezie, divadelních her i literatury pro děti, věnuje se také dokumentárnímu filmu a hudbě. Za knihu Sagan af bláa hnettinum (Příběh modré planety, 1999) získal prestižní Islandskou literární cenu a řady ocenění se dočkal i jeho poslední titul Um tímann og vatnið (O čase a vodě, 2019).

Zdroj informací: OneHotBook

O interpretce

Tereza Hofová se narodila v Ostrově na Ohří, vyrůstala v Karlových Varech a v Praze. Maturovala na střední knihkupecké škole, poté vystudovala činoherní herectví na DAMU. Působila ve Švandově divadle na Smíchově a v Činoherním studiu v Ústí nad Labem. V současnosti je na volné noze a hostuje na mnoha scénách, např. v pražském Studiu Hrdinů, kde hraje v inscenaci Skugga Baldur – za tuto roli získala Cenu Divadelních novin a nominaci na Cenu divadelní kritiky za ženský herecký výkon v sezoně 2015/2016. Objevila se v několika filmech (mj. …a bude hůřDomestik) a v řadě seriálů (např. České stoletíMamonJá, MattoniDáma a Král). Ve třiceti letech se vedena touhou po změně odstěhovala na Island, kde se seznámila s tamní uměleckou scénou a našla i svého manžela. Poté střídavě bydlela na Islandu a v Česku, v posledních letech tráví více času v Praze.

Zdroj informací: OneHotBook


Nakladatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti. Audiokniha v podání OneHotBook není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTruhla času (audiokniha)

Magnason, Andri Snær

OneHotBook, 2021

Napsat komentář