Humorná klasika v audioverzi

eva-tropi-hlouposti-nahled
V knižní verzi, ve filmu a nyní i jako audiokniha – tak můžete znát zamotaný humorný příběh Fan Vavřincové, ve kterém nikdo není tím, kým se zdá být, plný výrazných postav a jazykových hříček. Eva tropí hlouposti se vrací ve vší parádě.

Bláznivý kolotoč plný překvapení a humoru roztáčí dívka s andělskou tváří a čertovskými nápady…
Málokdo nezná alespoň filmovou verzi humorného příběhu, který se točí kolem loupeže a námluv a v němž se pomalu každý druhý vydává za někoho jiného. V zámku obývaném rodinou továrníka Záhorského najdou pod různými záminkami útočiště italský hrabě, okouzlující sekretářka a schopný tajemník, kteří žádným hrabětem, sekretářkou ani tajemníkem nejsou. Za zády skutečné vládkyně domácnosti, přísné paní Emílie, a za ochotné účasti její rozverné neteře Elišky se začne odvíjet situační komedie plná nečekaných zvratů, jejímž středobodem je rozpustilá Eva, která žije v sousedství se svým starším bratrem a laskavou tetičkou. Navzdory četným nedorozuměním a nešťastným náhodám však ztřeštěný příběh směřuje k neodmyslitelnému happy endu…
Nejznámější próza úspěšné autorky humoristických románů se zaslouženě dočkala mnoha vydání a její filmová verze patří do zlatého fondu české kinematografie.

Eva tropí hlouposti (audiokniha)

Autorka: Fan Vavřincová
Interpret: Jan Zadražil

Vazba: CD
ISBN: 8594169483702
Doporučená cena: 339 Kč

 

Audioknihu Eva tropí hlouposti vydalo nakladatelství OneHotBook.

Ukázka z knihy

O autorce

Fan Vavřincová (1917–2012) se narodila jako Věra Peigerová v Praze-Podolí, po maturitě na dejvickém gymnáziu ještě dva roky dálkově studovala na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy němčinu, francouzštinu a ruštinu. V roce 1935 se provdala za majitele likérky Bohumila Němotu, s nímž měla dvě dcery. Psát začala už jako gymnazistka a svá literární díla – převážně romány pro ženy a dívky, vyznačující se laskavým humorem – uveřejňovala jak pod vlastním jménem Věra Němotová, tak pod pseudonymy Fan Vavřincová a Anna Lorencová (dívčí román Divoška Kim). Byla také autorkou scénářů k několika televizním inscenacím či seriálům, z nichž nejúspěšnější je bezesporu Taková normální rodinka, která se dočkala již několika zpracování. Velký ohlas autorce přinesl film režiséra Martina Friče Eva tropí hlouposti z roku 1939 s Natašou Gollovou v titulní roli, který byl natočen podle její knihy Patsy tropí hlouposti (časopisecky 1934, knižně 1939). Ta už později vycházela pod názvem Eva tropí hlouposti a pod tímto názvem byla i několikrát zdramatizována – například roku 2014 v Divadle Na Fidlovačce, kde titulní hrdinku ztvárnila Marie Doležalová.

Zdroj informací

O interpretovi

Jan Zadražil (* 1975) je absolvent Státní konzervatoře v Praze. Působil v řadě metropolitních i mimopražských divadel (Divadlo na Vinohradech, Divadlo Na Fidlovačce, F. X. Šaldy v Liberci, Pod Palmovkou, Jihočeské divadlo, Švandovo divadlo, Ta Fantastika ad.) a hostuje rovněž na dalších scénách (Company.cz, Veselé skoky, Husa na provázku, Divadlo v Řeznické, Divadlo Viola, Divadlo v Celetné apod.). Účinkoval v televizních seriálech (Zdivočelá země, Znamení koněRodinná pouta / Velmi křehké vztahyCesty domů, Místo zločinu Plzeň, Ohnivý kuřeSpecialisté) a také v celovečerních snímcích (Nepodepsaný knoflík, ProměnyZemský ráj to napohled, Labyrint, Přijde letos Ježíšek?). Hraje v kapele Moje řeč.

Zdroj informací


Nakladatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti. Audiokniha v podání OneHotBook není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeEva tropí hlouposti (audiokniha)

Vavřincová, Fan

OneHotBook, 2021

Napsat komentář