Oblíbené série značky Bambook pro děti

deti si ctou
Pandího kluka Bambook zajisté zná většina dětských čtenářů, kteří se díky němu mohou ponořit do kouzelného čtení. Pod značkou vyšla celá řada populárních sérií, ať už se jedná o Kouzelný atlas putování časem, Zvířecí agenty či dobrodružství z Čarovného lesa.

Knihy s logem Grada vycházejí v České republice již od roku 1991. Nabídka společnosti pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Vydává např. tituly s právní tematikou, ekonomické, z oblasti financí a účetnictví, psychologické, zdravotnické, s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví atd. Značka BAMBOOK je určena všem dětským čtenářům. Nabídkou dětských knížek provází její maskot, pandí kluk Bambook, který seznamuje děti se světem čtení a příběhů.

Bambook

Tři sestřenky se díky kouzlu proměnily v jednorožce a pronikly do Čarovného lesa, kde pomáhají zdejším obyvatelům. I tentokrát budou prostřednictvím svých kouzel zachraňovat situaci…

Může být něco lepšího než potkat jednorožce? Určitě ano! Nejlepší je totiž stát se jednorožcem! Sestřenky Izabela, Ema a Lea objeví ve skalách u jeskyně otisky kopyt. A pak se stane něco nečekaného – dívky se náhle ocitnou v jiném světě a mají jinou podobu. Jsou z nich jednorožci! Jednorožčí slečny mají magické schopnosti a pomáhají zvířátkům v Čarovném lese. Kdo bude tentokrát potřebovat zachránit?

Ukázka z knihy

„Pořád tu jsou!“ vydechla úlevně Ema.
Měla obavy, že trojice otisků kopyt ve skalnaté zemi mezitím mohla nějak zmizet. Vskočila do těch největších, které nejlépe odpovídaly jejím chodidlům, Lea si stoupla do nejmenších stop a Izabela položila nohy do těch prostředních. (str. 18)

Jednorozci z Carovneho lesa Slavnostni hostina

Doporučujeme

V Čarovném lese nepomáhají jen jednorožci, ale také sovy.

zobrazit info o knize    zobrazit info o knize    zobrazit info o knize

Jednorožci z Čarovného lesa: Slavnostní hostina

Autorka: Catherine Coeová
Přeložila: Eva Kadlecová

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 129×198 mm
ISBN: 978-80-271-1280-7
Doporučená cena: 199 Kč

 

Zjistěte více o knize Jednorožci z Čarovného lesa: Slavnostní hostina a nezapomeňte si přečíst ukázku.

————————————————

Tentokrát se zvířecí agenti vydají na venkov. Užívají si pohody a odpočinku, dokud nezmizí jeden člen týmu. Létající robot totiž ztratí signál a zmizí.  Podaří se ho vypátrat?

Samostatná a odvážná dívka Kati-e nadevše miluje zvířata a taky elektroniku. Ti-bot je létající robot, kterého si sama vyrobila. Společně tvoří tým Zvířecích agentů a pomáhají mazlíčkům v nouzi.
Kati-e, Ti-bot a kamarád Timi tentokrát zažívají dobrodružství na venkově. Statek je plný roztomilých zvířat. Kamarádi tu pomáhají s poklízením, řádí na čtyřkolce a užívají si při koupání a chytání ryb. Až do chvíle, kdy Ti-bot při honbě za pytlákem najednou ztratí signál a zmizí. Jak si s tím děti poradí?

Ukázka z knihy

Zvireci agenti ztrata signalu

Doporučujeme

Nejlepší je začít s celou sérií od začátku:

zobrazit info o knize    zobrazit info o knize

Zvířecí agenti: Ztráta signálu

Autoři: Riina Kaarla, Sami Kaarla
Přeložila: Ema C. Stašová

Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Formát: 148×210 mm
ISBN: 978-80-271-2279-0
Doporučená cena: 249 Kč

 

Přečtěte si více o knize Zvířecí agenti: Ztráta signálu a prolistujte si celou ukázku.

————————————————

Hlavní hrdinka Bára za pomoci kouzelného atlasu putuje časem a tentokrát na vlastní kůži pozná historickou podobu Koreji. Zažije dramatické příhody, které ovlivňuje dávno vyřčená kletba…

Co všechno se musí stát, aby se naplnila před dávnými věky vyřčená věštba? A má člověk vůbec možnost ji ovlivnit? Zejména když ví, že na jejím splnění závisí něčí život, ale tím, že o ní promluví, riskuje ten svůj?
Přesně do téhle situace se Bára dostala, když se ocitla uprostřed války mezi Koreou a Japonskem. Setkání s nefalšovanou mořskou pannou a záměna s hladovým démonem patřily k těm méně dramatickým příhodám…
Historička Veronika Válková ve svých knihách přenáší čtenáře do skutečné, reálné historie, kde spolu s Bárou zažívají napínavé chvilky, zároveň se toho ale také hodně dozvědí.

Ukázka z knihy

Bára stála přede dveřmi kabinetu a bušilo jí srdce. Kdyby tam seděla paní učitelka Zounarová sama, nebyla by tak nervózní. Jenže luxus jednoho kabinetu na jednoho vyučujícího české školství nezná. A kdo ví, jestli by to kantoři pokládali za luxus, být zavření na samotce. Bára by to teď ovšem brala. Nechtěla s paní učitelkou řešit žádné intimnosti, to ne, ale stejně… To, s čím za ní jde, není úplně obvyklá záležitost. (str. 5)

Podívejte se, jak ukázka pokračuje.

Doporučujeme

Bára už navštívila řadu zemí a různé historické éry:

zobrazit info o knize    zobrazit info o knize    zobrazit info o knize    zobrazit info o knize

Korea

Tajemství dávné věštby
Autorka: Veronika Válková

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 133×200 mm
ISBN: 978-80-271-2558-6
Doporučená cena: 199 Kč

 

Můžete se podívat na další informace o knize Korea.

O autorce

PhDr. Veronika Válková vystudovala latinu a historii na FFUK a oba tyto předměty vyučuje na šestiletém Gymnáziu Na Pražačce v Praze 3. Sama je absolventkou výtvarné větve tohoto gymnázia. Pod pseudonymem Adam Andres publikuje fantasy – dnes již kultovní sérii Wetemaa (více na www.wetemaa.cz). Pro SPN napsala řadu učebnic dějepisu pro ZŠ a gymnázia a metodických příruček k těmto učebnicím. Má pravidelný sloupek v časopise Rodina a škola. Kromě psaní ráda cestuje po Evropě i mimo ni (nejraději na Island), hraje na klavír, fotografuje (zvlášť broučky), vyšívá, studuje cizí jazyky, učí se kreslit ve Photoshopu, zabývá se etymologií, antroponomastikou, vulkanologií a vůbec vším, co se kde šustne.

Zdroj informací: nakladatelství Grada


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJednorožci z Čarovného lesa: Slavnostní hostina

Coeová, Catherine

Grada, 2021

zobrazit info o knizeZvířecí agenti: Ztráta signálu

Kaarla, Riina - Kaarla, Sami

Grada, 2021

zobrazit info o knizeKorea
Tajemství dávné věštby

Válková, Veronika

Grada, 2021

Napsat komentář