Detektivní příběh a americký sen

Nekonecne dlouhe odpoledne
Krásné domy, upravené zahrady, přátelští sousedé – domnělou idylku 50. let v kalifornském Sunnylakes naruší záhadné zmizení jedné z žen. Vyšetřování se ujímá detektiv, který brzy zjistí, že každý ze sunnylakeských obyvatel skrývá nějaké to tajemství…

Včera jsem svého manžela políbila naposledy…
Je léto roku 1959 a perfektně zastřižené trávníky kalifornského Sunnylakes vadnou pod horkým sluncem. Někdy během jednoho nekonečně dlouhého odpoledne zmizí z domova Joyce Haneyová, manželka a matka, a nechá za sebou jen dvě vyděšené děti a krvavou skvrnu na podlaze v kuchyni.
Sousedé Haneyových jsou událostí zděšeni. Dělají, co mohou, organizují pátrací skupiny a pokouší se Joyce najít. Klíč ke znepokojivé záhadě, která otřásla základy jejich amerického snu, ale drží někdo jiný. Někdo, kdo by jimi v očích sunnylakeských obyvatel mohl otřást ještě víc.
Ruby Wrightová, černá pomocnice v domě Haneyových, která k nim dojíždí z chudinského ghetta, ví, že nic není tak, jak se na první pohled zdá. Všichni ti přátelští lidé, žijící v krásných domech, tajně vyhlížející zpoza naškrobených záclon, mají tajemství. A ona o těch tajemstvích ví víc než kdokoliv jiný.
I proto netrvá dlouho, než ji detektiv Mick Blank, řídící vyšetřování, požádá o pomoc. Co ho to ale bude stát? A jakou cenu zaplatí ona, pokud na jeho žádost kývne?
Během nekonečně dlouhých horkých odpolední, vřících klamem, nedůvěrou a předsudky, stačí jediná jiskra, aby dokonalý sunnylakeský sen lehl popelem.

Ukázka z knihy

Včera jsem svého manžela políbila naposledy.
On samozřejmě neví, že žádné příště už nebude. Dosud ne. Vlastně i já sama tomu věřím jen napůl. Ráno při probuzení jsem však už neměla pochyby, že je to skutečně tak.
Stojím na verandě a snažím se odhalit, co skrývá moje budoucnost. Právě v téhle chvíli mi připadá, jako y splývala s ranním vzduchem – je chladný, téměř nehybný, a přece už teď voní příslibem poledního žáru. (str. 7)

Ohlasy na knihu

Stylové, hypnotické a neskutečně napínavé. Inga představuje krásný obraz předměstí 50. let, který pak s každou stranou zbavuje pozlátka a odhaluje ukrytou temnotu. Vynikající.

– spisovatel Chris Whitaker

Perfektní. Kalifornie roku 1959, rozdělený národ. Ukázkové předměstí a vražda na pozadí rasové a genderové nerovnosti. Touha po změně vyvstává ze stránek jako teplo z rozpáleného chodníku.

– spisovatelka Mary Paulson Ellisová

Tuhle variaci klasické drsné kriminálky jsem si zamilovala. Dost by mě překvapilo, kdyby se ještě nechystala filmová adaptace!

– autorka C.J. Tudorová

Nekonečně dlouhé odpoledne

Spletitý detektivní příběh vetknutý přímo do srdce amerického snu
Autorka: Inga Vesperová
Přeložil: Ondřej Frühbauer

Počet stran: 360
Vazba: vázaná
Formát: 130×208 mm
ISBN: 978-80-7625-133-5
Doporučená cena: 389 Kč

Knihu Nekonečně dlouhé odpoledne vydalo nakladatelství Metafora. Nezapomeňte si přečíst ukázku.


Nakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001 a od té doby vydalo několik set titulů všech žánrů. K vydaným beletristickým titulům patří mimo jiné knihy Dana Browna, bestseller Jíst, meditovat, milovat či knihy islandské autorky Yrsy Sigurdardóttir. V lednu 2019 spojila Metafora síly s Nakladatelským domem Grada a společně budou dále pokračovat ve vydávání krásných i poučných knih.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNekonečně dlouhé odpoledne
Spletitý detektivní příběh vetknutý přímo do srdce amerického snu

Vesperová, Inga

Metafora, 2021

Napsat komentář