Zahrajte si o návštěvu v ptačím domku

ptaci-domek-perex
Len Howardová bývala úspěšnou a uznávanou houslistkou, přesto se jednoho dne rozhodla kariéru v londýnském orchestru ukončit a přestěhovat se na venkov. Co ji přimělo dát přednost společnosti ptáků před vyprodaným hledištěm?

Život v té nejlepší společnosti

Co vypovídají příběhy sýkorek o světě lidí? A vůbec možné vymanit se z očekávání druhých? Ptačí domek vypráví o hudbě a ptačím zpěvu, ale i o tom, co znamená někam patřit.

Úspěšná houslistka Len Howardová se rozhodla opustit kariéru v londýnském orchestru a přestěhovat se do domku na venkově. Nakonec v něm strávila zbytek života a své dny zasvětila zkoumání ptáků.

Okno domku bylo vždy otevřené, aby mohli vrabci a sýkorky přilétat, kdy se jim zachce. Ačkoli Len nebyla vystudovaná bioložka, v padesátých letech minulého století se stala ornitologickou průkopnicí: ve zkoumání ptáků: pozorovala ptáky na základě důvěry a svobody, zaznamenávala jejich povahu a zvyky a své poznatky sepsala do mnoha článků a dvou populárních knih.

Co přimělo Len k tomu, že radikálně změnila svůj život a vykročila mimo vyšlapané cesty? Může se zdát, že její život v ptačím domku v ústraní byl osamělý, ale opak je pravdou – strávila ho v té nejlepší společnosti.

 

Ptačí domek

Autorka: Eva Meijerová

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Veronika ter Harmsel Havlíková
Počet stran: 232
Vazba: pevná
Vydáno: 4/2021
ISBN: 978-80-275-0298-1

Přečtěte si více o knize Ptačí domek, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte také na ukázku.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

O autorce

Eva Meijerová je nizozemská výtvarnice, spisovatelka, filozofka a písničkářka. Promovala na univerzitě v Amsterodamu dizertací Politické hlasy zvířat a založila nizozemskou odnož neziskové organizace Minding Animals. Roku 2019 vyšla v českém překladu její kniha Řeč zvířat o tom, jak zvířata komunikují mezi sebou i s námi. Dosud publikovala devět knih, její dílo je přeloženo do osmnácti jazyků.
(Zdroj informací: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Ptačí domek

Uznávaná houslistka Len Howardová se jednoho dne rozhodla, že přeruší svou kariéru a odstěhuje se na anglický venkov. Nakonec v malém domku strávila zbytek života a zasvětila ho pozorování ptáků. Přestože nikdy nestudovala biologii, dokázala různé druhy ptáků, jejich zvyky a povahu popsat tak dokonale, že se z jejích knih okamžitě staly bestsellery. Zdá se vám takový život osamělý? Biografický román Evy Meijerové o této neobyčejné ženě vás přesvědčí, že tomu tak nebylo, protože ve skutečnosti se Len Howardová nacházela v té nejlepší společnosti.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Ptačí domek vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Ptačí domek
probíhá od 6. do 19. května 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 biografické romány Ptačí domek

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePtačí domek

Meijerová, Eva

Host, 2021

Zahrajte si o návštěvu v ptačím domku - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. zurekpetr napsal:

    Dobrý den,

    vyhraná kniha Ptačí domek dnes v pořádku dorazila.

    Děkuji moc.

    S pozdravem Petr Žurek

Napsat komentář