Motivace pro všední den

motivace-pro-vsedni-den
Seberozvoj a motivace jsou slova, která se mezi lidmi těší velké popularitě. Kdo by nechtěl být lepším a úspěšnějším člověkem? Pojďme společně dosáhnout vysokých cílů spolu se dvěma muži, kteří se rozhodli odhalit svá tajemství.

V první knize se zaměříme na 46 vědecky podložených zákonů, které při svém pátrání objevil slavný biohacker. Všechny zkoušel na sobě – jak moc se mu to povedlo, můžeme společně zjistit na následujících řádcích.

Game Changers

Co lídři, inovátoři a nezávislí lidé dělají, aby zvítězili
Autor: Dave Asprey
Přeložil: Ondřej Doseděl

Počet stran: 352
Vazba: brožovaná
Formát: 150×230 mm
ISBN: 978-80-7413-437-1
Doporučená cena: 420 Kč

Knihu Game Changers vydalo nakladatelství Zoner Press.

Slavný BIOHACKER Dave Asprey se s vámi podělí o převratné informace, které nashromáždil z rozhovorů s tzv. „game changers“, lidmi, kteří mění sebe, aby mohli měnit svět.
Strach je zabiják mysli.
Získejte díky sexu ty nejlepší drogy.
Brzké vstávání z vás dobrého člověka nedělá.
Nejezte jako neandrtálec, jezte jako vaše babička.
Honem! Meditujte rychleji.
Dýchejte v lese, a ne ve vaně.
Vděčnost je silnější než strach.
Dave před několika lety založil podcast s názvem Bulletproof Radio s cílem dozvědět se něco užitečného od lidí, kteří jsou špičkami v tom, co dělají, aby sám dosáhl osobního růstu. Šel si pro radu za nekonformními vědci, špičkovými sportovci, biochemiky a lékaři, co se nebáli inovací. Zpovídal i výživové poradce olympijských sportovců, odborníky na meditaci, příslušníky námořních jednotek Navy SEALs nebo vůdčí osobnosti v oblasti osobního rozvoje – prostě každého, kdo měl nějaké neobvyklé schopnosti nebo znalosti, z nichž by mohl těžit. Vyzpovídal více než 450 lidí, mezi nimi např. Dr. Daniela Amena, Gabby Bernsteinovou, Wima Hofa, Alberta Villolda, dr. Davida Perlmuttera, Ariannu Huffingtonovou, Dr. Stanislava Grofa, Jacka Canfielda, Esther Perelovou nebo Tima Ferrise.
Tito lidé mu změnili život. Namátkou – shodil 45 kilo; zvýšil si IQ; naučil se soustředit; zbavil se strachu, hanby, zlosti a dalších věcí, které jej v životě zpomalovaly; omládl. Dnes je Dave Asprey nejen majitel firmy Bulletproof v hodnotě několika miliónů dolarů, kterou sám od píky vybudoval, ale také autorem několika světových knižních bestsellerů. Jeho podcast má na iTunes přes 75 milionů posluchačů a patří mezi nejlepší ve své kategorii. Dosáhl takové výkonnosti, o které ani netušil, že je jí schopen.
Kniha
Game Changers nabízí celkem 46 vědecky podložených zákonů, které vám pomohou inspirovat se autorovou cestou k úspěchu. Nabízí praktické rady, které můžete okamžitě aplikovat ve svém životě a těžit z nich. Od zkrocení strachu a úzkosti přes rychlejší a efektivnější rozhodování až po vytváření užitečných návyků, cvičení vděčnosti a další postupy, které změní život i vám.
Buďte chytřejší, rychlejší a šťastnější!

 

Ukázka z knihy

Když se zamyslíte nad pojmem energie ve vztahu k vašim biologickým procesům, nejspíš ji budete vnímat jako palivo, které využíváte při fyzické aktivitě. Vaše nohy spotřebovávají energii, abyste mohli běžet, vaše ruce spotřebovávají energii, abyste mohli zvedat břemena. Možná vás to překvapí, ale je to mozek, který využívá více energie na kilogram než jakákoliv jiná část vašeho těla. Mozek vyžaduje spoustu energie, abyste mohli myslet, soustředit se, rozhodovat se a obecně skvěle zvládat všechno, co se rozhodnete podniknout.

Z výzkumů, které jsem prováděl pro moji předchozí knihu Bystrohlaví, jsem zjistil, že existuje celá řada způsobů, jak zvýšit zásobení mozku energií. Ale zdaleka nejjednodušší je prostě přestat mrhat energií vašeho mozku, kterou už máte, abyste její větší množství mohli vyhradit na věci, které jsou pro vás nejdůležitější. V konečném důsledku se tak dostáváme k určování priorit, k zaměřování energie do mozku na zásadní věci, které máte rádi, a eliminaci věcí, které vás vysávají, ať už je to cokoliv. Jinak řečeno: k odstranění všeho, co vás oslabuje, a přidání toho, co vás posiluje. Některé z těchto věcí jsou biologické, ale spousta z nich je založena na vašich volbách nebo přesvědčeních, ať už jsou vědomé či nevědomé. (str. 19)

***

Roberta jsem vyhledal, protože dlouho předtím, než jsem s ním zasedl k rozhovoru, dokázal výrazně ovlivnit moji kariéru. Před dvaceti lety jsem pomáhal rozjet část společnosti, která spravovala několik prvních serverů společnosti Google, a nakonec se účastnil jednání nejvyššího vedení firmy, kde byli lidé dvakrát tak starší a nejmíň stokrát zkušenější než já. (Protože jsem patřil mezi nejníže postavené zaměstnance v místnosti, na těchto schůzkách mi nebylo povoleno zapojovat se do diskuse; byl jsem pouze mlčenlivým svědkem toho, co se tam odehrávalo.) Coby racionální a technicky orientovaný člověk jsem vůbec nerozuměl všem těm mocným šéfům kolem mě. Jejich rozhodnutí a způsob, jakým se chovali, mi často nedával smysl. Vypadali iracionálně, ne-li rovnou šíleně. (str. 31)

Pokračujte na zbytek ukázky.

 

O autorovi

Dave Asprey je tvůrcem Bulletproof Coffee, zakladatelem Bulletproof 360, trojnásobným autorem bestselleru New York Times (The Bulletproof Diet, Bystrohlaví a Super Human) a hostitelem podcastu Bulletproof Radio oceněného Webby-award. Jako průkopník hnutí Biohacking se stal známým jako otec Biohackingu a svůj život zasvětil zvyšování lidské výkonnosti pomocí nejnovějších vědeckých výzkumů v kombinaci se starými léčitelskými tradicemi. Posláním Davea je sdílet se světem nejnovější objevy v oblasti zdraví a wellness, které vám pomohou prolomit mentální a fyzické bariéry a dosáhnout nepředstavitelného – být super člověkem!

Zdroj informací: daveasprey.com (přeloženo)

 

Nakladatelství Zoner Press

Vydavatelství Zoner Press se zaměřuje na překladové a původní české publikace. Stěžejní produkcí jsou praktické návody pro fotografy všech úrovní a široká řada knih v edici Naučte se kreslit a malovat… V nabídce vydavatelství nechybí ani populární témata z oblastí oblíbených výtvarných technik. To vše je doplněno aktivitami na sociální síti Facebook.

————————————————

V předchozí knize jsme se naučili, jak správně nastavit mysl a jaké zdravé návyky pěstovat, ve druhé knize se zaměříme na kariéru. Co dělat, jak se chovat, kde začít? Pojďte s námi prozkoumat rady ředitele nejznámější britské pracovní firmy.

12 kroků k vysněné kariéře

Začněte svou prací žít a užívat si ji
Autor: James Reed
Přeložila: Adéla Bártlová

Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Formát: 160×240 mm
ISBN: 978-80-271-1254-8
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu 12 kroků k vysněné kariéře vydalo nakladatelství Grada.

Třetinu svého života strávíte v práci. To je dost dlouhá doba na to, abyste chodili někam, kde nejste spokojení, nemyslíte?
Možná potřebujete změnit pohled na svou dosavadní kariéru, ale bojíte se tak zásadní životní změny. Nevíte, kde a jak začít, abyste si našli práci, která vás bude bavit a naplňovat. A právě pro vás je tato kniha! Autor vám ve dvanácti krocích ukáže, co můžete udělat pro to, abyste se svou kariérou začali být spokojení.
Ať už stojíte na jejím počátku, nebo se nacházíte někde uprostřed. Pokud i vás přepadají v neděli večer chmury a do práce se netěšíte, je nejvyšší čas s tím něco udělat. Tato praktická kniha přináší osvědčené rady a tipy pro každého, kdo si hledá práci nebo není se svou stávající kariérou spokojený. A dozvíte se v ní také to, proč nestojí za to opouštět své zaměstnání ve zlém, ale v přátelské atmosféře.

 

Ukázka z knihy

Teď budu chvíli ambiciózní já, protože upřímně doufám, že vám 12 kroků k vysněné kariéře pomůže a popostrčí vás ve vaší kariéře kupředu. Chci, abyste si řekli: „Tohle zvládnu“ nebo: „Už chápu, jak to funguje, zkusím to.“ Jestli už teď hledáte způsob, jak přistoupit ke své kariéře pozitivně, budete nacházet příležitosti snadněji než dřív. Tak vypadá úspěch v praxi.

Každá z dvanácti následujících kapitol vychází z jednoho přikázání (berte je jako dvanáct kariérních přikázání). Na konci každé kapitoly najdete pět bodů, které shrnují její hlavní poselství, takže získáte celkem šedesát snadno přístupných cenných kariérních tipů. Když je chytře využijete, pomohou vám obohatit svou kariéru a změnit život k lepšímu. (str. 21)

***

Ve své práci náboráře takřka denně mluvím s lidmi o jejich kariéře. Málokdy narazím na někoho, kdo hned po škole přesně věděl, co chce dělat, a o desítky let později stále putuje po té samé cestě. V životě to takhle nechodí, bylo by to ostatně poněkud nudné. Jak mi jednou řekla profesorka Lynda Applegateová, jedna z nejvýznamnějších vyučujících na Harvardské obchodní škole: „Rovné cesty nejsou tak zajímavé jako ty klikaté.“

Často se setkávám s lidmi, kteří se do své kariéry pustili ze špatné strany, a to z jednoho prostého důvodu: nezamysleli se nad tím, co by je v práci naplňovalo. To je dovedlo ke špatnému rozhodnutí, například jít do oboru, který jim vnutili rodiče, nebo vzít dobře placenou práci, která je ovšem nebavila. Nechci, abyste udělali stejnou chybu, proto musíme začít sebereflexí. Když budete aspoň trochu znát sami sebe, velmi vám to pomůže, takže takový osobní audit je skvělý začátek. Koneckonců, když se rozhodujete, co bude vaším životním posláním, nejdřív potřebujete vědět, co ve vás probouzí nadšení. (str. 23)

Nezapomeňte si přečíst celou ukázku.

 

O autorovi

James Reed se přes dvacet pět let věnuje oboru náborářství a kariérního poradenství. Je předsedou a výkonným ředitelem společnosti REED, největší a nejznámější pracovní firmy v Británii. Jeho cílem je „zlepšovat život skrze práci“ a pomáhat tak lidem „milovat pondělí“.

Zdroj informací: kniha 12 kroků k vysněné kariéře

 

Nakladatelství Grada

Knihy s logem GRADA vycházejí v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Na kterou knihu vsadíte svou budoucnost? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeGame Changers: Co lídři, inovátoři a nezávislí lidé dělají, aby zvítězili

Asprey, Dave

Zoner Press, 2021

zobrazit info o knize12 kroků k vysněné kariéře
Začněte svou prací žít a užívat si ji

Reed, James

Grada, 2021

Napsat komentář