Utrpení a oslavení Ježíše Krista

utrpeni-pane-podle-jana
S nedávnou oslavou Velikonoc si někteří z nás připomínali i ukřižování a zmrtvýchvstání Ježíše Krista. Patříte-li mezi ně, neměla by vám uniknout kniha profesora a teologa, v níž se zabývá klíčovou událostí křesťanství.

Duchovní, teologický a historický výklad Janových pašijí. Autor přibližuje hloubku a krásu klíčové události dějin spásy – utrpení a oslavení Ježíše Krista.
Nejprve se zabýváme specifickým způsobem janovského myšlení a vyjadřování. Poté sledujeme jednotlivá zastavení na Ježíšově cestě – jak se vydává těm, kdo ho přicházejí zatknout, jak je vyslýchán, odsouzen, ukřižován i pohřben. Konečné slovo má ale Bůh – v Ježíšově vzkříšení a setkávání s učedníky.
Janovy pašije jsou prozářeny světlem povelikonoční víry. Kde je kříž, tam je i vzkříšení. Kde je vzkříšení, tam jsou ti, kdo věří v Krista, milují ho, radují se z Pánových tajemství a prožívají je v prosté každodennosti.

 

Utrpení Páně podle Jana

Životodárná Moc ukřižovaného Slova (Jan 18,1–19,42)
Autor: Ctirad Pospíšil

Počet stran: 148
Vazba: brožovaná
Formát: 115×180 mm
ISBN: 978-80-7566-208-8
Doporučená cena: 179 Kč

Knihu Utrpení Páně podle Jana vydalo Karmelitánské nakladatelství.

 

O autorovi

Prof. Ctirad Václav Pospíšil (* 1958) je teolog a kněz Pražské arcidiecéze. Systematickou teologii přednáší na CMTF UP v Olomouci a na KTF a HTF UK v Praze. V Karmelitánském nakladatelství dosud publikoval teologické manuály Ježíš z Nazareta, Pán a Spasitel (4. vyd. 2010), Hermeneutika Mystéria, Jako v nebi, tak i na zemi: náčrt trinitární teologie (3. vyd. 2017) nebo Husovská dilemata (2015).

Zdroj informací: Karmelitánské nakladatelství


Karmelitánské nakladatelství (KNA) bylo založeno v roce 1991 mužským řádem karmelitánů se sídlem v klášteře v Kostelním Vydří. Působnost KNA se během času rozšiřovala a od konce 90. let minulého století se stalo lídrem na trhu s křesťanskou a katolickou knižní produkcí. V roce 2016 se sídlo společnosti přesunulo do Prahy a od 1. března 2019 je jediným vlastníkem KNA Česká biskupská konference.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeUtrpení Páně podle Jana
Životodárná Moc ukřižovaného Slova

Pospíšil, Ctirad Václav

Karmelitánské nakladatelství, 2021

Napsat komentář