Thrillerový přísun adrenalinu

Napeti s nadechem nadprirozena
Dnes vám přinášíme tipy na knihy, při jejichž čtení vám bude tuhnout krev v žilách – na následujících řádcích totiž najdete samé thrillery. Začtěte se do příběhů plných mrazivých rodinných tajemstvích, nevysvětlitelných záhad nebo vražd.

Jaké tajemství může skrývat rodinná zahrada? Co když poslední babiččina slova nebyla pouze projevem choré mysli? Hlavní hrdinka knihy Poslední slova postupně odkrývá velké rodinné tajemství a možná ani sama netuší, jak moc může být bolestivé…

Poslední slova

Autorka: Linda Greenová
Přeložil: Zdík Dušek

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 150×216 mm
ISBN: 978-80-7639-036-2
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Poslední slova vydalo nakladatelství Bookmedia.

Dokonce i ta nejhlouběji pohřbená tajemství si mohou najít cestu na povrch. Jen chvíli před tím, než Nicolina babička Betty zemře, požádá svou vnučku, aby se postarala o její děti na konci zahrady. Nicolina matka toto poslední přání přejde s tím, že jde jen o nesmysly. Když však Nicolina dcera při hraní na babiččině zahradě najde kousek kosti, je jasné, že se tady stalo něco zlověstného. Nicola chce přijít záhadě na kloub stůj co stůj. Co když ale odhalení bolestivého tajemství minulosti navždy rozdělí celou její rodinu?

Ukázka z knihy

Jako kdyby ten dům věděl, že jeho majitelka umírá – halil se do časně ranní mlhy, závěsy v přízemí byly uctivě zatažené a branka při otevírání truchlivě skřípala.

Existuje-li něco jako příjemný dům k ukončení pozemské pouti, toto rozhodně nebyl on. Byl studený, tmavý a plný průvanu a stál na horním konci vesnice, jako kdyby ve skutečnosti nechtěl být její součástí, ale byl příliš zdvořilý, než aby to řekl rovnou. Za ním se do dálky táhla pole křižovaná nasucho stavěnými kamennými zídkami a dál už pokračovala jen divoká pustina vřesoviště.

Na webu nakladatelství najdete i zbytek ukázky.

O autorovi

Linda Greenová napsala svůj první román už jako devítiletá. Ale i když se její pohádkový thriller o cestování v čase na ponících příliš neuchytil, ráda si myslí, že jím prostě jen předběhla dobu. Přes veškerý neúspěch si svůj dětský sen stát se spisovatelkou splnila a již jí vyšlo několik románů. V prvních sedmi se věnovala spíše tématům vztahů a rodinných dramat. Před pikolou za pikolou je její první psychologické drama, čeští čtenáři pak mohou znát také její román Až tady nebudu. Kromě toho je autorka také oceněnou novinářkou, která pracovala pro Guardian, Independent on Sunday a Big issue. 

Zdroj informací: nakladatelství Bookmedia

————————————————

Každá rodina má své tajemství, nicméně některá jsou mrazivější než jiná… Na stránkách knihy Rodina z podkroví od Lisy Jewellové se rozehrává děsivý příběh, na jehož počátku je spokojené miminko a tři už delší dobu mrtvá těla. Staral se o dítě vrah? Nebo někdo úplně jiný?

Rodina z podkroví

Autorka: Lisa Jewellová 
Přeložil: Milan Lžička

Počet stran: 352
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-271-1347-7
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Rodina z podkroví vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Pozor, koho si pustíte domů… Londýn, módní čtvrť Chelsea. Honosný dům na nábřeží a v něm kolébka s nakrmeným a spokojeným miminkem, které čeká, až ho někdo pochová. O patro níž, v kuchyni, leží tři rozkládající se mrtvá těla. Kdo se doteď o dítě staral? A kam zmizel?

Ukázka z knihy

Libby zvedne z rohožky dopis. Obrací ho v ruce. Působí velice formálně; obálka má krémovou barvu, je z kvalitního materiálu a skoro se zdá, jako by byla vystlaná hedvábným papírem. Na razítku odesílatele stojí „Advokátní kancelář Smithkin, Rudd & Royle, Chelsea Manor Street SW3“.

Odnese si psaní do kuchyně, položí ho na stůl a mezitím nalije vodu do konvice a do hrnku hodí pytlík čaje. Libby tuší, co se v obálce skrývá. Minulý měsíc jí bylo pětadvacet. Podvědomě už tu obálku čekala. Když teď ale konečně přišla, neví, jestli ji dokáže otevřít.

Přečtěte si celou ukázku z knihy.

O autorovi

Lisa Jewellová se narodila v roce 1968 v londýnském West Endu a vyrůstala v severním Londýně. Už na základní škole v Oakleigh Park objevila svůj talent v tvůrčím psaní. Jednou ji její učitelka obvinila z podvodu, nevěřila totiž, že báseň, kterou před třídou přečetla, mohla napsat Lisa sama. Navzdory těmto náznakům se rozhodla místo psaní vystudovat umění a design na Barnet College. Po krátké a poměrně neúspěšné stáži v oblasti módy se vrátila k tvůrčímu psaní na místní škole věnované vzdělávání dospělých. Od té doby napsala třináct velice úspěšných románů, znát můžete například Beze svědků či Pod dohledem. Lisa Jewellová žije v Londýně se svým manželem a jejich dvěma dcerami.

Zdroj informací: nakladatelství Cosmopolis

————————————————

Nový dům, nový začátek – tak to vidí hlavní hrdinové knihy Dům plný temnoty. Mladý pár se snaží utéct před svojí minulostí a věří v nový život v krásném opuštěném domě. Toto místo má ale k idylickému domovu opravdu daleko a oni se tak budou muset vyrovnat nejen se svými vlastními přízraky, ale i s velkým tajemstvím jejich nového příbytku.

Dům plný temnoty

Autorka: D. M. Pulley
Přeložila: Monika Pavlisová

Počet stran: 368
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 213×153 mm
ISBN: 978-80-7588-255-4

Knihu Dům plný temnoty vydalo nakladatelství Mystery Press.

Temný psychologický thriller o rodině opředené pavučinou lži… Margot a Myron Spielmanovi se ve snaze uniknout před dlouhými stíny minulosti přestěhují do idylické čtvrti města Cleveland, kde koupí opuštěné sídlo Rawlingswood. Doufají v nový začátek, brzy však zjistí, že také dům má své duchy minulosti… a jsou možná ještě horší než ti jejich. Už samotnou renovaci provází série nehod a zranění, a když se Spielmanovi do sto let starého sídla konečně nastěhují, začnou jejich problémy rychle narůstat. Krásná fasáda se postupně odlupuje a odhaluje prohnilé srdce Rawlingswoodu a historii poznamenanou vraždou a zradou. Kdosi nebo cosi Spielmanovy sleduje na každém kroku a jejich vlastní tajemství a lži už není možné dál skrývat. Napětí v rodině narůstá a hrozí, že se budou temné události opakovat. Margot s Myronem se musejí postavit vlastním přízrakům i pohřbeným tajemstvím Rawlingswoodu a to dřív, než se jim dům stane osudným. Pro fanoušky klasického románu Dům na kopci od Shirley Jackson.

Ukázka z knihy

Při pohledu zvenčí by to nikoho nenapadlo.

Dvoupatrový dům v koloniálním stylu stál na pozemku o dvou tisících metrech čtverečních, ve stínu pokroucených dubů a stříbrných javorů, dost starých na to, aby pamatovaly původní farmy, kamenné mlýny i zpívané modlitby dávných shakerů. Při pohledu na něj vyzařoval anglickou osobitost a šarm. Zájemci o koupi mohli snít o velkých otevřených krbech, na zakázku vyrobených truhlářských doplňcích, křišťálových lustrech a pokojících pro služebnictvo skrytých pod břidlicovou střechou. Stavitelé tenkrát v optimismem nabitém roce 1922 na výdajích rozhodně nešetřili.

Na webu nakladatelství najdete i zbytek ukázky, přečíst si ale také můžete naši ukázku z knihy.

O autorce

D. M. Pulley pracovala předtím, než se stala spisovatelkou na plný úvazek, jako stavební inženýrka a forenzní vyšetřovatelka při rekonstrukcích historických budov. Tato zajímavá profese (a zároveň autorčina vášeň) se rovněž výrazně promítá do její literární tvorby, kterou v současnosti tvoří čtveřice zdařilých krimi thrillerů. Na prvotinu Mrtvý klíč, za níž získala prestižní ocenění „Amazon Breakthrough Novel Award“, Pulley navázala třemi podobně laděnými a neméně úspěšnými romány (Pohřbená knihaZbytečná oběťDům plný temnoty), oceňovanými čtenáři i kritiky. D. M. Pulley žije nedaleko Clevelandu ve státě Ohio s manželem, dvěma syny a psem Hobem. Nadevše miluje své soukromí, proto nepřekvapí, že D. M. Pulley není její pravé jméno.

Zdroj informací: nakladatelství Mystery Press

————————————————

Šachy jsou velice noblesní hra, která vyžaduje plné soustředění a skvělou taktiku. Své o tom ví i hlavní hrdinka knihy Les vzpomínek – tato malá holčička je totiž nadějnou šachistkou a svoje znalosti z této hry dokáže přetavit ve velkou výhodu, když jí jde o holý život.

Les vzpomínek

Autor: Sam Lloyd
Přeložil: Martin Urban

Počet stran: 384
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-257-3350-9
Doporučená cena: 448 Kč

Knihu Les vzpomínek vydalo nakladatelství Argo.

Nadějná třináctiletá šachistka Elissa je na parkovišti uspána chloroformem a unesena. Probudí se v naprosté tmě v jakémsi sklepení a je jí jasné, že její vyhlídky na přežití opravdu nejsou nadějné. Občas za ní přijde muž, z něhož jde strach, a nějaký kluk, který si s ní chce povídat. Šance na přežití jsou mizivé, ale Elissa se v temnotě naučí orientovat jako na šachovnici a využít to jako svou výhodu. Mezitím policistka, jež pracovala na podobném případu uneseného a poté zemřelého dítěte už dřív, svádí závod s časem, aby ji vypátrala ještě živou. V Lese vzpomínek čeká na čtenáře jedno překvapení za druhým, nakonec je vše úplně jinak, než se původně zdálo.

Ukázka z knihy

Když zase vejdou do místnosti, už nejsem na židli. Místo toho sedím na stole a pohupuju holýma nohama. Na koleni mi září čtvercová růžová náplast. Opravdu zvláštní, nepamatuju se, že bych se poranil.

Nad mým přemístěním povytáhnou obočí, ale nikdo nic neříká. Stůl je k zemi přišroubovaný, tudíž se nemůže převrhnout a poranit mě. Když mi bylo deset, utíkal jsem Lesem vzpomínek, zlomil si nohu a málem umřel, ale to už jsou dva roky. Dnes jsem mnohem opatrnější.

Na webu nakladatele najdete i zbytek ukázky z knihy.

O autorovi

Sam Lloyd vyrůstal v hrabství Hampshire, jako dítě si vymýšlel napínavé historky a v lesích si stavěl různá tajná obydlí. V současnosti žije s manželkou, třemi dětmi a psem v hrabství Surrey. Les vzpomínek je jeho románový debut.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

————————————————

Kniha Smrtelný hřích od spisovatelky Marie Grundové vypráví děsivý příběh dvou mrtvých žen na odlehlém švédském ostrově. Jeden případ se zdá být jasnou sebevraždou, druhý je naopak hodně zamotaný. Co když spolu ale oba souvisí a co víc – co když je tohle teprve začátek?

Smrtelný hřích

Autorka: Maria Grundová
Přeložila: Adriana Vendl

Počet stran: 344
Vazba: vázaná
Formát: 128×205 mm
ISBN: 978-80-7625-157-1
Doporučená cena: 379 Kč

Knihu Smrtelný hřích vydalo nakladatelství Metafora.

„Jeho tvář přistane na kameni, porostlém mechem, jeho tělo ztratí kontrolu a oči se mu protočí. Slyší je přicházet: Smrt vlkovi, smrt vlkovi, smrt vlkovi…“ Na odlehlém ostrově u východního pobřeží Švédska se v zaplaveném vápencovém lomu najde utopená čtrnáctiletá dívka. Má podřezaná zápěstí, ve vlasech zamotaný provázek a na jednom z boků fixem napsané číslo 26. V okolí lomu se nenajdou žádné stopy. Den poté je na druhé straně ostrova objevena u sebe doma brutálně zavražděná movitá majitelka antikvariátu. Kromě četných bodných ran v hrudníku lze na hrdle vidět dva řezy znázorňující kříž. Zatímco dívčina smrt je vyhodnocena jako sebevražda, kriminální komisařka Sanna Berlingová spolu s novou kolegyní Eir Pedersenovou zahajují vyšetřování vraždy majitelky antikvariátu. Sanně ovšem neunikne děsivá spojitost mezi posledním případem a mrtvou dívkou. Zároveň s řešením případu se Sanna potýká se svou minulostí, žije v garáži a je patrně jediná, kdo dokáže spolupracovat se svéráznou Eir, která si před nikým nebere servítky. Brzy vyjde najevo, že tyto události jsou jen počátkem řady dalších bestiálních vražd. A tak začíná boj s časem. Boj, v němž se klíč k hrůzné pravdě zřejmě ukrývá na staré fotografii skupinky dětí ve zvířecích maskách a který zároveň bude mnohem osobnější, než by si Sanna vůbec dokázala představit. Slibný debut začínající autorky, silné a uvěřitelné postavy dvou vyšetřovatelek s mnohoznačnou minulostí.

Ukázka z knihy

Sanna Berlingová se rozhlíží po prázdné spálené místnosti. Paprsky slunce pronikající ušmudlanými okny s nánosy mořské soli se zdají hnědé a špinavé. V hrdle ji škrábe zápach starého kouře smíseného s plísní. Pokaždé když se sem vrátí, jí pokoj připadá tmavší. Možná kvůli stromu, který roste před oknem, možná je to jen zdání způsobené nesnesitelnou únavou.

Nezapomeňte si přečíst celou ukázku z knihy.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Který z dnes představených thrillerů vás nejvíce zaujal? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSmrtelný hřích

Grundová, Maria

Metafora, 2021

zobrazit info o knizeLes vzpomínek

Lloyd, Sam

Argo, 2021

zobrazit info o knizeDům plný temnoty

Pulley, D. M.

Mystery Press, 2021

zobrazit info o knizeRodina z podkroví

Jewellová, Lisa

Cosmopolis, 2021

zobrazit info o knizePoslední slova

Greenová, Linda

Bookmedia, 2021

Napsat komentář