Řádění neznámého šílence

Zbytecna obet
Hlavní hrdinky od sebe dělí šedesát let, přesto je spojuje několik věcí. Zatímco Ethel se snaží odhalit temné tajemství náboženské misie, Kris se musí vyrovnat s faktem, že její otec žil druhý život. A oběma jim při snaze odhalit pravdu hrozí smrt.

V roce 1938 se město Cleveland musí vypořádat nejen s vrcholící Velkou hospodářskou krizí, ale i s řáděním neznámého šílence, který si oběti vybírá v zapadlých uličkách mezi tuláky a bezdomovci. Prostitutka Ethel Hardingová hledá ochranu před brutálním vrahem v sídle náboženské misie – záhy však zjistí, že mravokárné tváře jejích členů skrývají ta nejtemnější tajemství.
O šedesát let později nachází policie v lese rozřezané tělo Alfreda Wileyho. Ještě než jeho dcera Kris stihne identifikovat ostatky, začnou na povrch vyplouvat fakta, o nichž jí otec nikdy neřekl – záhadný soukromý detektiv, který ho sledoval; webová stránka věnovaná nevyřešeným „torzovým“ vraždám; chybějící záznamy v archivu; ukradené knihy a opuštěná továrna, v níž se sbíhají nitky všech zločinů. Čím více se Kris dozvídá o otcově posedlosti Torzovým vrahem, tím si je jistější, že s ním jeho smrt souvisí – a tím hlouběji proniká do děsivé minulosti Clevelandu.
Ethel i Kris, každá ve své době, se snaží odhalit pravdu skrývající se v pozadí hrůzných činů zdejšího nejproslulejšího sériového vraha – a oběma přitom hrozí smrt.

Ukázka z knihy

To není on.
Zírala na průsvitné plastové pytle položené na kovovém stole a vrtěla hlavou. V jednom pytli byla propínací džínová košile. V dalším složené džíny. Ve třetím byla ponožka. Na každém pytli visela etiketa s ručně psanými poznámkami. Případ č. 32-004-A, stálo na jedné. Na všech bylo datum 6. dubna 1999.
Včera, pomyslela si.
Látka byla potřísněná tmavým bahnem. Bílá ponožka vypadala, jako by ji vytáhli z louže. Z uzavřených pytlů unikal pach hnijících listů, špíny a zvířecí moči.
„Poznáváte některé z těch věcí?“ zeptal se muž stojící naproti ní.
Splétaný kožený pásek vedle džín vypadal děsivě povědomě, ale zavrtěla hlavou. To oblečení mohlo patřit komukoli.
„Tohle jsme našli v jedné kapse.“ Otevřel koženou peněženku a položil ji před ni. Ze zažloutlé fólie kapsičky na doklady se na ni díval obličej jejího otce. Černé, prošedivělé vlasy měl střižené tak nakrátko, jako by ještě stále sloužil v armádě. Zarputile upíral pohled přímo do objektivu a jeho věčné strniště zastínilo ostře řezanou čelist a prohlubeň v bradě. Nesnášel fotky. Viděla to v jeho naštvaných očích, které si ji přeměřovaly, jako by s ní ztratil trpělivost, jako by udělala něco špatně.
Zavrtěla hlavou a zašeptala: „Ne. Někdo mu ji musel ukrást.“

Zbytečná oběť

Autorka: D. M. Pulley
Přeložila: Monika Pavlisová

Počet stran: 432
Vazba: vázaná
Formát: 158×232 mm
ISBN: 978-80-7588-191-5
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Zbytečná oběť vydalo nakladatelství Mystery Press, kde najdete další ukázku.

O autorce

První román americké spisovatelky D. M. Pulley Mrtvý klíč byl inspirovaný její prací stavební inženýrky. Během průzkumu opuštěné budovy clevelandské banky objevila podzemní trezor s nevyzvednutými bezpečnostními schránkami. Záhada trezoru ji trápila celá léta, až odložila kalkulačku a pustila se do psaní. Mrtvý klíč vyhrál v roce 2014 hlavní cenu „Amazon Breakthrough Novel Award“ v kategorii thrillerů a detektivek. V srpnu 2016 jí vyšla druhá kniha a s psaním rozhodně nehodlá skončit. Pulley nadále pracuje jako soukromá poradkyně a forenzní inženýrka. Je vdaná, má dva syny a nade vše miluje své soukromí. Proto nepřekvapí, že D. M. Pulley není její pravé jméno.

Zdroj informací: nakladatelství Mystery Press 


mystery-press-logoMystery Press je nově vzniklé a rychle se rozvíjející nakladatelství, jehož sídlo se nachází v Praze. Nakladatelské činnosti se věnuje od dubna minulého roku, zpočátku v koedicích s nakladatelstvím FANTOM Print. Cílem nakladatelství je vydávání detektivních titulů, krimi a thrillerů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZbytečná oběť

Pulley , M.

Mystery Press, 2020

Napsat komentář