Zasoutěžte si o třetí knihu povídek Zdeňka Svěráka

povidky-a-jedna-basen-perex
Zdeněk Svěrák je všestranným umělcem, který zvládne napsat scénář k filmu, texty k hudbě a nakonec si v něm ještě i zahrát. Kromě toho píše knihy a o tu nejnovější z nich, ve které najdete nejen povídky, ale také jednu báseň, si můžete u nás zasoutěžit.

Příběhy ze života i vymyšlené

Zcela nové povídky různého ladění z pera českého velikána, z nichž některé jsou humorné, jiné vedou k zamyšlení, ale všechny jsou protkané autorovou laskavostí a životní moudrostí. Inspirací pro povídky Zdeňka Svěráka je život sám a kdokoli z nás se mohl v životě dostat do stejné situace jako jejich hrdinové.

Bonusem knihy je báseň, která nečekaně předpovídá budoucnost českého národa, a navíc v jedné povídce mohou jen sami čtenáři odhalit pachatele trestného činu.

 

Povídky a jedna báseň

Autor: Zdeněk Svěrák

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Počet stran: 104
Vazba: pevná
Vydáno: 3/2021
ISBN: 978-80-271-3015-3

Přečtěte si více o knize Povídky a jedna báseň, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Ukázka z knihy

„Neřekl byste, Miroslave, kolik českých spisovatelů neumí pravopis,“ povzdechla si. „Vložená věta je pro ně španělská vesnice a místo bychom píšou by jsme. Hrůza!“ Přitom zbavila svůj ohon gumičky a otřásla hlavou, aby se osvobozené vlasy spustily na ramena.
„Hergot, vy jste hezká,“ řekl jsem a spisovně jsem dodal: „Nemohli bychom chvíli posedět?“
„Správně. Bychom!“ pochválila mě. „Nemohli, Okénko. A ne abyste kouřil, začínáte mi vonět.“ Po těch slovech za sebou zavřela dveře pracovny.
Ráno jsem se pustil do hromady borového dřeva. V kůlně jsem objevil celou sadu oranžově černých seker FISKARS, toho zázraku dřevorubecké techniky. Na takovou práci se musí člověk v letním horku svléknout do půl těla, což jsem udělal rád, protože mám postavu jako náš olympionik Lukáš Krpálek, s nímž jsem kdysi velmi těsně prohrál na přeboru v Pardubicích. Co bych to nepřiznal, doufal jsem, že u Anežky zaboduju, než mi svaly vlivem rostlinné stravy zmizí.

 

O autorovi

Zdeněk Svěrák je populární český dramatik, scenárista, herec, spisovatel a textař. Původním povoláním učitel českého jazyka nastoupil po 4 letech pedagogického působení jako redaktor do Českého rozhlasu. Zde se stal jedním z autorů rozhlasového pořadu Nealkoholická vinárna U Pavouka, v němž vznikla postava českého velikána a génia Járy Cimrmana. Během svého působení na české mediální scéně vytvořil Zdeněk Svěrák několik hvězdných dvojic. S Ladislavem Smoljakem psali již dnes legendární divadelní hry pro domovské Žižkovské divadlo Járy Cimrmana a společně se podíleli na úspěšných filmových komediích, z nichž slavné hlášky znají lidé všech generací. Spolu s hudebním skladatelem Jaroslavem Uhlířem napsal Zdeněk Svěrák více než 500 písniček, které se stále těší velké oblibě, a to nejen u dětí, ale i jejich rodičů a prarodičů. A konečně se svým synem Janem realizovali úspěšné filmy, z nichž slavný Kolja obdržel filmového Oskara.
(Zdroj informací: nakladatelství Cosmopolis)

 

Vyhrajte knihu Povídky a jedna báseň

Všestranný umělec, oblíbený scénárista a herec, autor hudebních textů a také spisovatel Zdeněk Svěrák oslavil letos na konci března půlkulaté jubileum a jako dárek k osmdesátým pátým narozeninám si nadělil vydání své nejnovější knihy. Začtěte se do osmi povídek a jedné básně z různých období autorova života, ve kterých nechybí špetka jeho osobitého humoru.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Povídky a jedna báseň vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Povídky a jedna báseň
probíhá od 6. do 19. dubna 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Povídky a jedna báseň

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePovídky a jedna báseň

Svěrák, Zdeněk

Cosmopolis, 2021

Zasoutěžte si o třetí knihu povídek Zdeňka Svěráka - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Klijan napsal:

    Dobrý den, děkuji za knihu Povídky a jedna báseň. Přišla v pořádku.

Napsat komentář