Nejznámější hrabě v ilustracích

dracula
Byl to hrabě, měl alergii na slunce a žil na území Transylvánie. Víte, o kom je řeč? Správně. Dnes se podíváme na tesáky nového vydání slavného Stokerova románu, které tentokrát vsadilo na krásné ilustrace a komiksové zpracování. Strach povolen!

Klasický román Brama Stokera dráždí k nejrůznějším adaptacím už přes sto dvacet let. Vábení neodolal ani vynikající francouzský kreslíř Georges Bess, kterého český čtenář zná z komiksu Bílý láma, k němuž psal scénář Alejandro Jodorowsky. S tímto scenáristou Bess spolupracoval i na jiných dílech a k dalším si psal scénář sám. Dracula je přesně tím důvodem, proč se zdálo, že se na několik let odmlčel – a stačí se podívat na úžasně secesně členitou, ornamentální kresbu jeho adaptace, aby člověk pochopil, proč se tak stalo. Bessův Dracula, věrný v tématu a atmosféře doby, umně zeštíhlený k lepší plynulosti děje a k lepšímu využití vizuálních možností příběhu, ale hlavně opatřený kresbou, která bere dech, patří rozhodně k těm nejlepším výtvarným a komiksovým zachycením slavného upírského příběhu, jaká se vám kdy dostanou do ruky.

 

Dracula

Autor: Bram Stoker
Ilustrátor: Georges Bass
Přeložil: Richard Podaný

Počet stran: 200
Vazba: vázaná
Formát: 220×310 mm
ISBN: 978-80-257-3440-7
Doporučená cena: 548 Kč

 

Knihu Dracula vydalo nakladatelství Argo.

 

Ukázka z knihy

ukazka-1  ukazka-2  ukazka-3

Přejděte na kompletní ukázku.

 

O autorech

Bram Stoker (1847–1912) byl irský spisovatel a divadelní kritik; do historie se nesmazatelně zapsal jako autor gotického románu Dracula, nejslavnějšího hororového příběhu všech dob.

Zdroj informací: Argo

Georges Bess (* 1947) je výtvarník, tvůrce komiksových knih známý pro svou spolupráci s Alejandrem Jodorowským.

Zdroj informací: Argo


Nakladatelství Argo vzniklo v roce 1992. Naší hlavní zásadou je týmová práce, díky níž dokážeme seznamovat čtenářskou obec se zajímavými knihami známých autorů. Snažíme se také získávat a podporovat talentované autory a kvalitní překladatele. Také díky tomu Argo za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDracula

Stoker, Bram

Argo, 2021

Napsat komentář