MDŽ – místo kytičky k svátku

srdce
Dopřejte si pořádnou dávku sladce delikátní duševní potravy a oslavte mezinárodní svátek ženského pokolení ve společnosti příjemných románů plných lásky, smyslnosti a nových začátků.

Dá se dnes, v uspěchané době sociálních sítí, všudypřítomného internetového připojení a zařízení pro jeho příjem seznámit „normálně“? Nebo lépe řečeno postaru? Pokud jste právě uzavřeli sázku, která vám má zachránit pracovní místo, pak vám nic jiného nezbude.

Ráda tě poznávám

Chytrá romantická komedie netflixové generace — může se člověk zamilovat stejně jako ve filmu?
Evie Summersová se přestěhovala do Londýna, aby se stala scenáristkou. Svůj životní sen však dala k ledu, začala pracovat jako asistentka filmového a televizního agenta a pomáhá k úspěchu druhým.
Agentura ovšem mele z posledního, a pokud se Evie nepodaří přesvědčit klienta číslo jedna Ezru Chestera, aby konečně dopsal svůj scénář, přijde o práci. Háček? Ezra ještě ani nezačal…
Evie uzavře s Ezrou dohodu. Aby mu pomohla překonat tvůrčí krizi, začne se seznamovat s náhodnými muži přesně tak, jak se to děje ve filmech. A bez internetu! Vše musí proběhnout tak, jako když Harry potkal Sally nebo když se ve filmech seznamuje Hugh Grant. Jenže opravdu může být život takový jako ve filmu?

Autorka: Rachel Wintersová
Přeložila: Romana Bičíková

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 143×207 mm
ISBN: 978-80-275-0349-0
Doporučená cena: 379 Kč

Knihu Ráda tě poznávám vydalo nakladatelství Host.

Ukázka z knihy

Znovu jsem se zaměřila na týpka v tričku Ramones. Tentokrát to prostě udělám. Dojdu až k němu, oči zabodnuté do displeje mobilu. jako že nedávám pozor, a „náhodou“ do něj vrazím. A budeme mít rozkošnou historku o tom, jak jsme se potkali. Ve filmu se tomu říká meet-cute neboli setkávačka.
Jenže když se nedíváte, kam šlapete, je to, že do někoho vrazíte, prakticky nevyhnutelné. Jen si nemůžete dost dobře vybrat do koho.
Následujících pět vteřin se odehrálo jako v mučivě zpomaleném záběru. (s. 15)

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Rachel Wintersová vystudovala tvůrčí psaní a většinu dospělého života strávila na volné noze psaním pro lokální noviny a online časopisy. V současné době působí jako redaktorka nakladatelství Orion Books. Má ráda dlouhé procházky v přírodě, velká města a věří, že neexistuje moc problémů, které by se nedaly vyřešit za pomoci dobrých přátel a sklenky vína.

Zdroj informací: Host

————————————————

Moudré úsloví praví, že vše zlé je k něčemu dobré. Možná i proto po ráně do zad od svého již bývalého manžela Vanessa doufala v rozhřešení skrze splnění dávného snu – vydání románu. Bohužel ani tato varianta nepřinesla žádané ovoce, nýbrž další starosti. Mohlo by jí setkání s Markusem, odborníkem na autorské právo, s těmito potíži pomoci?

Ukradený příběh

Vanesse je něco přes třicet a ocitla se sama se dvěma syny, hypotékou a dírou v srdci tam, kde býval její muž, kterého jí odloudila psycholožka Natalie z manželské poradny. A tak se rozhodne splnit si svůj dávný sen a napíše zamilovaný román. V nakladatelství, kde vydává knihy její oblíbená autorka, ho zamítnou. O to víc je v šoku na autogramiádě svého idolu po několika měsících. Při čtení ukázky nemůže věřit vlastním uším. Slovo od slova slyší to, co před časem sama napsala!
Požádá o pomoc odborníka na autorské právo Marcuse. Když ho poprvé spatří, má pocit, že jí do života vkročil vysněný muž přímo ze stránek její knihy.
Je ale Marcus opravdu to, co v životě potřebuje?

Její život byl nanic, a tak si napsala lepší
Autorka: Elizabeth Colemanová
Přeložila: Petra Královcová

Počet stran: 344
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-271-1767-3
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Ukradený příběh vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Ukázka z knihy

Natalie byla poradkyně a v těchhle věcech se vyznala, nabízela jí radu s dokonale vyváženou směsí profesionality a osobní vřelosti. Vanessa si dokázala ještě teď vybavit její povzbudivý úsměv a jemný stisk ruky.
Děvka! Kurva! Zlodějka manžela!
Ale i tak. Byla by sama proti sobě, kdyby nevyužila její zkušenosti. I když to poprvé dopadlo tak, jak dopadlo.
„Odcházím k Natalie.“ Konec.
Měla poznat, že je něco špatně, když Craig navrhl, aby své pocity probrali s poradkyní, ale byla tak rozrušená, když použil slova „probrat“ a „pocity“ v jedné větě, že nějak přehlédla varovné signály. Craig nebyl muž mnoha slov, pokaždé se zdráhal mluvit o svých emocích s výjimkou těch, které se týkaly sportu. S kamarády na fotbale klidně plakal radostí nad perdou přímo do brány a utápěl se v bezbřehém soucitu při odchodu hráčů na odpočinek nebo úrazu kolene, jakmile ale přišlo na vztahové záležitosti, jako by se zabouchly dveře. Vanessa někdy přemítala, jestli by získala jeho pozornost, kdyby si natáhla fotbalové trenky a kopala míč po kuchyni. Ta myšlenka ji pokoušela, ale nikdy to neudělala. Připadalo jí to dětinské. No a taky bylo potřeba vzít v úvahu celulitidu. (s. 9–10)

Pokračujte ve čtení.

————————————————

Po seznamování se na klasický způsob tu máme pro změnu román přistupující k tomuto tématu moderně, a to se vším, co prostředí internetových seznamek může nabídnout. Ze spektra poměrně prapodivných existencí, falešných profilů a šlápnutí vedle může nakonec vystoupit někdo, koho možná velmi dobře znáte – tedy alespoň tak to mají hrdinové následující knihy.

Moje nejoblíbenější jednorázovka

Žhavé online randění, fake profily, úlety, přešlapy… a zamotaná lovestory od autorek bestsellerových sérií Božský a Vášnivý.
Další román od bestsellerových autorek a odbornic na moderní randění je o seznamkách a podivných lidech, kteří se na nich objevují. Možná se budete smát, a možná se někdy jen hořce pousmějete, protože sakra víte, jaké to je!
Melinda Morrisová. Profesorka na Kalifornské univerzitě, expertka na sériové vražedkyně. Mistrně odpaluje vtípky a občas bývá dost drsná. A stejně tak jako její čtyři kolegové a zároveň nejlepší kamarádi – je stále single. Když se tedy přiblíží doba tradičního univerzitního večírku, pořádaného každý rok, uzavřou Melinda a její přátelé dohodu, že si na seznamce každý najde doprovod. Má to jen jeden malý háček: Melinda a Reid Campbell, jeden z členů jejich party, spolu prožijí tu nejúžasnější noc, ale vzájemně se hned nato domluví, že bude lepší, když na to zapomenou. Nechtějí přece ohrozit jejich hezké přátelství.
Online randění není pro slabochy. Zatímco jsou Melindini přátelé zaplaveni atraktivními protějšky a nabídkami na rande, Melindin účet se hemží podivnými návrhy a taky pár dick pics. Rozhodne se proto pod jménem Catherine vytvořit fiktivní profil. A záhy zjišťuje, že se v nové roli cítí dobře. Vlastně vůbec poprvé se dokáže bavit upřímně, bez sarkasmu. Takže když si začne psát s nic netušícím Reidem, jehož kouzlu už nedokáže dále odolávat, stane tváří tvář největšímu strachu – odložit masku a projevit zranitelnost.

Autorka: Christina Laurenová
Přeložil: Richard Janda

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7565-782-4
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu Moje nejoblíbenější jednorázovka vydalo nakladatelství Jota.

Ukázka z knihy

Moje nejlepší kamarádka na základní škole Alison Kimová byla úplný blázen do koní. Prostě koňačka – určitě takové znáte. Pravidelně chodila na hodiny jezdectví, do školy nosila kovbojské boty a vždycky jste z ní cítili stáje. Na tom nebylo nutně něco špatného, jen bylo mezi žáky middletonské základky poněkud nezvyklé. Stěny jejího pokojíku pokrývaly obrázky koní, většinu jejího oblečení zdobily koňské motivy. Měla spoustu sběratelských kartiček a figurek. Ta holka tím naprosto žila a v podstatě kdykoli dokázala odpovědět na každou koňáckou otázku nebo odříkat cokoli spojeného s jezdectvím.
Věděli jste, že kůň dokáže běhat už pouhých šest hodin po narození? Ani nápad.
Co jejich zuby – věděli jste, že zuby zabírají v hlavě koně více prostoru než jeho mozek? Tak to jsem taky nevěděla. (s. 7)

Přečtěte si kompletní ukázku.

O autorce

Christina Laurenová je pseudonymem dvou nejlepších kamarádek (spřízněných duší / skoro-dvojčat) a spolupracovnic Christiny Hobbsové a Lauren Billingsové. Autorky píší jak fikci pro mladistvé, tak pro dospělé, už spolu vytvořily čtrnáct The New York Times bestsellerů. Jejich knihy jsou přeloženy do více než 31 jazyků. Jejich prvním dílem vydaným pod tímto uměleckým jménem byl Božský bastard a šlo o přepracování mimořádně úspěšné fankfikce Christiny Hobbsové The Office (přes dva miliony stažení na internetu). Postupně vznikla celá „Božská“ série, zahrnující tituly Božský cizinecBožský hráčBožský milenec a Božský. Úspěchy slaví také s „Vášnivou“ sérií knih – Vášnivý lhářVášnivý svůdníkVášnivý sprosťák a Vášnivý hříšník. Mezi jejich další knihy patří např. Božská mrcha. Přestože od sebe autorky odděluje celá Nevada, povídají si spolu i několikrát denně a shodnou se na tom, že Ruby Pumps je nejlepší barva laku na nehty všech dob, a kdyby mohly, proseděly by celý den na molu v San Clementu a pozorovaly oceán.

Zdroj informací: Jota

————————————————

Severské země nemusí být jen kulisou pro detektivní příběhy plné vražd, jak nám ve svém novém románu dokazuje Ruth Kvarnström-Jonesová. Malebné švédské městečko představuje ideální útočiště pro rozjímání a lásku, zvlášť v momentě, kdy vám osud zasadil pár nehezkých ran.

Pekárna s vůní skořice

Lovisa Lindegrenová žije v Londýně svůj sen – dokud během jediného týdne nepřijde o práci i o snoubence. Zcela na dně se vrací do rodného Švédska, do malebného městečka Halleholm, kde zdědila po svých prarodičích bývalé pekařství na náměstí. Protože v Londýně nasbírala zkušenosti coby pekařka, rozhodne se, že se pokusí rodinný podnik znovu otevřít. Její nadšení ovšem netrvá dlouho.
Kromě domu totiž Lovisa zdědila i hořké nepřátelství mezi dvěma větvemi rodiny, Lindegrenovými a Halleholmovými. Místní magnát Reuben Halleholm ji nejen od dětství nenávidí, ale teď se ji pomocí intrik snaží přimět, aby v podnikání neuspěla a dům mu prodala.
Zvládne Lovisa i tak pokračovat v rodinné tradici? A jak se rozhodne ve své nejtěžší volbě: může někoho se jménem Halleholm vpustit do svého srdce, nebo má zůstat věrná odkazu milované babičky, které kdysi Halleholmovi nesmírně ublížili?

Moderní příběh Rome a Julie v kulisách půvabného švédského městečka
Autorka: Ruth Kvarnström-Jonesová
Přeložila: Martina Parkerová

Počet stran: 408
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7625-156-4
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Pekárna s vůní skořice vydalo nakladatelství Metafora.

Ukázka z knihy

Zrak jí padl na mosaznou kouli dveří, krásně kulatou a připomínající bochánky, které se zde dříve pekly v čtyřposchoďové troubě. Stačí koulí pootočit, až to cvakne, a otevřou se dvířka. Zaplavily ji vzpomínky a zvaly ji dál.
Pekárna pro ni odjakživa znamenala bezpečný přístav uprostřed běsnící bouře. Místo, kde ji dědeček Johan učil hníst těsto, šlehat smetanové dorty a na Vánoce slepovat perníkové dekorace, které víc než padesát let okouzlovaly obyvatele Halleholmu.
Tři okenní římsy velkého arkýře, které bývaly bohatě obloženy do zlatova propečenými skořicovými šneky kanelbulle, drolivými kokoskami biskvi s polevou z tmavé čokolády a růžovo-zelenými marcipánovými dorty princesstårta, teď zely prázdnotou, naplněnou pouze skomírajícím osvětlením hlavního náměstí městečka Halleholm. Židle, obrácené vzhůru nohama na stolcích, vypadaly okopaně a opotřebovaně. Stejně tak se cítila i ona. (s. 10)

Prolistujte si celou ukázku.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePekárna s vůní skořice
Moderní příběh Romea a Julie v kulisách půvabného švédského městečka

Kvarnström-Jonesová, Ruth

Metafora, 2021

zobrazit info o knizeMoje nejoblíbenější jednorázovka

Laurenová, Christina

Jota, 2020

zobrazit info o knizeUkradený příběh

Colemanová, Elizabeth

Cosmopolis, 2021

zobrazit info o knizeRáda tě poznávám

Wintersová, Rachel

Host, 2021

Napsat komentář