Krimi na víkend

krimi-pribehy
Krimi patří mezi nejoblíbenější žánry. Pokud jste i vy milovníky napětí a snažíte se po večerech společně s vyšetřovateli přijít na kloub zločinu, potěšíme vás – přinášíme vám totiž tipy hned na čtyři nové krimi romány, které vás rozhodně nenechají chladnými.

Knihu Poslední na seznamu od Petera Mohlina a Petera Nyströma si nově můžete pustit také jako audioknihu. I při práci nebo jízdě autem tak můžete poslouchat příběh agenta FBI, který se po dramatické přestřelce dostal do programu na ochranu svědků a následně se přidal k policejní jednotce vyšetřující odložené případy.

Poslední na seznamu

Ne každý si zaslouží druhou šanci
Autor: Peter Mohlin, Peter Nyström
Přeložil: Lubomír Veselý
Interpret: Pavel Soukup

Vazba: CD
ISBN: 859-404-924-071-5
Doporučená cena: 449 Kč

Audioknihu Poslední na seznamu vydalo nakladatelství Metafora.

Když je agent FBI John Adderley odhalen drogovým kartelem, který infiltroval, výsledkem je střelba, krev a hlavně zbraní u spánků – ale i zaklapnutá želízka. Obvinění končí u soudu a John v programu na ochranu svědků… ve švédském Karlstadu, kde se přidává k policejní jednotce pro vyšetřování odložených případů. A tím jeho problémy teprve začínají.

O autorech

Peter Mohlin a Peter Nyström vyrůstali společně v Åmål a svůj první detektivní příběh napsali, když jim bylo deset let. V dospělosti profesionálně pracovali s dramatickými a redaktorskými texty a nakonec se rozhodli vrátit k detektivkám a napsat kriminální román. První kniha o Johnu Adderleyovi The Last Live byla oceněna čtenáři i kritiky a byla oceněna Detektivním debutem roku Crimetime Award 2020.

Zdroj informací: norstedts.se

————————————————

Teď potěšíme ty z vás, kteří si oblíbili Případy soudce Ti od francouzského spisovatele Frédérica Lenormanda. Tentokrát se zločin dotýká přímo našeho hlavního hrdiny, svědkyní vraždy totiž byla jeho milovaná manželka. A tento případ jej zavede mnohem dál, než by si na začátku dokázal představit.

Případy soudce Ti. Záhada zlatého draka

Autor: Frédéric Lenormand
Přeložila: Vlasta Misařová

Počet stran: 168
Vazba: brožovaná
Formát: 120×190 mm
ISBN: 978-80-7407-484-4
Doporučená cena: 250 Kč

Knihu Případy soudce Ti. Záhada zlatého draka vydalo nakladatelství Garamond.

Vyšetřovat vraždu prostitutky uprostřed Slavnosti květů se soudci Ti opravdu nechce. Co má ale dělat, když ke zločinu došlo před zraky jeho První paní? Jeho drahá manželka si tuto skandální vraždu bere osobně, a tak soudci Ti nezbývá než povolat své věrné pobočníky Ma Žonga a Tiao Tchaje a pustit se do vyšetřování, které je zavede mnohem dále, než by se na počátku mohlo zdát. Soudce a jeho pobočníci se dozvědí mnohé z tajů odehrávajících se v komnatách dynastie Tchang i tajemství zájezdních hostinců při Hedvábné stezce.

O autorovi

Frédéric Lenormand je francouzský spisovatel historických, detektivních románů a literatury pro děti a mládež. Vystudoval ruský, anglický a italský jazyk a následně pokračoval ve studiu na Institutu politických studií v Paříži a na Sorboně. Svou literární dráhu začal v osmdesátých letech, kdy napsal pět románů. Jeden byl inspirovaný dílem malíře Vittore Carpacciem a získal za něj cenu Del Duca pro mladé spisovatele. Během devadesátých let byl již držitelem mnoha různých ocenění, proto se začal naplno věnovat literární dráze. Ve svých románech se věnoval zejména Velké francouzské revoluci a událostem 18. století. Pokračoval také v literárním díle zesnulého spisovatele Roberta van Gulika a tak světlo světa spatřila série Les Nouvelles Enquétes du juge Ti (Případy soudce Ti), znát můžete například díly Smrt v lotosovém poliČínská medicína ve službách vrahůDlouhý pochod soudce TiTajemství čínské zahrady či Diplomacie v kimonu.

Zdroj informací: www.kosmas.cz

————————————————

Některé zločiny se zdají být neřešitelné. Takovým je případ i vraždy, která se stala na konci druhé světové války a kterou musí vyřešit komisařka Battagliová, hlavní hrdinka knihy Spící nymfa. V kulisách nádherné horské přírody se začne odvíjet dramatický příběh nejen zločinu, ale i samotné komisařky.

Spící nymfa

Autorka: Ilaria Tuti
Přeložila: Helena Lergetporer

Počet stran: 532
Vazba: vázaná
Formát: 152×213 mm
ISBN: 978-80-257-3413-1
Doporučená cena: 488 Kč

Knihu Spící nymfa vydalo nakladatelství Argo.

Komisařka Battagliová má před sebou zdánlivě neřešitelný případ brutální vraždy, k níž došlo na konci druhé světové války. Vracíme se do úchvatné horské přírody, mezi uzavřenou komunitu nedůvěřivých obyvatel. Teresa musí sbírat střípek po střípku a pomalu proniknout pod vnější zdání. Práce a kolegové jsou pro ni vším, její těžká choroba se však plíživě zhoršuje, takže musí bojovat nejen sama se sebou, ale i s novým nadřízeným, dávným známým, který ji chce za každou cenu profesionálně zničit. Bude to Teresin poslední případ?

Ukázka z knihy

Teresa často přemýšlí o smrti. Ale nikdy by si byla dokázala představit, že ta její bude vypadat takhle. Vlastně v tom je něco ironického: nemůže si za žádnou cenu vybavit, jak by se mohla zachránit.
Zanedlouho propukne požár, oběti čekají na záchranu, a ona tam stojí bez hnutí, jako solný sloup.
Mozek jí vypověděl službu. Zmatek změnil poslední jednání tragédie v grotesku. Oči přetékající hrůzou na ni upírají prosebné pohledy a sledují, jak dělá jedinou věc, jíž je v tu chvíli schopna: nic. Teresa zemře s připitomělým výrazem ve tváři, o tom je přesvědčená. Zemře jako nula, s rukama svěšenýma podél těla a skloněným štítem, poté, co prožila život jako válečnice.

Na webu nakladatelství si přečtěte celou ukázku z knihy.

O autorce

Ilaria Tuti (* 1976) žije na italském hornatém severu, ve Furlánsku. Jako malá chtěla být fotografka, ale vystudovala ekonomii. Miluje moře, ale žije v horách. Jejím velkým vzorem je italský mistr hororů a thrillerů Donato Carrisi, který se o ní vyjádřil jako o zářivém a nevídaném talentu. V roce 2014 získala Premio Gran Giallo Citta di Cattolica. Thriller Květy nad peklem (2018), který vydalo prestižní italské nakladatelství Longanesi a v Čechách vyšel v březnu 2019, se v Itálii drží na žebříčcích bestsellerů, získal Cenu Edoardo Kihlgren za nejlepší italský debut roku 2018, těší se velkému úspěchu v zahraničí i u nás. Spící nymfa je druhý díl plánované trilogie.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

————————————————

S románem Černé zlato se podíváme na dalekou Aljašku, do odlehlých, nehostinných míst, kde se těží ropa. Těžařská společnost zde musí řešit nepříjemnou záležitost – sérii podezřelých předávkování. Na scénu vstupuje naše stará známá vyšetřovatelka Kate Shugaková, která se vydá po stopách dealerů kokainu. Tím ale kopla do vosího hnízda…

Černé zlato

Autorka: Dana Stabenow
Přeložila: Alžběta Lexová

Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Formát: 148×212 mm
ISBN: 978-80-7588-243-1
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Černé zlato vydalo nakladatelství Mystery Press.

Severská krimi z opravdového severu. Ropná pole na severu Aljašky patří k nejdrsnějším místům na planetě a práce na nich, třebaže dobře placená, není ani snadná, ani příjemná. Tma, zima, sníh a k tomu civilizace tisíc kilometrů daleko. Není divu, že krédo těžařů zní: Po pořádné dřině pořádná zábava. Před alkoholem a hazardem vedení obvykle přivírá oči, ale nad sérií podezřelých předávkování už Royal Petroleum Company rukou mávnout nemůže. Nejde totiž jen o zdraví zaměstnanců, ale především o bezpečnost celého regionu. Společnost najme soukromou vyšetřovatelku Kate Shugakovou, aby v utajení zjistila, kdo a jakým způsobem zásobuje těžaře kokainem. A to se dealerovi pochopitelně líbit nebude. Obzvlášť když Kate přijde na to, že drogy nejsou ani zdaleka to nejlukrativnější zboží, které pašuje. Nejnávykovější látkou ze všech jsou totiž peníze a i ten, kdo jich má dost, chce vždycky víc…

Ukázka z knihy

„Tak tady je, Johne.“
Muž na pohovce pohlédl do Obludiných žlutých očí a z brunátné tváře mu vyprchala barva. „Kristova noho.“
Jack se zakřenil. Byl to velký chlap s ještě větším úsměvem. „O ní jsem nemluvil.“ Ukázal palcem za rameno. „Myslel jsem ji.“
Kate, která se svými sto padesáti centimetry nebyla za Jackovým metrem devadesát skoro ani vidět, zavřela dveře a shodila na zem tašku.
Muž na pohovce od Obludy neodtrhl zrak. „Krucinál, Morgane, vždyť to je zatracenej vlk!“
„Není,“ odfrkl si Jack lhostejně. „Jen z půlky. Obludo, to je John King.“ Kate Jacka obešla. „Kate Shugaková, John King,“ představil je Jack. „John je generální ředitel aljašské divize RPetCo, která provozuje západní polovinu ropného pole v Prudhoe Bay.“ Druhého muže, stojícího vedle pohovky, Jack odbyl jen mávnutím ruky. „Lou Childress, šéf bezpečnosti v RPetCo. Kate vám představovat nemusím, pánové.“

Na webu nakladatelství si můžete přečíst i zbytek ukázky.

O autorce

Dana Stabenow se narodila v roce 1952 v aljašském Anchorage a vyrostla na rybářské lodi, kde mezi návaly mořské nemoci psala příběhy o „normálních“ dětech, které vyrůstají na pevnině, a nutila matku, aby je četla. Vystudovala žurnalistiku na Aljašské univerzitě a pak vyrazila s batohem na zádech na čtyřměsíční výlet po Evropě. Po návratu pracovala pro společnosti Alyeska Pipeline a British Petroleum a po třicítce se rozhodla, že v područí ropných magnátů život strávit nechce a stane se raději chudou spisovatelkou. Slíbila si, že první knihu vydá dřív, než se ocitne úplně na mizině, a povedlo se jí to jen tak tak. V roce 1991 vyšla její prvotina Druhá hvězda a rok nato první díl populární série o Kate Shugakové nazvaný Chladný den pro vraždu, který v roce 1993 získal cenu Edgar. Následovaly pak romány Devátá oběť a Pod hladinou.

Zdroj informací: nakladatelství Mystery Press


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Který z dnes představených krimi románů vás nejvíce zaujal? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePoslední na seznamu (audiokniha)
Ne každý si zaslouží druhou šanci

Mohlin, Peter – Nyström, Peter

Metafora, 2021

zobrazit info o knizePřípady soudce Ti. Záhada zlatého draka

Lenormand, Frédéric

Garamond, 2020

zobrazit info o knizeSpící nymfa

Tuti, Ilaria

Argo, 2021

zobrazit info o knizeČerné zlato

Stabenow, Dana

Mystery Press, 2021

Napsat komentář