Motivace pro každý den

cesta
Cesta životem není vždy úplně jednoduchá, a tak není divu, že občas potřebujeme trochu nasměrovat, takříkajíc „vrátit na správnou cestu“. A dobrá motivace je zárukou úspěchu. Dnes tu tak máme tipy na knížky, které mohou být pro každého z nás skvělým startérem.

Zdravé stravování je čím dál populárnější, jde totiž o vcelku zaručený způsob, jak se cítit lépe. Pokud hledáte ten správný směr, určitě koukněte na knihu Zhubněte se sirtfood dietou. Hlavním principem tohoto přístupu je správný výběr potravin, konkrétně těch, které v těle dokáží aktivovat tzv. sirtuiny.

Zhubněte se sirtfood dietou

Jezte zdravěji a žijte lépe se sirtuiny
Autor: Bernd Kleine-Gunk
Přeložila: Jana Chvojková

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 165×200 mm
ISBN: 978-80-271-1764-2
Doporučená cena: 259 Kč

Knihu Zhubněte se sirtfood dietou vydalo nakladatelství Grada.

Sirtuinové potraviny – nové hvězdy omlazujícího stravování. Zelený čaj, modré borůvky, červené víno: klíč ke štíhlosti a kráse spočívá ve správném výběru potravin. V této knize najdete:

  • Zajímavý vhled do toho, jak lze pomocí sekundárních rostlinných látek v našem jídle aktivovat sirtuiny v těle. Vysoce pozitivní účinky na náš metabolismus a svaly na sebe nenechají dlouho čekat.
  • Přehled 22 nejlepších sirtuinových potravin včetně jejich charakteristik a výhod pro naše zdraví.
  • Hubnoucí recepty na dva týdny, ve kterých je zastoupen dostatek sirtuinových potravin – jídla jsou snadná na přípravu a dají se vzít bez problému s sebou.

Ukázka z knihy

Australský biolog David Sinclair jakožto mladý badatel objevil v kvasinkách pozoruhodný gen, který houbám pomáhá nastavit jejich látkovou výměnu na ztenčující se nabídku potravy a přežít tak v obdobích nedostatku výživy. Tento gen dostal označení Sir2 (Silent mating type information regulation 2). Vzrušení vzrostlo, když se ukázalo, že přítomnost proteinů podobných genu Sir2 lze prokázat ve všech organismech, včetně člověka. David Sinclair, dnes profesor genetiky na Harvardské univerzitě, plně soustředil svou práci na výzkum těchto enzymů, které se mezitím začaly označovat jako sirtuiny. V roce 2003 zveřejnil v odborném časopisu Nature průlomovou studii. Dokázal, že právě tyto sirtuiny jsou aktivovány při omezení kalorií: během nedostatku potravy přepnuly enzymy celý metabolismus do jakéhosi módu přežití – ten se neomezuje jen na to, aby vystačil s menším množstvím energie, ale také způsobuje, že se buňky podrobí rozsáhlému programu údržby a oprav.

Nezapomeňte si přečíst celou ukázku z knihy.

————————————————

S motivačními knihami se v poslední době roztrhl pytel, jsou si ale často velice podobné. Matthew Kimberley proto přišel s titulem, který neobsahuje klasické nicneříkající fráze, ale představuje jasný návod, jak vzít život zpět do svých rukou. Knihu Vzchopte se, do p**dele! vydalo nakladatelství Bookmedia.

Vzchopte se, do p**dele!

Jak vrátit život do normálních kolejí
Autor: Matthew Kimberley
Přeložila: Květa Palowská

Počet stran: 240
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 153×218 mm
ISBN: 978-80-7639-069-0
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Vzchopte se, do p**dele! vydalo nakladatelství Bookmedia.

Nevíte-li si rady se životem a k tomu vaše kariéra stojí na mrtvém bodě, či pokud váš vztah potřebuje nový impuls, a navíc vám pomalu, ale jistě kyne zadek, v této knize najdete zaručený návod, jak z toho ven. Prostě se vzchopte! Tato motivační příručka je určena těm, kteří motivační knihy nenávidí. Vy přece víte, že přísun energie si nezajistíte pouhým recitováním manter a pozitivním myšlením, ale spíše dobrým spánkem a trochou pohybu. Je vám jasné, že bez přátel budete osamělí a v depresi. Uvědomujete si, že potřebujete nakopnout – a přesně to vám tato kniha nabízí. Pomůže vám vrátit život do správných kolejí bez spousty esoterického balastu a vyčpělých frází. Stačí, když se budete řídit naším blbuvzdorným (a vtipným) návodem, a zakrátko se z ufňukané bábovky stanete rockovou hvězdou.

Ukázka z knihy

K tomu, abyste se vzchopili, potřebujete udělat pouhé tři věci. Tohle jsou Zlatá pravidla, jak to pořádně nakopnout.

Za prvé za sebe musíte převzít odpovědnost. To znamená nečekat už na povolení a pokyny a přestat ze sebe dělat obětního beránka.

Za druhé je třeba začít se brát méně vážně. Když sami sebe tolik neprožíváte, neberete tak vážně ani život. A život není soutěž, ale hra. Nejsou žádní vítězové ani poražení. Nakonec všichni umřeme.

Za třetí je nutné začít dělat dobře, co je potřeba, abyste měli všechno hotovo. Nic zvláštního, jen si udělat svoje. Potřebujete být dobří v tom, co děláte, ale ne proto, abyste do svého dne natěsnali ještě víc, ale aby činnosti, které vyplňují váš den, nebyly nepříjemnými rutinními povinnostmi.

Na webu nakladatelství najdete celou ukázku z knihy.

O autorovi

Matthew Kimberley má dlouholeté zkušenosti s mezinárodním prodejem a poradenstvím a pro své společnosti a společnosti svých klientů vydělal několik milionů dolarů, eur a liber. Nyní žije ve Středomoří a pracuje s hrstkou vybraných klientů.

Zdroj informací: matthewkimberley.com

————————————————

Chození do fitness center není pro každého. Pokud vás představa posilovny odrazuje, nebo tam naopak chodíte rádi a trápí vás, že jsou kvůli aktuální situaci zavřené, neměla by vám uniknout kniha 15 minut denně bez fitka od uznávaného fitness trenéra Toma Hollanda. Ten představuje několik krátkých cviků, které zvládnete téměř kdykoliv a kdekoliv.

15 minut denně bez fitka

Jednoduchý plán pro skvělou postavu a kondici
Autor: Tom Holland
Přeložil: Jan Šindelka

Počet stran: 208
Vazba: brožovaná
Formát: 165×235 mm
ISBN: 978-80-271-1750-5
Doporučená cena: 289 Kč

Knihu 15 minut denně bez fitka vydalo nakladatelství Grada.

Chcete se dostat do lepší fyzické kondice a vypracovat si perfektní postavu, ale zároveň vás odrazuje představa trávení dlouhých hodin v posilovně? Zkušený fitness trenér Tom Holland vám ukáže, že nejde o to, jak dlouho a kde cvičíte, ale o to, jak cvičíte. Díky metodě „s umírněností nejdál dojdeš“ přináší Holland ideální řešení pro zaneprázdněné lidi, kteří nemají čas nebo chuť chodit do posilovny. Ve své knize využívá své znalosti a zkušenosti, které získal jako fitness trenér, vyvrací stále opakované mýty o cvičení a nabízí čtenářům zvládnutelnou formu cvičení pro každého – 30 pětiminutových sad cviků zaměřených na všechny části těla, které můžete dělat, kdykoliv a kdekoliv chcete. Dostat se do formy nikdy nebylo tak jednoduché!

Ukázka z knihy

V této knize vám povím, jak se to ve skutečnosti se cvičením má, a to jednou provždy. Předložím vám fakta. Podělím se o znalosti nashromážděné za desítky let zkušeností a pozorování a práce s tisícovkami lidí. Především vám ale tato kniha pomůže dosáhnout těch nejlepších výsledků v nejkratším možném čase a s nejmenší pravděpodobností zranění. Výsledků, které vám jednak zkvalitní a jednak prodlouží život.

Na tomto místě zdůrazním pár bodů: kniha začíná příběhem zdaru jednoho z mých klientů. Nic totiž nemá mocnější a působivější účinek než si poslechnout, jak někdo něčeho doopravdy a ve skutečném světě dosáhl.

Prolistujte si i zbytek ukázky z knihy.

O autorovi

Tom Holland je odborník na fitness, mezinárodně uznávaný fyziolog cvičení a certifikovaný odborník na sportovní výživu s více než třicetiletými zkušenostmi v oboru. Je generálním ředitelem a zakladatelem společnosti TeamHolland LLC, poradenské společnosti pro fitness, Tom pracuje s jednotlivci, společnostmi a organizacemi, které potřebují cílenou odbornost v oblasti vědy o cvičení a sportovní výživy.

Zdroj informací: www.teamholland.com


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZhubněte se sirtfood dietou
Jezte zdravěji a žijte lépe se sirtuiny

Kleine-Gunk, Bernd

Grada, 2020

zobrazit info o knizeVzchopte se, do p**dele!
Jak vrátit život do správných kolejí

Kimberley, Matthew

Bookmedia, 2020

zobrazit info o knize15 minut denně bez fitka
Jednoduchý plán pro skvělou postavu a kondici

Holland, Tom

Grada, 2020

Napsat komentář