Získejte audioknihu o problémech 21. století

21-lekci-pro-21-stoleti-audiokniha-perex
Jaké politické, technologické, sociální a existenciální otázky ovlivňují společnost v 21. století a skutečně moderní vynálezy mohou z člověka udělat bezvýznamný druh? Nad tím se zamýšlí Yuval Noah Harari ve své nejnovější publikaci.

Člověk dnešní

Kniha Sapiens nám ukázala, odkud jsme přišli. Homo deus hleděl do budoucnosti. Publikace 21 lekcí pro 21. století se zabývá současností a dobou, která bude bezprostředně následovat. V jednadvaceti kapitolách věnovaných jednotlivým závažným problémům zkoumá Harari, co znamená být člověkem ve věku šířícího se chaosu.

Jaké důsledky pro člověka bude mít využívání robotů a umělé inteligence? Jak se vypořádáme s životem ve světě zaplavovaném falešnými zprávami? Jakou váhu bude mít národní a náboženské cítění? Čemu bychom měli naučit svoje děti?

Harari upozorňuje na zásadní politické, technologické, sociální a existenciální otázky, jež před námi vyvstávají tváří v tvář proudu dezorientujících změn. Pokud chce lidstvo přežít ve světě plném čím dál ostřejších protikladů, musí na tyto otázky odpovědět. Dokážeme si pod přísným pohledem Velkého bratra uchovat svobodu volby? Jaké budou požadavky na trhu práce a jak bychom se na ně měli připravit? Jak se vypořádat s hrozbami terorismu? Proč je politický systém liberální demokracie v krizi?

 

21 lekcí pro 21. století

Autor: Yuval Noah Harari

Vydalo: vydavatelství Audiotéka.cz
Interpret: Luboš Ondráček
Překlad: Zdena Gubalová
Délka: 11 hodin 52 minut
Vydáno: 12/2020

Přečtěte si více o audioknize 21 lekcí pro 21. století, kterou do soutěže věnovala společnost Audiotéka.cz. A nezapomeňte si také poslechnout krátkou ukázku.

audiotekaCZ_logo

Audiotéka.cz nabízí audioknihy v elektronické podobě, které je možné nakoupit a poslouchat přes aplikace pro mobilní telefony nebo web www.audioteka.cz. Mobilní aplikace jsou dostupné pro platformy iOS, Android a Windows Phone. V nabídce Audiotéky najdete přes 2500 titulů nejrůznějších literárních žánrů i audioverze populárních časopisů Respekt a Forbes. Služba Audiotéka je dostupná také na Slovensku a v další desítce jazykových verzí po celém světě.

 

O autorovi

Yuval Noah Harari je izraelský historik a profesor na katedře historie na Hebrejské univerzitě v Jeruzalémě, který se proslavil bestsellerem o historii lidstva Sapiens – Od zvířete k božskému jedinci. V současné době se zabývá hlavně makrohistorií, snaží se nalézat vztah mezi dějinami a biologií, či vztah a rozdíly mezi Homo sapiens a zvířaty.
(Zdroj informací: společnost Audiotéka.cz)

 

Vyhrajte audioknihu 21 lekcí pro 21. století

S čím se lidé dnešní doby musí potýkat a jaké další výzvy nás čekají v nejbližší době? Nad tím se zamyslel izraelský historik a profesor na katedře historie Yuval Noah Harari ve své nejnovější publikaci, která vychází jako audiokniha. Pokud vás zajímá, jaké důsledky pro člověka bude mít stále dokonalejší umělá inteligence, co bychom měli vštěpovat svým dětem anebo vás napadají jiné otázky, zkuste na ně najít odpovědi v podání Luboše Ondráčka.

Ve spolupráci se společností Audiotéka.cz vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou audioknihu 21 lekcí pro 21. století vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o audioknihu 21 lekcí pro 21. století
probíhá od 22. ledna do 4. února 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 audioknihy 21 lekcí pro 21. století

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knize21 lekcí pro 21. století
Audiokniha

Harari, Yuval Noah

Audiotéka.cz, 2020

Napsat komentář