Vývoj lidstva od zvířat k bohům

perex_sapiens
Hebrejský historik Yuval Noah Harari ve své knize vypráví dlouhý příběh lidského druhu od počátku jeho dějin až po současnost. Nenechte si ujít tuto poutavou cestu historií. 


Kniha Sapiens – Od zvířete k božskému jedinci sleduje z dlouhodobé perspektivy revoluční zvraty na cestě lidského rodu od vzniku Homo sapiens až po současnost. Dramatický je příběh bezvýznamného lidoopa, který před dvěma miliony let někde v koutě Afriky získal vědomí, vyvraždil své přírodní bratrance a ovládl celou planetu.

Základní životní parametry člověka jsou určeny biologicky, ale poskytují úžasný prostor. Ne biologie, ale kultura (kolektivní víra) je klíčem k pochopení dramatického rozvoje lidstva. Jen ona umožňuje spolupráci velkého počtu lidí, kteří se navzájem neznají.
Po první, kognitivní revoluci před 70 000 lety následovaly další překvapivé zlomy v dějinách – objev zemědělství, peněz, společenské mytologie, imperiální společnosti, kapitalistického úvěru a víry v budoucnost, objev vědy, techniky i genetického inženýrství. Zdá se, že dějiny mají směr – vždyť obchod a kapitalismus, věda a technika, planetární komunikace i geopolitické vědomí spojily svět do globální vesnice.

Sapiens

Od zvířete k božskému jedinci

Autor: Harari Noah Yuval

Počet stran: 520 + 12 (barevná příloha)
Formát: 156 × 232 mm
Vazba: pevná
ISBN: 978-80-7335-344-5
Doporučená cena: 419 Kč

Knihu Sapiens vydalo nakladatelství Leda.

Na ukázku z knihy se můžete těšit již zítra.


Nakladatelství Leda je jediným českým vydavatelstvím specializovaným na jazykové slovníky, učebnice a příručky a na naučné slovníky. Od založení v r. 1992 usilují o vysokou odbornou úroveň své produkce, o její kvalitu, serióznost a uživatelskou přitažlivost. Autoři publikací jsou renomovaní odborníci s hlubokou jazykovou a metodickou erudicí. Na každé jazykové publikaci se prakticky podílejí i rodilí mluvčí, kteří slovníky a učebnice podrobně lektorují, provádějí jazykovou úpravu či vytvářejí audionahrávky.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSapiens
Od zvířete k božskému jedinci

Harari, Yuval Noah

Leda, 2013

Napsat komentář