Česká online služba Reknihy nabízí možnost udržitelného čtení

Reknihy_02
Z udržitelného a ekologicky šetrného způsobu života se musí stát standard! To ví i nová česká služba Reknihy založená skupinou nadšenců knih a ekologického myšlení, která stvořila udržitelné online knihkupectví, díky kterému může získat každá přečtená kniha ve skvělém stavu druhou šanci.

Ekologicky smýšlející knihkupectví vzniklo primárně za účelem vracet knihy do oběhu, podporovat cirkulární ekonomiku a udělat ze čtení finančně dostupnější aktivitu. Díky Reknihám nemusí čtenáři přijít o uspokojivé šustění stránek a vůni papíru. Nyní je možné dostat knihy ve skvělém stavu ze zaprášených poliček k dalším čtenářům.

Reknihy spojily ekologické aktivity a knihy, a udělaly ze čtení papírových knih ekologicky neutrální záležitost. Koupě již přečtené knihy je drobným, ale významným krokem k ekologickému fungování a snaze pomoci planetě opět prospívat.

ReknihyProdej knih i jejich nákup je díky Reknihám velmi jednoduchý. Po založení účtu a zaslání knih, získá uživatel zpětnou vazbu, které tituly lze nabízet čtenářům. Po prodání mu přijde 50 % z částky na zadaný účet, nebo může finance věnovat na obnovu deštných pralesů prostřednictvím organizace Rainforest Trust, kterou Reknihy dlouhodobě podporují. Nákup knih funguje naprosto stejně jako v běžném online knihkupectví. Jen je navíc šetřena planeta a lesy.

ReknihyIniciativu Reknihy vymyslel a v březnu 2019 založil teprve 23letý Tadeáš Kula, který sám pociťoval, že je potřeba dostat mladé lidi zpět ke čtení a udělat z knih finančně dostupnější zboží šetrné k planetě. „Nejsme antikvariát, pečlivě si vybíráme, které knihy jsou v tak dobrém stavu, aby se mohly vrátit zpět mezi čtenáře. Nechceme jen šetřit papír a ulehčovat planetě. Chceme jí pomoci se z lidských činností zotavit, proto z každé objednávky odchází část financí na péči o ohroženou biodiverzitu deštných pralesů,“ dodává zakladatel Tadeáš.

Reknihy jsou tu pro ty, co chtějí udělat něco pro naši planetu, ale zároveň nechtějí ztratit požitek z kouzla papírových knih.

Doporučení:
Share

Napsat komentář