Bezpečnostní problematika ve školní praxi

Krizove situace ve skole
Ani školnímu prostředí se nevyhýbají krizové situace. Může jít jak o běžná rizika, tak i o závažnější události spjaté se šikanou a násilím. Jak tyto situace zvládnout? A hlavně – jak se jim vyhnout? Rady najdete v publikaci, která propojuje pedagogickou teorii s praxí.

Často se dozvídáme o případech šikany, násilí a podobného rizikového chování ve školním prostředí. Termínem „krizové situace“ v názvu knihy se rozumějí ohrožující situace, které vyžadují rychlá, samostatná, a především správná rozhodnutí.
Na jedné straně jde o běžná rizika, například při dozoru nad žáky během akcí mimo budovu školy, s nimiž se pedagogové setkávají běžně, ale na straně druhé jsou to i nejrůznější mimořádné situace, často odrážející životní styl celé společnosti.
Cílem knihy je přispět k vytváření bezpečnostního a právního povědomí především pedagogů a ostatních zaměstnanců škol, ale i studentů pedagogických oborů a v neposlední řadě všech, kdo pracují s dětmi a mládeží.

Ukázka z knihy

Školy jsou obecně velmi citlivé na stanovování prioritních témat, která vzhledem k dalším úkolům vnímají jako módní záležitost či politickou objednávku. Právě komplexní analýza aktuálního stavu vztažená ke konkrétním potřebám žáků, jejich rodičů a učitelů umožní pojmout problematiku podpory zdraví a ochrany bezpečí jako bazální předpoklad úspěšné realizace celého výchovně vzdělávacího procesu, aniž by tím  jakkoliv bylo zlehčováno množství problémů, které školy v souvislosti se zajištěním výuky řeší. (str. 12)

Můžete si přečíst pokračování ukázky.

Krizové situace ve škole

Autorka: Miroslava Kovaříková

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 145×207 mm
ISBN: 978-80-247-2731-8
Doporučená cena: 259 Kč

 

Knihu Krizové situace ve škole vydalo nakladatelství Grada v edici Psychologie a pedagogika.


Knihy s logem Grada vycházejí v České republice již od roku 1991. Nabídka společnosti pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Vydává např. tituly s právní tematikou, ekonomické, z oblasti financí a účetnictví, psychologické, zdravotnické, s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví atd.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKrizové situace ve škole
Bezpečnostní problematika ve školní praxi

Kovaříková, Miroslava

Grada, 2020

Napsat komentář