Anselm Grün a anděl Vánoc

andel-vanoc-grun
Jakou roli hrají andělé ve vánočním příběhu? A jak působí vánoční andělé v našich životech? Nad tím se zamýšlí jeden z nejčtenějších autorů křesťanské literatury současnosti, německý teolog a benediktinský mnich Anselm Grün.

Anděl Vánoc ať je s tebou se přidává k dlouhé řadě knih od Anselma Grüna, které byly přeloženy do češtiny. Právě na jejich neustávajícím proudu je vidět velká obliba, které se tento autor těší v naší malé zemi i po celém světě. V této nové publikaci se německý myslitel vrací k tématu Vánoc a jejich roli v našich duchovních životech.

Anděl Vánoc ať je s tebou

Autor: Anselm Grün
Přeložil: Štěpán Sirovátka

Počet stran: 48
Vazba: vázaná
Formát: 145×150 mm
ISBN: 978-80-7566-128-9
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Anděl Vánoc ať je s tebou vydalo Karmelitánské nakladatelství.

Vánoční příběh je plný andělů. Anděl zvěstuje Marii, že porodí syna. Andělé oznamují pastýřům radostnou zvěst, že se jim narodil Spasitel, a zpívají první koledu: „Sláva na výsostech Bohu a na zemi pokoj lidem, v kterých má Bůh zalíbení!“ Andělé doprovázejí Ježíšovo narození i jeho lidské zrání. Andělé nám tak neodhalují jen tajemství Vánoc, ale i tajemství našeho dozrávání k plnému lidství.
Bůh chce, aby se náš život vydařil. Vánoční andělé chtějí posílit naši důvěru, že můžeme začínat stále znovu. Doprovázejí nás nejen o Vánocích, ale i po celý rok. Důvěřujme proto tichým pobídkám svého srdce…

Anselm Grün

Anselm Grün je německý benediktinský mnich, ekonom, filozof a teolog. Narodil se 14. ledna 1945 v Junkershausenu. V letech 1965–1971 studoval filozofii a katolickou teologii v St. Ottilienu a v Římě. Byl žákem Karla Rahnera, jednoho z nejvýznamnějších teologů 20. století. V roce 1974 získal doktorát z teologie. Za svou dlouholetou činnost ve vedení v německém benediktinském opatství Münsterschwarzach, kde nyní žije, a za vzdělávání dospělých a mládeže byl vyznamenán v roce 2007 Spolkovým křížem za zásluhy. Je autorem řady knih, v nichž se stejně jako ve svých přednáškách a kurzech zabývá lidskými problémy, potřebami a strázněmi. Mnoho příznivců jej považuje za duchovního rádce a průvodce, jeho přednášky navštěvují ročně desetitisíce lidí. Patří k nejčtenějším křesťanským autorům současnosti, napsal okolo 300 knih se zaměřením na spiritualitu. Prodalo se více než 15 milionů jeho knih ve 30 jazycích, dlouhá řada z nich se dočkala i českého vydání. Jmenujme například nedávno vydanou knihu Tak věříme: Spiritualita pro dnešní dobu či knihu Svět bez Boha, kterou napsal společně s Tomášem Halíkem.

Zdroj: kosmas.cz


Karmelitánské nakladatelství se svojí nabídkou orientovanou na křesťanskou literaturu působí na knižním trhu od roku 1991. Dosud bylo pod jeho hlavičkou vydáno více než 1500 titulů. Nejdůležitější součástí jsou edice věnované duchovnímu životu, mezi nejúspěšnější patří Karmelitánská spiritualita a Malý duchovní život. Z kmenových autorů jmenujme např. Vojtěcha Kodeta nebo Kateřinu Lachmannovou

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAnděl Vánoc ať je s tebou

Grün, Anselm

Karmelitánské nakladatelství, 2020

Napsat komentář