Zahrajte si o první díl nové švédské krimi série

odlozene-pripady-nezvestna-perex
Před 16 lety zmizela v jižním Švédsku dívka, jejíž tělo se nikdy nenašlo a případ byl bez výsledku odložen. Nyní se zdá, že nejnovější případ týmu inspektorky Tess Hjalmarssonové by mohl odhalit nové skutečnosti. Ale není to jen zbožné přání?

Na stopě staronového vraha

V létě před 16 lety zmizela v jižním Švédsku 19letá dívka. Případ nebyl vyřešen a dívka se nikdy nenašla. Nyní se v Malmö objevil vrah, který napadá a znásilňuje ženy přímo v jejich domovech. Důkazy ukazují nápadné podobnosti s vyšetřováním dlouho hledaného dánského vraha z Valby. Slavný dánský expert na profilování zločinců a odborník na muže z Valby Carsten Morris se připojí ke švédskému týmu vyšetřovatelů pod vedením inspektorky Tess Hjalmarssonové a její parťačky Marie Erlingové, které se snaží vyřešit oba případy, jež by zdánlivě mohly souviset. Podaří se jim zastavit násilníka včas a zjistit, co se stalo s nezvěstnou dívkou z roku 2002?

První díl románové krimi série se odehrává v jižním Švédsku a v okolí Malmö. Autorka je expertkou na odložené případy a zkušenou reportérkou zabývající se zejména nevysvětlenými zločiny, díky čemuž je román velmi autentický a realisticky zobrazuje práci vyšetřovatelů. Charaktery hlavních postav a nahlédnutí do jejich soukromí jenom přispívají k napínavosti a očekávání, setká-li se jejich snažení s úspěchem.

 

Odložené případy: Nezvěstná

odlozene-pripady-nezvestna-obalkaAutorka: Tina Frennstedt

Vydalo: nakladatelství Jota
Překlad: Petra Hesová
Počet stran: 399
Vazba: pevná
Vydáno: 11/2020
ISBN: 978-80-7565-753-4

Přečtěte si více o knize Odložené případy: Nezvěstná, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Jota. A nezapomeňte si také prolistovat ukázku.

Nakladatelství Jota vzniklo téměř před 24 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikujeme tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

 

Ukázka z knihy

„Linnea Håkanssonová, třicet sedm let. Pracovala jako marketingová vedoucí v hotelu Clarion v Malmö. Žila spořádaný život, manžel Mats, se kterým byla spoustu let, a dvě děti. Ty na dnešek přespávaly u babičky. Včera byla na služební cestě v Umeå. S mužem naposledy v kontaktu telefonicky. Nemá záznam v trestním rejstříku a nevíme ani o žádných nepřátelích. Dobrá fyzická kondice, výška 176 cm. Potřebuje šéfová ještě něco?“
Tess chvíli mlčela, než jí došlo, že otázka byla mířena na ni.
„Ne, takhle to stačí. Díky.“
„Hrozný pohled,“ pokračoval Adam. „Asi před hodinkou jsem tam byl.“
„Vážně? A proč?“
„Když už jsme byli na výjezdu, tak jsem chtěl vidět místo činu na vlastní oči. To je důležité, když člověka čeká práce na něčem novém.“
Tess ctižádostivému asistentovi poděkovala a zavěsila. Znovu si začala prohlížet chatku.
Stalo se to před pouhými několika hodinami.

 

O autorce

Tina Frennstedt je jednou z nejuznávanějších švédských krimi reportérů, expertkou na nevyřešené a odložené případy a autorkou románů, kde autenticky zobrazuje policejní práci. Pracovala pro periodika Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter a Expressen. V současnosti je manažerkou vysílání Crime Central. Její oceněné kriminální reportáže slouží jako východisko pro první díl thrillerové série Odložené případy: Nezvěstná, za nějž získala ocenění Crimetime Awards za nejlepší debut roku 2019. Žije v Södermalmu ve Stockholmu.
(Zdroj informací: nakladatelství Jota)

 

Vyhrajte knihu Odložené případy: Nezvěstná

V Malmö řádí sériový vrah, před kterým nejsou ženy v bezpečí ani za dveřmi svých domovů. Nerozpakuje se narušit jejich soukromí a napadnout je tam, kde ztrácí ostražitost. Jeho činy nápadně připomínají dlouho hledaného vraha z Valby, proto je k případu přizván i slavný dánský expert na profilování Carsten Morris, který má pomoci týmu inspektorky Tess Hjalmarssonové. Podaří se jim společnými silami dopadnout pachatele, který by mohl mít na svědomí nejen nové zločiny, ale také 16 let staré a dosud neobjasněné zmizení 19leté dívky?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Jota vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Odložené případy: Nezvěstná vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Odložené případy: Nezvěstná
probíhá od 18. do 31. prosince 2020.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Odložené případy: Nezvěstná

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOdložené případy: Nezvěstná

Frennstedt, Tina

Jota, 2020

Zahrajte si o první díl nové švédské krimi série - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. tomkatze napsal:

    Mockrat diky, knizka dnes dorazila!

  2. Tynka733 napsal:

    Děkuji velice za knihu, dnes přišla.

Napsat komentář