Aristokratka vyráží ke dvoru

Aristokratka u kralovskeho dvora_uvodni
Nakladatelství OneHotBook vydalo pátý díl úspěšné humoristické série o trampotách „poslední aristokratky“ s názvem Aristokratka u královského dvora. Autioknihu namluvila Veronika Khek Kubařová.

Pro zpěněnou modrou krev nemůže být život procházka růžovým sadem. Poté co se Mariina plánovaná svatba s Maxem ocitá v ohrožení a bláznivá matka Vivien se utápí v žalu kvůli tragédii lady Di, rozhodne se mladá aristokratka z Kostky navzdory výslovnému otcovu zákazu stvrdit účast rodiny na vernisáži jejich „Bordelu v kuchyni“. Sám zámecký pán totiž nikam jet nemíní – osobní poděkování nizozemské královny za vrácení Rembrandtova Portrétu služebné, který kdysi Holanďanům odcizili nacisté, ho kdovíjak nenadchlo. Do Haagu se tudíž vydává jen chrabrá výprava ve složení Marie, matka a „nějaká Tichá“, jak se vypečená „kurátorka“ panstvu představila. Podaří se trojici žen zachránit čest rodu před výkvětem skutečné aristokracie, neřkuli oslnit Její Veličenstvo Beatrix?

 

Aristokratka u královského dvora (audiokniha)

Autor: Evžen Boček
Čte: Veronika Khek Kubařová

Vazba: CD
Délka nahrávky: 4 hodiny 26 minut
ISBN: 8594169483795
Doporučená cena: 289 Kč

Audioknihu Aristokratka u královského dvora vydalo nakladatelství OneHotBook.

Poslechněte si ukázku na webu nakladatelství OneHotBook.

Evžen Boček

Evžen Boček (* 1966) se narodil v Kyjově, kde navštěvoval základní školu i gymnázium, studoval na Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem a posléze Masarykovu univerzitu v Brně. Po ukončení studia učil na ZŠ Červené Domky v Hodoníně a poté byl zaměstnán v Národním památkovém ústavu jako kastelán na Státním zámku Milotice, čemuž se věnuje dodnes. Pod pseudonymem Jan Bittner vydal knihu Deník kastelána (1999, 2008, 2014), pod svým jménem romány Poslední aristokratka (2012, Cena Miloslava Švandrlíka 2012: Nejlepší humoristická kniha), Aristokratka ve varu (2013), Aristokratka na koni (2016) a Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka (2018). Celá „aristokratická“ série vyšla i v audio verzi, podle prvních dvou dílů byla natočena úspěšná filmová adaptace (Jiří Vejdělek, 2019).

 

Veronika Khek Kubařová

Rakovnická rodačka Veronika Khek Kubařová (* 1987) vystudovala herectví na Pražské konzervatoři. Díky výkonu v absolventském představení Kytice podle Jiřího Suchého si zahrála i v divadle Semafor. Začínala v Mladé Boleslavi, v letech 2011–2014 byla členkou ansámblu Městských divadel pražských a od roku 2015 vystupuje v Dejvickém divadle, avšak hostuje i na dalších metropolitních scénách. Na plátně debutovala v komedii Rafťáci, následovaly role ve filmech Nejkrásnější hádankaŽeny v pokušení, LidiceMůj vysvlečenej deníkTři bratřiŽeny v běhu, Modelář nebo v seriálech Na voděCirkus BukowskySpecialisté Zkáza Dejvického divadla. Je vítězkou desáté řady taneční soutěže StarDance.

Zdroj informací: nakladatelství OneHotBook


Nakladatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti s kompletní profesionální produkcí zahrnující dramaturgii, režii, hudbu, postprodukci a design. Audiokniha v jejich podání není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAristokratka u královského dvora (audiokniha)

Boček, Evžen

OneHotBook, 2020

Napsat komentář