Oslava vynalézavosti lidského ducha

Pribehy budov
Podstatnou část života trávíme v budovách. A právě architektura patří k jednomu z odvětví, v němž se může projevit vynalézavost a nápaditost lidstva. Připravte se na poznávací jízdu po architektonických skvostech.

Většinu svého života trávíme uvnitř budov. Víme však, proč a jak je ale lidé začali stavět? Zdobit?
Navštivme slavné stavby, od pyramid egyptských faraonů až po Centre Pompidou v Paříži. Příběhy Patricka Dillona o významných budovách – a významných lidech, kteří je postavili – oslavuje vynalézavost lidského ducha.
Mimořádně podrobné ilustrace Stephena Biestyho nás zavedou dovnitř slavných budov a ukáží nám, jak tyto pozoruhodné stavby vlastně drží pohromadě.

Ukázka z knihy

Jednoho rána probudil Pařížany rachot padajících trosek. Pospíchali se podívat na ostrov na řece Seině, kde stála jejich katedrála. A tam zůstali ohromeně stát. Dělníci ji právě bourali.
Opodál práci sledoval biskup Maurice. Místo aby muže zarazil, ještě je v práci povzbuzoval. Když se z davu přihlížejících ozvaly námitky, prostě jen zavrtěl hlavou.

Pribehy budov ukazka

Příběhy budov

Autor: Patrick Dillon
Přeložila: Veronika Lásková
Ilustroval: Stephen Biesty

Počet stran: česky
Vazba: pevná
Formát: 212×285 mm
ISBN: 978-80-271-2268-4
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Příběhy budov vydalo nakladatelství Grada.

O autorovi

Patrick Dillon se narodil v Londýně v roce 1962. Získal stipendium na Trinity College v Cambridge, místo toho studoval architekturu v Londýně a v roce 1987 se stal architektem. Objevil se v řadě rozhlasových vysílání, pravidelně komentoval historické a sociální otázky pro PM a World Service News Hour. Jeho články vyšly v The Sunday Times, BBC History Magazine a History Today.  Vedle svých zájmů o psaní a vysílání pracuje Patrick Dillon jako architekt se specializací na historické budovy. Žije v Kennigstonu s manželkou a dvěma dětmi.

Zdroj informací: andrewlownie.co.uk


Knihy s logem Grada vycházejí v České republice již od roku 1991. Nabídka společnosti pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Vydává např. tituly s právní tematikou, ekonomické, z oblasti financí a účetnictví, psychologické, zdravotnické, s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví atd.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePříběhy budov

Dillon, Patrick

Grada, 2020

Napsat komentář