Ďáblovo zlato a dva bratři

Dablovo zlato_uvodni
V zakázaných amerických barech se šíří nový druh alkoholu zvaný Ďáblovo zlato. Jeho prostřednictvím si Antonín snaží zajistit přízeň sicilské mafie. Jednoho dne ho však vyhledá jeho bratr Adam, který najde útočiště u konkurenčního gangu a stane se Antonínovým rivalem.

Adam Lánský stojí nad hrobem své matky a ví, že jeho dny v československém Svojšíně skončily. Dal si totiž jeden úkol: najít v Americe svého bratra Antonína, aby se znovu stali rodinou. Po strastiplném hledání Adam bratra nalezne, ale ten jej odmítne přijmout. Adam totiž neví, že městu New Haven vládnou konkurenční gangy Sicilanů a Irů a že jeho bratr se přidal k sicilské mafii pod podmínkou, že zpřetrhá pokrevní svazky a bude věrný pouze nové rodině. Její přízeň si Tony, jak si v Americe nechává říkat, snaží zajistit Ďáblovým zlatem, novým druhem alkoholu, který se v zakázaných barech šíří jako zázračný opiát. Ďáblovu zlatu se pod rouškou prohibice daří, jenže brzy upoutává až příliš velkou pozornost. Adam, který se zpočátku těžko protlouká a poznává tvrdý americký život československého přistěhovalce, nakonec nalezne útočiště v irském gangu. Ani jemu neunikne potenciál Ďáblova zlata, které se rozhodne použít jako prostředek k tomu, aby se dostal k bratrovi. Už ne jako spojenec, ale jako rovný soupeř…

 

Ďáblovo zlato

Autoři: Vojtěch Záleský, Lukáš Štěrovský

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 120×200 mm
ISBN: 978-80-243-9446-6
Doporučená cena: 289 Kč

Knihu Ďáblovo zlato vydalo nakladatelství Moravská Bastei MOBA.

 

Ukázka z knihy

Okny útulné pracovny prozařovaly paprsky odpoledního slunce a zbarvovaly ji do pastelových barev. Ve vzduchu viselo napjaté očekávání. Proti sobě stáli dva muži, ale srdce divoce tlouklo jen jednomu z nich.
„Když matka poručí, musí dítě poslechnout,“ řekl ten starší. Podle prastaré tradice pak políbil mladšího na ústa.
Mladík kývl hlavou. Věděl, co ta slova znamenala. Otočil se ke dveřím a odešel z místnosti.
Na chodbě na něj čekal zavalitý Sicilan. „Víš, co máš dělat?“ zeptal se. (str. 7)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Lukáš Štěrovský

Lukáš Štěrovský se narodil 4. března 1992 v Hradci Králové, ve stejném městě vystudoval střední automobilovou školu. Studoval filozofii na pardubické univerzitě, kde začal v autorské dvojici spolupracovat s Vojtěchem Záleským na gangsterce Ďáblovo zlato (2020, MOBA). V současnosti pracuje jako novinář. Mezi jeho oblíbené autory patří Mario Puzo, Stephen King nebo J. K. Rowlingová.

Zdroj informací: archiv autora

 

Vojtěch Záleský

Vojtěch Záleský vystudoval filozofii na Univerzitě Pardubice a v současné době působí jako literární redaktor. Věnuje se teorii tvůrčího psaní a hudbě. Jeho oblíbení spisovatelé jsou Daphne du Maurier a Maj Sjöwallová a Per Wahlöö. Jeho prvním publikovaným románem je Ďáblovo zlato (2020, MOBA), které napsal společně s Lukášem Štěrovským.

Zdroj informací: archiv autora


Nakladatelství MOBA vzniklo na podzim roku 1991 a za více jak 18 let existence se vyprofilovalo na jednu z nejvýznamnějších a nejstabilnějších firem působících na českém knižním trhu. Počtem ročně vydaných téměř 400 titulů se řadí mezi největší česká nakladatelství. Nakladatelství se specializuje na světovou krimi, původní českou detektivku, historické romány, literaturu faktu a romány pro ženy.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeĎáblovo zlato

Záleský, Vojtěch - Štěrovský, Lukáš

Moravská Bastei MOBA, 2020

Napsat komentář