Problematika mezilidských vztahů

Tipy_Kdyz narciste zestarnou_Zavislosti srdce
Jak jednat se stárnoucími narcisty a jak se vymanit ze vztahů nezdravé vzájemné závislosti? S tím vám poradí naše dnešní tipy, užitečné psychologické příručky zaměřené na osobní rozvoj.

Kniha Když narcisté zestárnou od terapeutky Niny W. Brown se obrací na dospělé děti stárnoucích a do sebe zahleděných rodičů. Pomůže jim pochopit, jak postupující věk ovlivňuje narcistické chování, a poradí, jak se s ním vyrovnat.

Když narcisté zestárnou

Jak vyjít se sebestřednými rodiči
Autorka: Nina Brown

Počet stran: 172
Vazba: brožovaná
Formát: 160×230 mm
ISBN: 978-80-262-1642-1
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Když narcisté zestárnou vydalo nakladatelství Portál.

Vaše vztahy s některým z rodičů nebyly nikdy nejvřelejší, stýkali jste se spíše jen ze zdvořilosti, ale nyní otec či matka zestárli a potřebují pravidelnou pomoc? A vy stojíte před problémem, jak láskyplně podporovat nesmírně obtížného, do sebe zahleděného člověka? Děláte první poslední, ale pořád to nestačí? Kniha nabízí pomoc a podporu dětem stárnoucích a starých narcistických rodičů v obtížných vztahových situacích, zejména když z různých důvodů není možné se s takovým člověkem přestat stýkat. Navíc společnost jejich chování často připisuje pouze chorobám souvisejícím s touto životní fází. Každá kapitola obsahuje krátký test, jehož pomocí lze vyhodnotit situaci konkrétního čtenáře.

 

Ukázka z knihy

Základní strategie zvládání
V předchozích kapitolách jsme probírali, jakého jednání se vyvarovat a jak začít rozvíjet pozitivnější stránky vlastní osobnosti, což vám pomůže lépe zvládat skličující chování a postoje vašeho stárnoucího, do sebe zahleděného rodiče. Tato kapitola nabízí několik základních strategií zvládání, které mohou pomoci u všech typů narcistických rodičů. Najděte si ty, které se nejlépe hodí pro vás, na vašeho rodiče a do nejrůznějších situací, v nichž se ocitáte.

Přečtěte si celou ukázku a nepřehlédněte ani další ukázky z knihy.

 

Nina W. Brown

Nina W. Brown je vysokoškolská profesorka a terapeutka, členka Americké psychologické společnosti a autorka několika bestsellerových titulů o narcismu.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

 

Nakladatelství Portál

Portál byl založen v roce 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v ČR. Vydává publikace z těchto oblastí: psychologie, pedagogika, sociální práce, média, populárně psychologická literatura, příručky pro rodiče, knihy her, knihy o zdravém životním stylu, rozhovory se zajímavými osobnostmi, knihy pro děti aj. Vydává také čtyři periodika: Psychologie dnesDěti a myRodina a školaInformatorium 3–8. Portál pořádá též odborné semináře pro pedagogy (akreditace MŠMT) a kurzy pro rodiče.

————————————————

V novém vydání knihy Závislosti srdce od kolektivu autorů se dozvíte, jak uniknout ze vztahů vzájemné závislosti – z takových, které způsobují smutek a stres a vedou často i k násilí.

Závislosti srdce

Jak opustit nezdravé vztahy
Autoři: Robert Hemfelt, Frank Minirth, Paul Meier
Přeložila: Monika Kršková

Počet stran: 336
Vazba: brožovaná
Formát: 130×190 mm
ISBN: 978-880-7566-152-4
Doporučená cena: 379 Kč

Knihu Závislosti srdce vydalo Karmelitánské nakladatelství v edici Orientace.

Problémy ve vztazích, hádky, trápení a neschopnost pokojného soužití. Těžkosti v zaměstnání, finanční problémy, alkohol, drogy. Nekontrolovatelný hněv, násilí, smutek, deprese. Tělesná i duševní zranění, zneužívání, další bolavé prožitky i nutkavé poruchy… Tam všude se setkáváme se závislostmi srdce. Kniha je praktickým návodem, jak se osvobodit od vztahů vzájemné závislosti. Pravá svoboda nespočívá ve vypjatém individualismu, ale ve zdravých vztazích s druhými lidmi. Autoři poutavě a s pomocí mnoha příkladů popisují vztahy vzájemné závislosti: jak rychle se rozvíjejí, jak ničivé jsou i jak se od nich můžeme osvobodit. Citlivě zapojují i svůj křesťanský pohled. Dílo určené především rodinným a manželským psychoterapeutům a psychologům budou číst s užitkem ti, kdo sami trpí závislostí, ti, kdo chtějí porozumět chování svých blízkých a pomoci jim k plnohodnotnému životu, a pracovníci pomáhajících profesí.

 

Robert Hemfelt

Dr. Robert Hemfelt, Ed.D. Psycholog se specializací na léčbu závislostí na omamných látkách, spoluzávislosti a nutkavých poruch. Pracoval jako specialista na závislosti a jako terapeutický konzultant v rámci výzkumné kliniky pro závislosti v Texasu. V současné době provozuje soukromou praxi v Dallasu.

 

Frank Minirth

Dr. Frank Minirth je diplomovaným pracovníkem American Board of Psychiatry and Neurology a American Board of Forensic Medicine. Od roku 1975 provozuje soukromou praxi v Dallasu. Jako autor nebo spoluautor se podílel na dalších více než třiceti knihách.

 

Paul D. Meier

Dr. Paul D. Meier, M.D., je uznávaný psychiatr a zakladatel kliniky Meier Clinics. Je jedním z moderátorů rozhlasového pořadu Meier Clinic Program. Jako autor nebo spoluautor je podepsán pod více než šedesáti knihami.

Zdroj informací: revue.theofil.cz

 

Karmelitánské nakladatelství

Karmelitánské nakladatelství se svojí nabídkou orientovanou na křesťanskou literaturu působí na knižním trhu od roku 1991. Dosud bylo pod jeho hlavičkou vydáno více než 1500 titulů. Nejdůležitější součástí jsou edice věnované duchovnímu životu, mezi nejúspěšnější patří Karmelitánská spiritualita a Malý duchovní život. Z kmenových autorů jmenujme např. Vojtěcha Kodeta nebo Kateřinu Lachmannovou.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další knihy za skvělé ceny.

Zaujaly vás tipy o vztazích? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKdyž narcisté zestárnou
Jak vyjít se sebestřednými rodiči

Brown, Nina W.

Portál, 2020

zobrazit info o knizeZávislosti srdce

Hemfelt, Robet -Meier, Paul - Minirth, Frank

Karmelitánské nakladatelství, 2020

Napsat komentář