Zmrzlina pro spokojenější život

Zmrzlina k snidani_uvodni
Život býval jednodušší, když jsme byli dětmi. Neměli jsme žádné starosti a s láskou na ten čas vzpomínáme. Ale proč bychom si ho vlastně nemohli dopřát i teď? Objevte své vnitřní dítě a zajistěte si šťastnější dospělý život.

Kolikrát jste zatoužili po návratu do doby, kdy bylo všechno jednodušší? Kdy vás netížila břemena dospělosti? Napadlo vás, že život by mohl být mnohem jednodušší, kdybyste znovu byli dítětem? Tak buďte! Připomeňte si znovu radost a bezstarostnost a pomocí svého vnitřního dítěte zlepšete svůj dospělý život! Nebojte se radovat se z maličkostí, požádat o pomoc a mít doma plyšáka, ke kterému se můžete přitulit, když je vám smutno. Udělejte si čas na hraní jen proto, že chcete. Čtete si, protože chcete!

 

Zmrzlina k snídani

Autorka: Laura Jane Williamsová
Přeložila: Monika Kittová

Počet stran: 240
Vazba: brožovaná
Formát: 144×207 mm
ISBN: 978-80-271-0638-7
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Zmrzlina k snídani vydalo nakladatelství Grada.

 

Ukázka z knihy

Rozdíl mezi dět-ským a dět-inským
Fajn, než začneme, chci něco objasnit: nesnáším takové to šišlání na děti. Takové to dělání, jako že jste natvrdlí, že jste přeslazeně roztomilí nebo hloupoučcí, zkrátka hotová naivní neviňátka. Být blízko něčeho takového není chytré ani rozumné, ani to není hezké. Je to dětinské, jak u dětí, tak u dospělých. Ale když je něco dět-ské? To je pak krásné jako sen. Mezi těmito dvěma pojmy je obrovský rozdíl.
Děti jsou tady na světě nové. nenaučily se být znuděné, nenaučily se být ve střehu, otrávené společností i vším, co od nich společnost očekává. Pro dítě jsou hory vysoké, moře je širé, všechno je jak otázka, tak odpověď – a všechno je díky tomu také neomezené. Děti se diví. Žasnou. Nemají zábrany, protože nevědí, že by je měly mít. Běhají, jsou svobodné, říkají, co si myslí, a jsou bezmezně, nekonečně pozitivní. (str. 15)

 

Laura Jane Williamsová

Laura Jane Williamsová vyrostla v podstatě tak, že se každých pár let stěhovala z Derbyshiru do Yorku a zpět. V osmnácti letech opustila státní školu s poněkud neuspokojivými výsledky zkoušek, načež cestovala. Žila a pracovala všude od Srí Lanky po Itálii, Francii a Kambodžu. Nakonec se usadila a získala vyznamenání v oboru kreativního psaní. Píše také pro televizi a připravuje projekty s Wall-to-Wall, společností Warner Bros TV Production UK. V současné době vyvíjí adaptaci Our Stop pro televizi.

Informace byly čerpány z autorčiných stránek.


Knihy s logem Grada vycházejí v České republice již od roku 1991. Nabídka společnosti pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Vydává např. tituly s právní tematikou, ekonomické, z oblasti financí a účetnictví, psychologické, zdravotnické, s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví atd.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZmrzlina k snídani

Williamsová, Jane Laura

Grada, 2020

Napsat komentář