Kdo zabil muzikanta před zraky fanoušků?

Smrt na festivalu_uvodni
Čtivá detektivka se odehrává v atraktivním prostředí hudebního festivalu, kde se mísí láska, showbyznys i mystika. Přidejte se k nesourodé dvojici vyšetřovatelů a vyřešte záhadnou smrt frontmana populární kapely.

Když charismatického frontmana skupiny Stigma Ethana Flynna zabije přímo na pódiu před 175 000 diváky elektrický výboj z kytary, podezření padne na Tyrona, jeho výbušné a agresivní dvojče. Vyšetřením vraždy je pověřen detektiv Vincent Caine a jeho partnerka Shanti Joyceová. Případ, který je svedl dohromady – mrtvá umělkyně nalezená ve skleněné kádi formaldehydu na vlastní vernisáži –, jim k Shantině zděšení přinesl u policie renomé nejpovolanější dvojice pro vyšetřování „ulítlých“ zločinů v západní Anglii. A jen málo případů je ulítlejších než ten z festivalu v Glastonbury. Nesourodé duo vyšetřovatelů musí rozplést klubko chaotických výpovědí bodyguardů, milenek, zdrogovaných bedňáků a pochybných barmanek. Stopy vedou od mystického kopce Glastonbury Tor do somersetské vesničky Kilton, od jasnovidců vykládajících tarot k tajemnému textu ztracené písně. Dokáže Shanti se svým pragmatismem v kombinaci s Vincovou intuicí případ vyřešit? Je budoucnost největšího světového hudebního festivalu v ohrožení? A co se stane, když jsou dva profesionálové nuceni sdílet stan během horké letní noci?

 

Smrt na festivalu

Vražda před zraky plného hlediště? Případ pro netypickou dvojici detektivů – policajtku a mystika.
Autor: Laurence Anholt
Přeložil: Lubomír Veselý

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 132×206 mm
ISBN: 978-80-7625-102-1
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Smrt na festivalu vydalo nakladatelství Metafora.

 

Ukázka z knihy

Detektiv inspektorka Shanti Joyceová, v pozdních večerních hodinách stále sedící na stanici v Yoevilu v pilném pracovním zaujetí, se zrovna probírala kupou nejrůznějších papírů, když jí na stole zazvonil telefon.
„Dívala jste se na zprávy, šéfová?“
„Co myslíš, že dělám, Benno? Válím si šunky u televize?“
„Podívejte se na vystoupení kapely Stigma v Glastonbury.“
Shanti o té skupině už samozřejmě slyšela – znala všechny její hity, které posluchače uvedou do tranzu, např. „Heathen Child“ –, ale tenhle styl opravdu nebyl její šálek čaje. A měla za to, že ani seržant „Benno“ Bennett nepatří mezi její fanoušky. (str. 13)

Prolistujte celou ukázku.

 

Laurence Anholt

Laurence Anholt (*1959,) je známý britský spisovatel a ilustrátor. Podepsal se pod více než 200 knih pro děti, které byly přeloženy do více než 30 jazyků. V roce 2016 mu vyšel titul pro dospívající The Hypnotizer o otrokářství na americkém Jihu. Smrt jako umění a navazující Smrt na festivalu jsou úvodními knihami ze série Policajtka a mystik. Anholt je ženatý a má tři dospělé děti. S manželkou žije v Devonu na jihozápadě Anglie. K jeho koníčkům patří umění, včelaření, knihy a buddhismus.

Více informací najdete na autorově webu.


Nakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001 a od té doby vydalo několik set titulů všech žánrů. K vydaným beletristickým titulům patří mimo jiné knihy Dana Browna, bestseller Jíst, meditovat, milovat či knihy islandské autorky Yrsy Sigurdardóttir. V lednu 2019 spojila Metafora síly s Nakladatelským domem Grada a společně budou dále pokračovat ve vydávání krásných i poučných knih.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSmrt na festivalu
Vražda před zraky plného hlediště? Případ pro netypickou dvojici detektivů – policajtku a mystika.

Anholt, Laurence

Metafora, 2020

Napsat komentář