Nenechte si ujít v týdnu od 3. do 9. srpna 2020

nenechte_si_ujit
Léto se přehouplo do své druhé poloviny a my opět přinášíme zajímavé tipy na literární akce, které se konají v českých městech. Není jich sice tolik jako v jiných měsících, nicméně i tak si určitě vyberete a strávíte na akci příjemný čas. Těšit se můžete například na uvedení knihy Rozpojené státy od Martina Řezníčka nebo další LiStOVáNí.

A začneme hned zmíněným LiStOVáNím. Koná se v pondělí 3. srpnatřineckém Fit Factory. Listovat se tentokrát bude knížkou Špeky od Roba Granta, spoluautora legendárního seriálu Červený trpaslík. Kniha vypráví o tom, jak těžký život mají tlustí lidé. Hlavními hrdiny jsou otylý kuchař a anorektička, která se na sebe nemůže ani podívat. Přestože kniha otevírá ožehavé téma, je zároveň i velice humorná. Na LiStOVáNí se proto nudit rozhodně nebudete. Začíná v 18.00.

úterý 4. srpna se v pražském baru Ježkovy voči Bar & Tapas uskuteční poetický večer nazvaný Za hranice ve smíru. A co vás bude během večera čekat? Především autorské čtení Barta Michaela, který návštěvníkům představí svoji novou sbírku básní Cesta. Kromě toho se můžete těšit i na hudební doprovod a řadu zajímavých hostů. Akce začíná v 19.00.

Ve středu 5. srpna se podíváme do Pardubic. V Krajské knihovně na pobočce Příhrádek se od 18.00 uskuteční letní folk-rockový koncert. Návštěvníci se mohou těšit na Marcela Kříže, Libora Lorence a Pavla Kovačku. První jmenovaný, Marcel Kříž, navíc během večera představí svoji poezii, nepřijdete tak ani o literární zážitek. Jestli to tedy máte do Pardubic kousek, rozhodně neváhejte a dorazte.

A na závěr zavítáme opět do Prahy. Ve středu 5. srpna se v Klášteře sv. Anežky České koná uvedení knihy Rozpojené státy od českého novináře a reportéra Martina Řezníčka, který roky pracoval jako zahraniční reportér ve Spojených státech amerických. Ve své knize popisuje své bohaté zážitky. Na stránkách knihy tak čtenáře zavede do hurikánem sužovaného Texasu, kuloárů Kongresu či třeba do Sillicon Valley. Po uvedení knihy proběhne také beseda. Vše začíná v 18.00.

Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

 

Doporučení:
Share

Napsat komentář