Jak pracovat s pocity

Tipy_pro citlive lidi_umeni empatie_jak navazovat kontakty
Dnešní tipy jsou určené všem citlivým duším, které občas potřebují trochu pomoci s navazováním kontaktů, stresem nebo s lepším rozpoznáním prožitků ostatních lidí.

Zbavte se stresu a dostaňte své emoce pod kontrolu díky šikovným radám a tipům pro každý den od psychiatričky Judith Orloffové.

365 tipů pro vysoce citlivé lidi

Jak se cítit dobře po celý rok
Autorka: Judith Orloff
Přeložila: Ivana Sýkorová

Počet stran: 392
Vazba: brožovaná
Formát: 144×207 mm
ISBN: 978-80-271-2910-2
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu 365 tipů pro vysoce citlivé lidi vydalo nakladatelství Grada.

Tato knížka se stane vaším přítelem a laskavým průvodcem po celý rok, od ledna až do prosince. Pro každý nový den v ní najdete originální inspiraci, jak si poradit se stresem a zahlcením smyslů, postupy, jak převzít kontrolu nad emocemi a zklidnit se, sebepečující meditace a mnoho dalšího. Den po dni budete získávat sebejistotu, naučíte se rozvíjet dary své citlivosti, řešit konfliktní situace, praktikovat soucit, nastavovat zdravé hranice sobě i druhým a nepřebírat na sebe pocity a emoce z okolí. Zkušená autorka vám nabízí strategie a doporučení, se kterými dokážete najít ztracenou rovnováhu. Tajemstvím spokojenosti vysoce citlivých lidí je schopnost zastavit neustálé přetěžování smyslového vnímání. Knížka Judith Orloff navazuje na bestseller Průvodce pro vysoce citlivé lidi a přináší řadu nových podnětů pro váš spokojenější a vyrovnanější život.

 

Ukázka z knihy

Pozorujte magické fáze měsíce
Už celých pětadvacet let ve své taoistické praxi věrně ctím fáze měsíce. Na počátku jednotlivých fází se věnuji speciálním meditacím a rituálům, díky nimž se mohu napojit na silnou energii těchto dní. V taoismu hledáme poučení v harmonii přírody, která nám pomáhá obnovovat síly. Měsíc, příliv a odliv, naše tělo i vesmír jsou vzájemně propojené. Souznění s přírodními silami oživuje mou empatickou povahu. (str. 11)

Prolistujte si celou ukázku.

 

Judith Orloffová

Judith Orloffová, MD, je psychiatrička a autorka bestsellerů deníku New York Times. Napsala knihy The Empath’s Empowerement Journal (doplněk k této knize vydává Grada pod názvem Deník pro vysoce citlivé lidi) a Průvodce pro vysoce citlivé lidi. Doktorka Orloffová se ve své soukromé praxi v Los Angeles specializuje na léčbu vysoce citlivých a vysoce empatických lidí. Sama je vysoce citlivou osobou a kombinuje moudrost konvenční medicíny se špičkovými poznatky z oblasti intuice, spirituality a energetické medicíny. Více informací naleznete v ukázce z knihy.

————————————————

Váš vlastní emocionální život i vztahy s ostatními dokáže výrazně zlepšit schopnost empatie. Rozviňte ji díky knize Umění empatie od Karly McLarenové.

Umění empatie

Kompletní průvodce nejdůležitější schopnosti pro život
Autorka: Karla McLarenová

Počet stran: 334
Vazba: brožovaná
Formát: 145×227 mm
ISBN: 978-80-8111-528-8
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Umění empatie vydalo nakladatelství Noxi.

Představte si, že by existovala jednoduchá dovednost, která by okamžitě a zásadně dokázala zlepšit váš vztah a emocionální život. Karla Mclarenová říká, že právě touto dovedností je empatie. V knize Umění empatie nás Karla naučí, jak rozeznat a pochopit zážitky jiných jasně a autenticky, abychom se s nimi mohli spojit hlouběji a efektivněji. Pomocí poznatků z neurologie, sociální psychologie a z oblasti tradičního léčení nám tato kniha vysvětlí:

  • že empatie není žádný tajemný fenomén, ale přirozená vlastnost, kterou lze zdokonalovat,
  • jak rozeznat a regulovat své emoce a definovat své hranice,
  • jak se podívat na věci očima druhých a zaujmout jejich úhel pohledu,
  • jak pomáhat jiným, a to zdravým způsobem,
  • jak vnímavě proniknout a zapojit se do emočních interakcí,
  • jak se zaměřit na zlepšení vztahů v rodině, zaměstnání i intimní oblasti,
  • jak rozšířit svou empatii do svého okolí, do společnosti a do světa.

Empatie, říká Karla Mc Larenová, je schopnost, která staví mosty, vytváří spojení, ale pomáhá nám zlepšit život i v mnoha jiných oblastech.

 

Karla McLarenová

Karla McLarenová je oceňovanou autorkou, společenskou vědkyní a průkopnicí empatie. Její celoživotní práce se zaměřuje na velkou sjednocenou teorii emocí, která přehodnocuje i ty „negativní“ a otevírá překvapivé nové cesty k sebevědomí, efektivní komunikaci a zdravé empatii. Je zakladatelkou a výkonnou ředitelkou společnosti Emotion Dynamics LLC a vývojáčkou online vzdělávací stránky Empathy Academy. Je rovněž autorkou knihy Řeč emocí. Více informací naleznete na jejích webových stránkách.

————————————————

Seznamte se snáze s druhými lidmi tak, že přitom využijete své přednosti a preference. Pomůže vám užitečná příručka Jak navazovat kontakty od zkušené konzultantky Devory Zack.

Jak navazovat kontakty

i když nemáte rádi networking
Autorka: Devora Zack
Přeložil: Ondřej Fafejta

Počet stran: 208
Vazba: brožovaná
Formát: 130×201 mm
ISBN: 978-80-262-1594-3
Doporučená cena: 339 Kč

Knihu Jak navazovat kontakty vydalo nakladatelství Portál.

Potřebujete navázat více pracovních kontaktů, ale máte rádi samotu nebo si rádi věci dopředu dobře rozmýšlíte? Devora Zack pro vás připravila rádce, který vám umožní využít právě vašich preferencí a předností, abyste se seznámili s druhými lidmi. Ve své knize rozkrývá, čeho všeho se týká a netýká introverze a extroverze, a umožní vám zjistit, k jakému z těchto pólů inklinujete. Její kniha se přitom zaměřuje na všechny, kteří nesplňují kritéria vyhraněných extrovertů. Rozebírá a zpochybňuje různá zavedená pravidla. Radí s networkingem, který se soustředí spíše na kvalitu než kvantitu – hloubku, zájem o druhé a dobré pozorovací schopnosti. Dává tipy, jak se chovat na společenské akci nebo třeba při přijímacím pohovoru či na služebních cestách. To vše činí nenásilným a vtipným stylem za pomoci tabulek, obrázků, cvičení a sebeposuzovacích dotazníků.

 

Ukázka z knihy

Hledání palmy
Takže vy si připadáte zahlcení nebo izolovaní. Radši byste si nechali ošetřovat zubní kanálek, než byste klábosili se skupinou cizích lidí. Možná se kvůli tomu dokonce cítíte provinile. Hlavně nepropadejte panice.
Skutečností je, že běžná doporučení k navazování kontaktů většině introvertů a centrovertů, a dokonce i mnohým extrovertům, po chuti nebudou. Chybně prohlašujeme: „Pokud je tohle úspěšný networking, potom jsem networkingový žabař.“ Jako by staromódní tipy ve stylu „víc a víc“ byly neoddiskutovatelné směrnice a my smrtelníci s nimi nemohli nic nadělat. Při bližším pohledu však realita vypadá poněkud jinak. (str. 50)

Přečtěte si další ukázky.

 

Devora Zack

Devora Zack se označuje za introverta a nepřítele klasického networkingu, nicméně má dlouholeté zkušenosti jako konzultantka manažerů a řečnice v oboru rozvoje vůdčích schopností. Její knihy byly přeloženy do 12 jazyků. Česky vyšla její kniha Singletasking.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Portál.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další knihy za skvělé ceny.

Zaujaly vás tipy pro citlivé duše? Napište nám svůj názor.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knize365 tipů pro vysoce citlivé lidi
Jak se cítit dobře po celý rok

Orloff, Judith

Grada, 2020

zobrazit info o knizeUmění empatie
Kompletní průvodce nejdůležitější schopnosti pro život

McLarenová, Karla

Noxi, 2020

zobrazit info o knizeJak navazovat kontakty
i když nemáte rádi networking

Zack, Devora

Portál, 2020