Inspirace do domácnosti

Inspirace-do-kuchyne-i-do-zivota
Každý domov je jiný. Ale všechny mohou být ještě hezčí a příjemnější. Knihy, které dnes představíme, vám vaši domácnost zkrášlí svým vzhledem, ale zároveň přispějí i mnohými tipy nejen do kuchyně!

Všichni patříme do kuchyně. Ženy, muži, dcery, synové, děti, dospělí i starci a stařenky. Kniha Kuchařka pro syna má však jen jednu cílovou skupinu – muže. Dva kuchaři se totiž rozhodli věnovat celou knihu předávání kuchařského umění všem synům, nejen těm svým.

Kuchařka pro syna

Vaření nemusí být věda

Autoři: Bohumil Rydrych a Filip Vracovský

Počet stran: 152
Vazba: vázaná
Formát: 213×267 mm
ISBN: 978-80-8111-554-7
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Kuchařka pro syna vydalo nakladatelství Noxi.

Že muži dovedou přeměnit vaření v špičkové umění, to je všeobecně známé. Jejich umělecká díla mají jedinou vadu, nedají se uchovat pro příští generace, na rozdíl od obrazů, soch či staveb. Možná právě proto se začaly vydávat kuchařské knihy, aby se aspoň něco z těch uměleckých děl zachovalo.
Kniha, kterou držíte v rukou, je unikátní. Je totiž výhradně mužskou záležitostí. Muži ji vymysleli, připravili jednotlivé pokrmy, které si i vyfotografovali, a jak název napovídá, nasměrovali své dílo do dalších generací. Pro všechny dnešní, ale i budoucí syny a adepty onoho vrcholného umění, jemuž se říká gastronomie. Kuchařku pro syna autoři připravili s velkou láskou ke svým synům, těm reálným i potenciálním, a vlastně pro všechny, kteří vědí, že to, co máme na talíři, dovede udělat ze všedního dne svátek.

O autorech

Bohumil Rydrych a Filip Vracovský spolu působí v Akademii hotelnictví a cestovního ruchu v Plzni. Oba patří ke špičce ve svém oboru, Bohumil Rydrych je navíc restauratérem roku 2017, a vzhledem k jejich věku profesionální vavříny teprve sbírat začínají.

Zdroj: noxi.cz

O nakladateli

Vydavatelství Noxi působí na českém a slovenském knižním trhu od roku 2004 a jeho zakladatelkou je Jana Mišíková. Zatím jsme vydali téměř 200 knih a nabídku stále rozšiřujeme. Tomu jsme přizpůsobili i naše webové stránky. Nakladatelství se zaměřuje hlavně na knihy o zdraví – zdravém životním stylu, receptech – kuchařky, smoothie, detox, ale také na self help a duchovní tématiku pro klid duše a v neposlední řadě také na beletrii. S rokem 2015 jsme po deseti letech vyměnili staré logo za nové, abychom více propojili logo s jeho významem, a to ten, že knížky se čtou hlavně v noci.

————————————————

Není moc lepších způsobů, jak dočasně zpříjemnit domácnost, než vůní čerstvého chleba. Kniha Pečeme chleba z kvásku a děláme domácí těsta přináší recepty takové, jaké používaly naše babičky a ještě dlouhé generace před nimi. Specialistka na tradiční životní styl Anežka Gajdušková totiž při psaní této knihy vycházela i z několik set let starých receptů.

Pečeme chleba z kvásku a děláme domácí těsta

Autor: Anežka Gajdušková

Počet stran: 168
Vazba: brožovaná
Formát: 140×205 mm
ISBN: 978-80-7272-542-7
Doporučená cena: 248 Kč

Knihu Pečeme chleba z kvásku a děláme domácí těsta vydalo nakladatelství Dauphin.

Pečeme chleba z kvásku a děláme domácí těsta přináší pečící recepty našich babiček na domácí chléb pečivo i různé laskominky jak je shromáždila a podle nich pekla známá propagátorka tradičního životního stylu Alena Gajdušková, která vychází z historických kuchařských knih, dobových živnostenských receptářů, odborných publikací i archivu rodinných, ručně psaných receptů z konce 19. a první poloviny 20. století ale především – sama vše odzkouší, uhněte, upeče…

O autorce

Alena Anežka Gajdušková (*1976) se již přes dvacet let se zabývá tématikou udržitelného života a zahradničením. A nejen teoreticky, poznatky našich předků ověřuje dennodenně na rodinném hospodářství či v malé „bytové restauraci“, kde vaří dle klasických receptur z vlastních či regionálních produktů. Teoretickou výbavu získala na JČU, kde vystudovala obor Trvale udržitelné systémy hospodaření. Mimo to studovala i průmyslové potravinářství, zabývá se permakulturou, dlouhodobě spolupracuje se spolkem Gengel, vyrábí přírodní kosmetiku… Je autorkou knihy Domácnosti našich babiček I.

Zdroj: dauphin.cz

O nakladateli

2_1_dauphinDauphin ve francouzštině, jazyce básníků, znamená delfín či mladý následník trůnu. Knihy, které byly následníkovi předkládány, byly označeny latinským nápisem ad usum delphini – určeno dauphinu. V antické mytologii pak delfín převážel vyvolené na Ostrov Blaženosti. Nakladatelství Dauphin by chtělo na tyto tradice navázat – domnívají se, že i kvalitní četbou je možno ostrovů Blaženosti dosíci.

————————————————

Proč hledat způsoby, jak zlepšit svou domácnost, ve složitých modernostech? Podívejte se třeba na takový Ocet. Němečtí specialisté mu věnovali celou tuto knihu a přišli na více než 150 způsobů, jak ho využít nejen v kuchyni, ale také v koupelně či v domácí lékárničce.

Ocet: univerzální domácí prostředek

Více než 150 způsobů použití pro zdraví, péči o tělo a ekologickou domácnost

Autoři: Smarticular.net
Přeložila: Štěpánka Podlešáková

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 148×210 mm
ISBN: 978-80-88316-76-3
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Ocet: univerzální domácí prostředek vydalo nakladatelství Kazda.

Ocet je snad nejpodceňovanější domácí přírodní prostředek – mnoha konvenčních produktů používaných v kuchyni, koupelně a vůbec v celé domácnosti se můžete klidně ihned zbavit, pokud začnete používat ocet. Díky svým prospěšným účinkům nesmí ocet chybět v žádné přírodní domácí lékárničce. Ty nejlepší a nejužitečnější způsoby využití tohoto univerzálního „zázračného prostředku“ jsme shrnuli v této knize.
Prospěšný pro zdraví: Ocet obsahuje mnoho léčivých látek, díky nimž budete zdraví a fit. Navíc také nahradí umělé produkty určené pro péči o pokožku a vlasy.
Prospěšný pro životní prostředí: Přírodní ocet dokáže účinně odstranit vodní kámen a jiné nečistoty, je lehce biologicky odbouratelný, a mnoho konvenčních mycích a čisticích prostředků je proto zbytečných.
Prospěšný pro vaši peněženku: Ocet je nejenom všestranný a zdravý, ale jeho používání je také opravdu výhodné. V mnoha případech postačí používat obyčejný lihový ocet nebo octovou esenci ze supermarketu. Léčivý a aromatický jablečný ocet si můžete dokonce bez větších nákladů sami vyrobit.
Prospěšný pro vás: Pokud si ocet vyrobíte sami, udělá vám to radost, povzbudí kreativitu a pozdvihne sebevědomí a kromě toho budete zase o trochu nezávislejší.

Ukázka z knihy

ocet-ukazka

Zaujala-li vás tato ukázka, prohlédněte si její rozsáhlejší online verzi.

O autorech

Smarticular.net je německý web a e-shop zabývající se udržitelným životem. Přináší mnoho zajímavých článků s návody, jak se zbavit plastů, jak pěstovat zázvor nebo jak si vyrobit přírodní zubní pastu.

O nakladateli

Nakladatelství Kazda vydává knihy o přírodě a zahradách, vnímajících jejich hlubší metafyzický rozměr a možnosti spolupráce s neviditelnými živly, a dále knihy o různých možnostech udržení a znovunabytí zdraví. Autoři jsou domácí i zahraniční. Jeho knihy a CD mají čtenářům přinášet radost a povzbuzení do života svou vnitřní živostí, opravdovostí, mají posilovat dobrá předsevzetí a odhodlání a podporovat harmonii mezi člověkem a jeho okolím.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOcet: univerzální domácí prostředek
Více než 150 způsobů použití pro zdraví, péči o tělo a ekologickou domácnost

Smarticular.net

Kazda, 2020

zobrazit info o knizePečeme chleba z kvásku a děláme domácí těsta

Gajdušková, Alena A.

Dauphin, 2020

zobrazit info o knizeKuchařka pro syna
Vaření nemusí být věda

Rydrych, Bohumil - Vracovský, Filip

Noxi, 2020

Napsat komentář