Kuchařka pro syna

Vaření nemusí být věda

zobrazit info o knize
Nakladatelství Noxi
Vydáno   1/2020
ISBN 978-80-8111-554-7
Vydání 1.
Počet stran 152
Vazba vázaná
Formát 213×267
Doporučená cena 399 Kč

O knize

Že muži dovedou přeměnit vaření v špičkové umění, to je všeobecně známé. Jejich umělecká díla mají jedinou vadu, nedají se uchovat pro příští generace, na rozdíl od obrazů, soch či staveb. Možná právě proto se začaly vydávat kuchařské knihy, aby se aspoň něco z těch uměleckých děl zachovalo.
Kniha, kterou držíte v rukou, je unikátní. Je totiž výhradně mužskou záležitostí. Muži ji vymysleli, připravili jednotlivé pokrmy, které si i vyfotografovali, a jak název napovídá, nasměrovali své dílo do dalších generací. Pro všechny dnešní, ale i budoucí syny a adepty onoho vrcholného umění, jemuž se říká gastronomie.
Bohumil Rydrych a Filip Vracovský, autoři této knihy, spolu působí v Akademii hotelnictví a cestovního ruchu v Plzni. Oba patří ke špičce ve svém oboru, Bohumil Rydrych je navíc restauratérem roku 2017, a vzhledem k jejich věku profesionální vavříny teprve sbírat začínají. Kuchařku pro syna připravili s velkou láskou ke svým synům, těm reálným i potenciálním, a vlastně pro všechny, kteří vědí, že to, co máme na talíři, dovede udělat ze všedního dne svátek.

Doporučení:
Share

Související články