Hravě a hlavně zábavně

CteniDiteti
Hravou a zábavnou formou se malí čtenáři prostřednictvím zajímavých knih dozví mnoho nových informací o svém okolí. Proniknou do ptačího světa, odhalí fascinující proměny zvířat a rostlin, zažijí zábavnou hodinu ekologie a naučí se spontánně psát.

Děti Anička a Honzík se díky vrabčím sourozencům Čimovi a Čárovi začnou koukat na zahradu prarodičů úplně jinak. Zjistí, jak zahradu upravit, aby se stala pro malé opeřence lákavou, či jakým jídlem ptáky pohostit.

Čim a Čára jsou dva malí vrabčí sourozenci. Děti Anička a Honzík jsou také dva sourozenci a všichni čtyři se sejdou na jedné zahradě jednoho domu. Co se ale stane, když se obě děti začnou na obyčejnou zahradu svých prarodičů koukat neobyčejnýma očima dvou vrabčích sourozenců? Dětským čtenářům se prostřednictvím všedně nevšedního příběhu podaří nahlédnout do světa ptáků, poznají jejich starosti, ale i radosti, setkají se s papouškem a zjistí, že to, co nám lidem, připadá všední a bezpečné, může být pro ptáky osudné. Jak upravit zahradu tak, aby byla i pro naše zpěvavé spolubydlící bezpečná a přívětivá, kdy a čím ptáčky krmit a na koho si na zahradě dávat pozor? Kniha prostřednictvím příběhů děti vzdělává, učí je koukat se pozorně kolem sebe a nebrat drobnosti samozřejmě a na lehkou váhu.

Ukázka z knihy

Cim cara a zahrada

Čim, Čára a zahrada

Autorka: Radana Dungelová
Ilustrátor: Jan Dungel

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-262-1604-9
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Čim, Čára a zahrada vydalo nakladatelství Portál, kde najdete i další ukázky.

O autorce

Radana Dungelová se vedle své práce v brněnské zoo věnuje publikování v populárně naučných časopisech, fotografování a cestování.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

A opět se vydáme do přírody! Další kniha zachycuje fascinující proměny ve světě zvířat a rostlin. Zajímavý text doprovází krásné ilustrace, které pomohou čtenářům pochopit všechny souvislosti.

Ve světě zvířat, rostlin a hub se odehrává celá řada zázraků: z nenápadného semínka vyroste košatý strom, z maličkého vajíčka pod vodou se vyklube překrásně zbarvená vážka, z tenkých bílých vláken se vyvine houba s jasně červeným kloboukem s bílými puntíky.
V přírodě dochází k mnoha naprosto fascinujícím proměnám. Poznejte je a objevte krásu kolem nás.

Ukázka z knihy

Copak ze me bude_ukazka2

Copak ze mě bude?

Fascinující proměny ve světě zvířat a rostlin
Autoři: Svenja Ernsten, Tobias Pahlke
Přeložila: Barbora Špundová

Počet stran: 32
Vazba: vázaná
Formát: 231×235 mm
ISBN: 978-80-88316-70-1
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Copak ze mě bude? vydalo nakladatelství Kazda. Prohlédněte si celou ukázku.

————————————————

Staňte se spoluautorem originálního pohádkového příběhu! Kouzelné bytosti vás stejně jako hlavní hrdinku naučí psát a procvičíte si i soustředění.

Vstupte do našeho pohádkového příběhu, v němž se kouzla a čáry i souboj dobra a zla odehrávají na pozadí kaligrafie.
Pohádka vypráví o neobyčejné cestě za tajemstvím záhadného písma na čarovném pergamenu. Děti se učí psát zcela spontánně (spolu s hlavní hrdinkou Mirou) od kouzelných bytostí. Písemné předlohy jsou součástí ilustrací a prohlubují manuální zručnost, schopnost soustředění a smysl pro detail. Na předsádce čtenáři najdou návod k tahům pro každou kapitolu a také rady, jak dosáhnout hezkého výsledku.
Tak si každý sám dotvoří tuto jedinečnou knihu, do které se opravdu může čmárat a psát. Příběh je napsaný krásným jazykem a výjimečným způsobem propojuje dětem důvěrně známou současnost s mystickým světem. Ozřejmuje nejen smysl ručního psaní, ale i úcty k přírodě a k dědictví minulosti.

Kouzlo psané rukou

Příběh s kaligrafií pro děti
Autorka: Nikola Klanicová
Ilustrovala: Yukiko Taima

Počet stran: 136
Vazba: vázaná
Formát: 213×282 mm
ISBN: 978-80-271-2507-4
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Kouzlo psané rukou vydalo nakladatelství Grada.

————————————————

Kočky jsou prostě své a lidé v jejich chování mohou často najít inspiraci. Po dvou předchozích úspěšných knihách jejich autor tentokrát zaměřil pozornost na děti – s jejich problémy jim poradí kocour Ziggy.

Jak najít své pravé já, vycházet s rodiči, mít super kamarády a být v pohodě. Staň se superhrdinou svého života!
Víš, které zvíře na světě je nejvíc cool? To určitě neuhodneš! Je to… KOČKA. Chceš být jako ona? V pohodě na duši i na těle? Nedělat si zbytečné starosti, užívat si života a kamarádů? Přichází Ziggy, kocour, který má samé dobré nápady, umí mluvit a poradí ti, jak vyřešit tvá trápení. Zkrátka abys byl šťastný jako kočka.
Originální a optimistická knížka pro mládež inspirovaná bestsellerem Chovejte se jako kočka.

Je určena čtenářům od 9 let a obsahuje jednoduché a rozumné rady. V 18 různých situacích se Ziggy stává čtenářovým parťákem a koučem a učí ho žít jako kočka: být oblíbený, netrápit se nedůležitými věcmi, být samostatný a v pohodě, porazit nesmělost a obejít se bez mobilu, být (občas) milý na rodiče.

Ukázka z knihy

Jmenuji se Ziggy, jsem obyčejný kocour, pouliční směska, mám o tlapku míň a mých šest kilo půvabu, lásky, pozornosti a důvtipu je tady k vašim službám. Nabízím vám na zlatém podnose veškerou svou vynalézavost, abyste se ve své kůži, v každodenním životě a vůbec v celém životě cítili dobře. K tomu vám dopomáhej štěstí! (str. 12)

Buď cool jako kočka

Autor: Stéphane Garnier
Přeložila: Jitka Řihánková

Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Formát: 145×215 mm
ISBN: 978-80-7565-708-4
Doporučená cena: 298 Kč

 

Knihu Buď cool jako kočka vydalo nakladatelství Jota.Prolistujte si další ukázku.

O autorce

Stéphane Garnier je muž mnoha profesí, pracoval mj. jako zvukař v USA, truhlář, webmaster, účetní, zpěvák, prodavač, realitní makléř, třídič balíků, satirik, bloger, spisovatel… Je autorem mnoha, většinou satirických, knih, např. La lutte, c’est classePerles de PeoplePerles de PolitiquesLégendes à la conSuper radin. Knížku Chovejte se jako kočka inspirovanou životem s milovaným kocourem Ziggym odhodlaně napsal za tři týdny a povzbuzen jejím úspěchem a moudrostí „kočičího tajemství“ přišel s dalším pokračováním. Se Ziggym bydlí na lodi v Lyonu. Následovala kniha Chovejte se jako kočka 2.

Zdroj informací: nakladatelství Jota

————————————————

Ekologii se v dnešní době dostává zasloužené pozornosti. Díky bohatým ilustracím a zajímavým informacím si děti užijí zábavnou hodinu ekologie a naučí se řadu nových věcí, které pomohou s ochranou přírody.

Při provádění každé aktivity se čtenář dozví něco, co v sobě zahrnuje ekologické téma, jako je šetření s vodou, recyklování, ztráta lesních porostů a podobně. Pomozte včelám do úlu, nakupujte na farmářském trhu a utahujte kapající kohoutky, abyste šetřili vodou – to jsou každodenní činnosti čtenářů této knihy. Kniha je bohatě ilustrovaná a obsahuje údaje o Zemi, zvířatech, která na ní žijí, vlivu člověka na přírodu a návrhy, co můžeme sami dělat, abychom situaci nezhoršovali. V této knize jsou hodiny ekologicky zaměřené zábavy.

Ukázka z knihy

Velka zelena kniha

Velká zelená kniha

Zábavná ekologie
Autorka: Damara Strong
Ilustrovali: John Bigwood, Georgie Fearns, Ed Myer, Charlotte Pepper

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 210×297 mm
ISBN: 978-80-271-2917-1
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Velká zelená kniha vydalo nakladatelství Grada. Nezapomeňte si prolistovat ukázku.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBuď cool jako kočka

Garnier, Stéphane

Jota, 2020

zobrazit info o knizeKouzlo psané rukou
Příběh s kaligrafií pro děti

Klanicová, Nikola

Grada, 2020

zobrazit info o knizeCopak ze mě bude?
Fascinující proměny ve světě zvířat a rostlin

Ernsten, Svenja – Pahlke, Tobias

Kazda, 2020

zobrazit info o knizeČim, Čára a zahrada

Dungelová, Radana

Portál, 2020

zobrazit info o knizeVelká zelená kniha
Zábavná ekologie

Strong, Damara

Grada, 2020

Napsat komentář