Oživte svůj domov

ozivete-si-domov
Domov je místo, kde trávíme většinu svého času, a proto je důležité, abychom se tam cítili dobře a bezpečně. Dnes vám přinášíme tipy, jak si jej co nejvíce zútulnit. Vždyť třeba ručně vyrobený doplněk či správně zvolené barvy udělají z obyčejného pokoje příjemné místo, kde je radost trávit čas.

První knížkou potěšíme všechny, kteří rádi tvoří pro nejmenší. Titul Sešívané příšerky od Julie Mayerové přináší návody na ušití úžasných příšerek a strašidel, které si děti zamilují. Knihu vydalo nakladatelství Grada.

Sešívané příšerky

Autorka: Julia Mayerová

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 212×258 mm
ISBN: 978-80-271-0457-4
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Sešívané příšerky vydalo nakladatelství Grada. Koukněte také na ukázku z knihy.

Vítejte ve světě monster a vesmírných příšer. A všechny si je dokážete ušít! V knize s podrobnými pokyny a dvěma přílohami se střihy ve skutečné velikosti jich je ještě mnohem více. I začátečníci si najdou svůj oblíbený model. Nevadí, že naše příšerky nebudou dokonalé. Vždy ale budou rozkošné a připravené k mazlení. A je jedno, zda se rozhodneme vyrobit Skřítka pohodáře či trochu nazlobeného Ušouna, anebo dáme přednost elegantní příšerkové broži. A když nás někdy rozbolí břicho, pomůže hřejivý Peckoun. V zimě zase oceníme pomoc Chlupatých příšerných bačkor. Příšerky jsou zkrátka neodolatelné. Uvnitř knihy je ukryto spousta nápadů na šití a zdobení příšerek. Každý návod obsahuje podrobné pokyny, jak dosáhnout při tvorbě nedokonalých příšerek dokonalosti. Hodně zábavy a radosti z tvorby!

Sešívané příšerkySešívané příšerky

————————————————

Zajímavostí knihy Veselé celoroční tvoření je, že ji napsal 18letý mladík. Jan Diblíček přichází s novými nápady, využívá osvědčené materiály, ale nebojí se ani těch úplně nových a netradičních.

Veselé celoroční tvoření

Autor: Jan Diblíček

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 170×246 mm
ISBN: 978-80-271-2913-3
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Veselé celoroční tvoření vydalo nakladatelství Grada. Nezapomeňte prolistovat také ukázku z knihy.

Autor novou formou pracuje i s osvědčenými technikami a materiály jako jsou korálky, drátky, textil, dřevo a papír. Svoje nápady rozdělil podle ročních období, aby se v každém z nich podělil o spoustu inspirace pro hezké dekorace, užitečné drobnosti a milé dárky.

Veselé celoroční tvořeníVeselé celoroční tvoření

————————————————

Kniha Manuál stylu a designu pro každý domov, kterou vydalo nakladatelství Metafora, je ideální i pro ty náročnější, kteří si chtějí s interiérem svého domu opravdu vyhrát. Autorka Frida Ramstedtová vás provede bytovým designem krok za krokem a určitě vás v mnohém inspiruje.

Manuál stylu a designu pro každý domov

Kniha pro všechny, kdo chtějí porozumět zákonitostem dobrého bydlení a naučit se vytvářet krásný a útulný domov
Autorka: Frida Ramstedtová
Přeložila: Lucie Olešová

Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Formát: 175×248 mm
ISBN: 978-80-7625-097-0
Doporučená cena: 449 Kč

 

Knihu Manuál stylu a designu pro každý domov vydalo nakladatelství Metafora.

Jak vytvořit funkční a příjemný domov? O navrhování a designu interiérů dnes víme víc než kdy předtím. Přesněji řečeno: víme toho spoustu o dekoracích, nábytku a trendech, ale ztrácíme se v základních návrhářských principech. Sice utrácíme stále víc peněz za rekonstrukce a různé doplňky, a přitom jen překvapivě málo z nás je se svým domovem spokojeno a cítí, že právě takhle chce, aby jejich domov vypadal. Na základě vlastní zkušenosti sepsala interiérová návrhářka Frida Ramstedtová Manuál stylu a designu pro každý domov, praktickou příručku pro kohokoli, kdo má chuť pěkně a osobitě bydlet. Kniha shrnuje know-how designérů, osvědčená letitá pravidla profesionálů pro zařizování interiérů i konkrétní zákonitosti, triky a tipy, které vám pomohou vyhnout se zbytečným omylům, ale také uniformitě při napodobování katalogů nebo bytů ostatních.

Návodné plánky a srozumitelné ilustrace vám mimo jiné srozumitelně vysvětlí:

  • základní návrhářská pravidla týkající se například symetrie, linií či měřítek,
  • jak aplikovat designérskou matematiku, například slavný „zlatý řez“,
  • jak vytvořit celkový dojem a co by ho mohlo rušit,
  • vše podstatné o barvách při zařizování,
  • jak přemýšlet o rozměrech a proporcích prostoru,
  • důležitost a funkce osvětlení,
  • triky a tipy pro věšení obrazů,
  • jak vytvářet příjemná zátiší a jaké dekorační předměty si pořídit,
  • jak pracovat s akustikou, aby pracovala pro nás,
  • jak rozmístit nábytek a koberce,
  • jak zrekonstruovat kuchyň a koupelnu bez náročné přestavby.

Manuál stylu a designu pro každý domov je kniha pro všechny, kdo chtějí porozumět zákonitostem dobrého bydlení a naučit se vytvářet krásný a útulný domov.

Ohlasy na knihu

Tato kniha není obšírné popisování toho, co bychom měli chtít, ale jasný, stručný a zábavný návod, jak docílit bydlení, které skutečně chceme.

Anna Marešová, produktová designérka, držitelka ceny Red Dot Award

Kniha přibližuje svět interiérového designéra a ukazuje, že se bytový design neřídí pouze pocity autora, ale velmi racionálními pravidly. Získáte tak z vašeho domova ten správný pocit, že je vše šito přímo vám na míru.

Martin Foret, designér, držitel ceny Red Dot Award

Blog o interiérovém designu Švédky Fridy Ramstedt sleduji již dlouho, i proto jsem se těšila na její první knihu. Blogerka a fotografka nezklamala, v knize se jí podařilo shrnout srozumitelně a přehledně ty nejdůležitější principy, které uplatňují interiéroví designéři a stylisté při své práci. Naučit se je může i laik, chce to jen trénink a vedení, které kniha poskytuje. Těším se, že pomůže lidem k realizaci odvážnějších projektů ve svých domovech.

Adéla Lipnár Kudrnová, Elle Decoration

————————————————

Všichni se asi shodneme, že zahrada může být opravdu velice uklidňující místo. O to víc, když se v ní stále něco hemží. Kniha Zahrada plná života od Ursuly Koppové vám pomůže přilákat plno užitečných živočichů, kteří potěší nejen vaše oko, ale pomohou i přímo vaší zahradě.

Zahrada plná života

Jak přilákat do zahrady užitečné živočichy
Autorka: Ursula Koppová
Přeložila: Lucie Rybová

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 144×207 mm
ISBN: 978-80-271-2901-0
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Zahrada plná života vydalo nakladatelství Grada.

V knize s bohatým obrazovým doprovodem se dozvíte, jaké podmínky připravit, aby se u vás užitečná zvířata cítila dobře, jaké rostliny jsou pro drobné živočichy nejvhodnější, díky podrobným návodům připravíte domečky pro hmyz i ptačí budku. Najdete zde charakteristiky jednotlivých živočišných druhů s krásnými fotografiemi a popisem. Protože když budete dobře znát obyvatele své zahrady, dokážete jim lépe pomoci a také je využít ve svůj prospěch.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Inspirovala vás některá z dnešních knih? Budeme rádi, když nám napíšete svůj názor do komentářů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSešívané příšerky

Mayer, Julia

Grada, 2020

zobrazit info o knizeVeselé celoroční tvoření

Diblíček, Jan

Grada, 2020

zobrazit info o knizeManuál stylu a designu pro každý domov
Kniha pro všechny, kdo chtějí porozumět zákonitostem dobrého bydlení a naučit se vytvářet krásný a útulný domov

Ramstedt, Frida

Metafora, 2020

zobrazit info o knizeZahrada plná života
Jak přilákat do zahrady užitečné živočichy

Kopp, Ursula

Grada, 2020

Napsat komentář