S pivem v ruce na cestách

transsibirskm-nahled
Cestovatelské blogy a následně pak i tištěné knihy jsou i v našich zeměpisných šířkách běžné. A dalo by říci, že dotyční se předhánějí v nejroztodivnějších způsobech cestování. Přesto, nebo právě proto může zaujmout i počin dvou mužů, kteří se rozhodli poznávat cizí kraje s pivem v ruce.

Když se řekne Rusko, neznamená to pro našince obvykle bohatou kulturní historii, ale spíše nepříjemnou kapitolu dějin, kontroverzní mezinárodní politiku, KHL a vodku. Dva kluci z Prahy jsou přesvědčení o tom, že podobné generalizace jsou celkem k ničemu, a tak nahodili batohy na záda, dopili poslední české pivo a vyrazili se s Ruskem a Rusy seznámit osobně a hezky zblízka. O tom, jak vypadá zápas KHL v praxi, kde byl nejhorší boršč a že Rudé náměstí je celkem nuda, se dočtete také. Nicméně hlavní je pro nás ta vůně dálek na palubě několikasetmetrového ocelového hada, který jede mnoho hodin bez zastávky. Za okny se míhá divoká krajina a místní děda se s vámi dělí o vodku, oběd i o svůj životní příběh.

Transsibiřská magistrála

aneb s pivem v ruce od Finského zálivu k Japonskému moři
Autoři: Vladimír Maroušek, Jan Šamla

Počet stran: 270
Vazba: vázaná
Formát: 153×216 mm
ISBN: 978-80-270-7513-3
Doporučená cena: 350 Kč

Knihu Transsibiřská magistrála vydalo nakladatelství BwT Books.

Co o sobě říkají autoři:

Jsme Honza a Vláďa, dva kamarádi od dětství, kteří milují vlaky, cestování a pivo. Projeli jsme přes padesát zemí světa a o zážitcích z cest píšeme občas blog a sem tam knihu, vyrábíme vlastní merch a děláme cestovatelský stand-up.

Cestování a především sami sebe se snažíme nebrat zrovna dvakrát vážně. Ostatně to také všechno začalo kdysi dávno u piva. Tehdy padlo rozhodnutí, že nemá smysl jen sedět v hospodě a snít o dálných krajích. Lepší je zvednout zadek a vyrazit na pivo do světa. A jak jsme si řekli, tak se i stalo. Vyrazili jsme vlakem na pivo za polární kruh, projeli stopem Náhorní Karabach a Arménii, navštívili Černobyl, Aralské jezero i Velkou čínskou zeď a zdolali i nejdelší vlakovou trať světa – Transsibiřskou magistrálu.

Nejsme nerdové běhající po městě s průvodcem Lonely Planet a odškrtávající si postupně navštívená místa ze seznamu padesáti nejdůležitějších památek. Nemá smysl se z prošvihnuté památky nějak stresovat – nejspíš je zdržel jiný silný zážitek nebo dobře vychlazená dvanáctka. A jestli dané místo opravdu stojí za to, tak tu přece nejsou naposledy. Ostatně, i od toho je tu Beer With Travel. Cestovatelský deník, díky kterému si po návratu vzpomenou i na zážitky, které už se třeba lehce rozpustily v posledním půllitru cizokrajného piva.

V říjnu 2019 jsme vydali svoji první knihu „Transsibiřská magistrála, aneb s pivem v ruce od Finského zálivu k Japonskému moři“. Ta vyšla pod hlavičkou našeho vlastního vydavatelství BWT books (www.bwtbooks.cz). V lednu a únoru letošního roku jsme podnikli „Expedici Lenka 2020“ na podporu devítileté Lenky, která trpí těžkým autismem. Vypravili jsme se opět na východ, tentokrát jsme ovšem vlak vyměnili za starou rezavou Felicii (http://beerwithtravel.com/lenka/).

Zdroj informací: BwT


BWTlogoBeer with Travel – to je Honza a Vláďa – dva kamarádi od dětství, kteří milují vlaky, cestování a pivo. Projeli přes padesát zemí světa, o zážitcích z cest píšou blog, dělají cestovatelský stand-up po celé republice a nyní vydávají svoji první knihu o cestě po Rusku s názvem „Transsibiřská magistrála aneb s pivem v ruce od Finského zálivu k Japonskému moři.“

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTranssibiřská magistrála
aneb S pivem v ruce od Finského zálivu k Japonskému moři

Maroušek, Vladimír – Šamla, Jan

BwT Books, 2020

Napsat komentář