Získejte příběh krásné židovské dívky Cilky

cilcina-cesta-perex
Krásná tvář a pozornost ze strany nacistického velitele Schwarzhubera sice zajistily Cilce přežití v koncentračním táboře Osvětim, ale po válce jí paradoxně přitížily a Cilka skončila v gulagu. Přečtěte si celý její příběh.

Když se krása stane přitěžující okolností

Cilce je pouhých šestnáct let, když ji v roce 1942 odvezou do koncentračního tábora Osvětim-Březinka. Její krása přitahuje nechtěnou pozornost velitelů. O tři roky později ji však místo vytoužené svobody čeká pobyt v gulagu ve Vorkutě. Cilka zde udělá dojem na místní lékařku a začne se starat o nemocné v táboře. Každý den čelí lidskému neštěstí a smrti. Nakonec však navzdory všem prožitým hrůzám zjistí, že má stále v srdci místo pro lásku.

 

Cilčina cesta

Autorka: Heather Morrisová

Vydalo: nakladatelství CPress
Překlad: Vladimír Fuksa
Počet stran: 336
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 11/2019
ISBN: 978-80-264-2813-8

Přečtěte si více o knize Cilčina cesta, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

„Aha, děkuji… Já myslela, že tu mám čekat, než umře.“
„Ty se asi smrti nebojíš, co?“
Cilka sklopila hlavu. Před očima se jí zjevil obraz hromady vyhladovělých těl. Jejich poslední zoufalé vzdechy. Jejich pach. „Ne, viděla jsem ji mockrát,“ vyklouzlo jí z úst.
„To je mi líto.“ Jelena se odmlčela. „Kolik že ti je let?“
„Devatenáct.“
Jelena se zachmuřila. „Jednou, nebo až se na to budeš cítit, můžeš mi o tom něco říct.“
A než Cilka stačila odpovědět, Jelena odešla.
Při třetí kontrole umírajícího pacienta, vězně, který měl při práci venku nehodu, Cilka zapsala čas a slova „pulz žádný“. Na chvíli se zastavila a pak se přinutila pohlédnout do tváře muže, jehož právě prohlásila za mrtvého. Potom začala listovat v papírech a hledala jeho jméno. (str. 85)

 

Vyhrajte knihu Cilčina cesta

Pro šestnáctiletou Cilku byla krása nejprve polehčující okolností a později naopak přítěží. Díky svému vzhledu a sebezapření sice přežila pobyt v Osvětimi, jenže domnělou kolaborací s nacisty si po válce vysloužila pro změnu deportaci do gulagu ve Vorkutě. Přes všechny prožité hrůzy jí však zůstalo v srdci místo na lásku a vy si její příběh s hořkosladkým koncem můžete přečíst.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Cilčina cesta vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Cilčina cesta
probíhá od 7. do 13. června 2020.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Cilčina cesta

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCilčina cesta

Morrisová, Heather

CPress, 2019

Napsat komentář