Zahrajte si o pokračování příběhu Jamieho s Claire Fraserových

vepsano-krvi-vlastniho-srdce-perex
Příběh Claire Fraserové pokračuje a tato cestovatelka v čase bude mít i tentokrát mnoho věcí k vyřešení. Nejen ve svém „novém“ životě v roce 1778, ale zdrtí ji i zmizení vnuka, který žije ve Skotsku dvacátého století.

Únos s jasným záměrem

Píše se rok 1778: Francie vyhlašuje válku Velké Británii, britská armáda opouští Philadelphii a jednotky George Washingtona opouštějí údolí Forge. Jamie Fraser se vrací z vodního hrobu, aby zjistil, že jeho nejlepší přítel se oženil, jeho nemanželský syn ke své hrůze zjistil, kdo je jeho pravý otec, a jeho milovaný synovec Ian se chce oženit s Kvakerkou. A Jamieho manželka Claire s jeho sestrou Jenny dávají věci do pořádku.

Jamie s Claire jsou vděční, že jejich dcera Brianna s rodinou žije ve Skotsku dvacátého století a jsou relativně v bezpečí. Nebo ne? Ve skutečnosti Brianna hledá svého syna, který byl unesen mužem, jenž je odhodlán dozvědět se jejich rodinné tajemství za každou cenu. Její manžel Roger, se odvážil k cestě do minulosti ve snaze syna nalézt… I když syn přítomnost neopustil. Teď, když je Roger pryč, se únosce může zaměřit jen na jeden cíl: Briannu.

 

Vepsáno krví vlastního srdce

Autorka: Diana Gabaldon

Vydalo: Edice Knihy Omega
Překlad: Kateřina Heřmanová
Počet stran: 1248
Vazba: pevná
Vydáno: 6/2020
ISBN: 978-80-7390-275-9

Přečtěte si více o knize Vepsáno krví vlastního srdce, kterou do soutěže věnovala Edice Knihy Omega patřící pod společnost Knihy Dobrovský. A nezapomeňte také na ukázku.

Edice Knihy Omega vydává klasickou českou i světovou literaturu. V produkci nakladatelství naleznete také aktuální světové bestsellery severských, britských či amerických spisovatelských hvězd.

Společnost Knihy Dobrovský je rodinná firma, která se od jednoho stolku s knihami rozrostla na 32 prodejen po celé republice, ve kterých během roku pořádají desítky akcí pro všechny, kteří mají slabost pro dobré příběhy – autorská čtení, besedu nebo autogramiády. K tomu je pohání přes 1 milion spokojených zákazníků, kteří udělali radost sobě nebo někomu blízkému.

 

O autorce

Diana GabaldonDiana Gabaldon proslula svou sérií Cizinka, podle které byl natočen i stejnojmenný televizní seriál. V Dianině díle najdeme na historickém podkladu prvky fantasy, mystery, science fiction i romance. Může se zdát zvláštní, že Diana píše historické romány, když se její studium ubíralo úplně jiným směrem. První titul získala v oboru zoologie, další z mořské biologie a v roce 1978 úspěšně složila doktorát v oboru behaviorální ekologie. Roku 1988 se Diana rozhodla napsat román „nanečisto“. Z tohoto původně zkušebního románu vznikla série Cizinka, obsahující několik knih, v hlavní roli s Claire Randallovou, která se narodila ve 20. století, pracuje jako zdravotní sestra, ale cestuje do 18. století do místa, kde se setkává s vášnivým Jamesem Fraserem. Diana Gabaldon je americká autorka, která se narodila 11. ledna roku 1952 . Nyní žije se svým manželem Douglasem Watkinsonem v Arizoně a má tři dospělé děti.
(Zdroj informací a fotografie: společnost Knihy Dobrovský)

 

Vyhrajte knihu Vepsáno krví vlastního srdce

Jamie s Claire si vždy mysleli, že jejich dcera Brianna žijící ve Skotsku dvacátého století je v této době v relativním bezpečí. Jenže jejich domněnka se brzy ukáže jako nesprávná – Briannin syn byl totiž unesen a muž, který má tento čin na svědomí, se nezastaví, dokud neodhalí, co tato zvláštní rodina skrývá. Ovšem to není jediný problém, který Claire Fraserová musí vyřešit – i rok 1778 je totiž plný nečekaných zvratů a událostí. Přečtěte si o tom v osmé knize ze světově úspěšné série Cizinka od Diany Gabaldon.

Ve spolupráci s Edice Knihy Omega patřící pod společnost Knihy Dobrovský vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Vepsáno krví vlastního srdce vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Vepsáno krví vlastního srdce
probíhá od 4. do 17. června 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Vepsáno krví vlastního srdce

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVepsáno krví vlastního srdce

Gabaldon, Diana

Edice Knihy Omega, 2020

Napsat komentář