Vyhrajte dobrodružný návrat do období dinosaurů

expedice-badatele-venceslava-brabka-perex
Vydejte se hluboko do minulosti, až do období svrchní křídy, a zjistěte, jaké to je žít po boku dinosaurů. Poznejte býložravé druhy i masožravé predátory prostřednictvím dobrodružného příběhu badatele Věnceslava Brábka.

Život mezi dinosaury

expedice-badatele-venceslava-brabka-ukazka-1Mohli by si dinosauři zvyknout na přítomnost člověka? Dnes víme, že byli inteligentnější, než se předpokládalo. Nahlédnout do soužití člověka a dinosaurů nám pomohla tajemná bedna objevená ve sklepě Národního muzea v Praze.

Našly se v ní deníky, svazek dopisů, ale i fotoaparát a jiné potřebné věci badatele Věnceslava Brábka ze začátku 20. století. Ukázalo se, že odvážný muž za pomoci časové centrifugy cestoval v čase. Na první výlet se vydal do svrchní křídy ve druhohorách před 70 miliony let. V jeho zápiscích se dočteme o vědeckém bádání i každodenních starostech o střechu nad hlavou, jídlo i holý život.

Brábek brzy pochopí, že přežít v době plné predátorů není jednoduché. Ke svému překvapení získá neobyčejné pomocníky, s kterými se pobyt v pravěku den ode dne mění. Pečlivě si vše zapisuje, kreslí, fotografuje, a vyřeší i technický problém, jak posílat domů dopisy milované Aurélii. Když poblíž jeho obydlí vybuchne sopka, Brábek se vrátí domů, ale nechá v pravěku kus svého srdce.

Je úžasné, že se vše zachovalo, a my tak s neohroženým badatelem můžeme prožít nejedno dobrodružství.

 

Expedice badatele Věnceslava Brábka

do Svrchní Křídy pod Černými lesy

Autor: Jan Sovák

Vydalo: nakladatelství Slovart
Počet stran: 96
Vazba: vázaný blok
Vydáno: 11/2019
ISBN: 978-80-7529-868-3

Přečtěte si více o knize Expedice badatele Věnceslava Brábka do Svrchní Křídy pod Černými lesy, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

expedice-badatele-venceslava-brabka-ukazka-2

 

Vyhrajte knihu Expedice badatele Věnceslava Brábka

Přemýšleli jste někdy o tom, jaké by to bylo žít ve stejné době jako dinosauři, a jestli by vůbec člověk mohl přežít mezi tolika masožravými predátory? Badatele Věnceslava Brábka to také zajímalo, a proto se s pomocí časové centrifugy do období svrchní křídy vydal. Jaké dobrodružství na své cestě zpět v čase zažil, to si můžete přečíst v jeho deníku. Objevíte v něm navíc i mnoho zajímavostí, fotografií a nákresů, díky kterým se dozvíte plno nového o životě dinosaurů, což ocení všichni jejich malí fanoušci.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Expedice badatele Věnceslava Brábka do Svrchní Křídy pod Černými lesy vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Expedice badatele Věnceslava Brábka
probíhá od 31. května do 6. června 2020.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Expedice badatele Věnceslava Brábka

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeExpedice badatele Věnceslava Brábka do Svrchní Křídy pod Černými lesy

Sovák, Jan

Slovart, 2019

Napsat komentář