Anča a její bohatá fantazie

Anca z pomerance
Anča se s rodinou musí přestěhovat babičce, aby jí mohli pomáhat s hospodářstvím. Ale to by nebyla Anča, aby nezapojila svou fantazii a nepřiváděla své okolí k šílenství. Nakonec si ale všichni užijí mnoho legrace. Kromě ilustrací příběh doprovází i písně.

Anča s maminkou a věčně naštvanou starší sestrou Terou i mladším dvouletým bráškou se stěhují z města na vesnici k babičce neboli tami, jak jí všichni říkají. Je prý už stará, sama na vše nestačí a je třeba jí pomoct s hospodářstvím a zvířaty (má tři koně) na jejím ranči nazvaném Pomeranč. Pak se ukáže, že tami, která dokáže připravovat z bylinek různé lektvary (je trochu jako čarodějnice!), vůbec tak bezmocně nevypadá. Je tedy fakt divné, proč se za ní stěhovali. Anča hlavně nechápe, proč s nimi není táta, proč ho máma poslala pěšky do Afriky, jak jednou slyšela za dveřmi… A do toho všeho ještě ti divní sousedi! Na domě mají namalovaná prasátka, která si grilují lidi. No a fantazie Anči pracuje. Nejsou sousedi náhodou lidožrouti? Rodina, všichni ze sousedství i noví kamarádi jsou z ní chvílemi na nervy. Anča ale postupně začíná mnoha věcem rozumět a všichni zjistí, že je s ní legrace.

Ukázka z knihy

Anca z pomerance 2

Anca z pomerance 3

Doporučujeme

K příběhu vznikly i písně, které najdete na kanále YouTube:

Anča z pomeranče

Autorka: Katarína Škorupová
Přeložila: Radka Svobodová
Ilustrovala: Jana Malatincová

Počet stran: 216
Vazba: brožovaná
Formát: 130×195 mm
ISBN: 978-80-7529-049-6
Doporučená cena: 269 Kč

 

Knihu Anča z pomeranče vydalo nakladatelství Brio, kde najdete další ukázky.


Roku 2012 se součástí nakladatelství Slovart stalo nakladatelství BrioNakladatelství Brio vydávalo ve spolupráci s předními spisovateli a výtvarníky nádherně ilustrované originální příběhy a sbírky pohádek pro děti od šesti do dvanácti let. Pro starší děti, mládež a dospělé Brio nabízelo sebrané spisy pohádek a bajek od renomovaných spisovatelů, doplněné o to nejlepší z klasické literatury celého světa. V této tradici se pokračuje v rámci stejnojmenné edice.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAnča z pomeranče

Škorupová, Katarína

Brio, 2020

Napsat komentář