Fantastická hra

Tipy_Fantasticka hra
Dnes jsme si pro vás připravili hororový gamebook, v němž se přenesete na hodně divoký večírek, dále dobrodružný román o neohrožených pirátkách a na závěr historickou fantasy českého autora.

Nejhorší večírek tvého života od youtuberky Andy Rowski je tou správnou volbou pro milovníky gamebooků a duchařských příběhů. Jakou cestu si vyberete, až se vaše nevinná párty pořádně zvrtne?

Nejhorší večírek tvého života

Autorka: Andy Rowski
Přeložila: Jitka Řihánková

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-7565-644-5
Doporučená cena: 438 Kč

Knihu Nejhorší večírek tvého života vydalo nakladatelství Jota.

Budeš si muset vybrat… Ale vybereš si dobře? Hororový gamebook od známé youtuberky ANDY. Budeš tvůrcem svého příběhu. Sám si zvolíš svou cestu, sám se rozhodneš, kudy a kam se vydáš. Tento příběh může mít jedenáct možných konců. Budeš si umět správně vybrat, abys přežil? Halloween ve venkovském sídle na samotě. Jsi s partou kamarádů pozvaný na večírek roku. Když dorazíte, hostitel Victor vám vypráví strašidelný a krvavý příběh tohoto starého panství: před sto lety jeden muž v záchvatu šílenství nemilosrdně vyvraždil celou svou rodinu a pak si vystřelil mozek z hlavy. Od té doby se Bezhlavý Baron potuluje po chodbách domu a v bezhvězdných nocích ho můžeme slyšet kvílet… Zatímco se posmíváš kamarádovi a jeho druhořadým duchařským historkám plným krve, ozve se pronikavý výkřik a každému je jasné, že večírek se „zvrtnul“. Nevhodné pro čtenáře mladší 13 let.

 

Ukázka z knihy

Nejhorsi vecirek tveho zivota_ukazka

Přečtěte si celou ukázku.

 

Andy Rowski

Andy Rowski (* 1986), vl. jménem Nadège Dabrowski, známá také jako Andy nebo Andy Raconte, je francouzská youtuberka, modelka, herečka a spisovatelka. Její kanál ANDY na YouTube přesáhl dva miliony sledujících. Účastnila se soutěží Miss, zahrála si v seriálu a ve francouzských komediích, jako modelka pracovala v USA. Nejhorší večírek tvého života je její druhá knížka, v roce 2016 vydala knihu Princesse 2.0.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Jota.

————————————————

Pokud dáváte přednost dobrodružným příběhům odehrávajícím se na lodích mezi piráty, jistě vás nadchne ten o kapitánce Styx a její dívčí posádce. Nese název Ohnivý květ a jeho autorkou je Natalie C. Parkerová.

Ohnivý květ

Seafire 1
Autorka: Natalie C. Parker
Přeložily: Alžběta Franková, Jana Hlávková

Počet stran: 384
Vazba: brožovaná
Formát: 130×210 mm
ISBN: 978-80-7529-807-2
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Ohnivý květ vydalo nakladatelství #BOOKLAB.

Poutavý příběh kapitánky Kaledonie Styx, která se se svou dívčí posádkou plaví na lodi Mors Navis. Poté co její rodinu vyvraždil válečník Aric Athair a jeho krvežíznivá armáda, ocitla se Kaledonie sama uprostřed zrádných mořských vln. Stala se kapitánkou a posádku si sestavila z dívek a žen, které stejně jako ona přišly o všechno. Jejich cílem je přežít a pomstít se nepříteli, který se plaví na obávané lodi zvané Ohnivý květ. Podaří se jim to? První díl trilogie Seafire, která svou energií připomíná dravou sílu Wonder Woman, už nadchl tisíce čtenářek a čtenářů. Je to kniha pro všechny, kdo mají rádi pirátské příběhy a věří v sílu přátelství a sesterství.

 

Ukázka z knihy

Ohnivy kvet_ukazka

Přečtěte si celou ukázku.

 

Natalie C. Parker

Natalie C. Parkerová vyrostla v rodině námořnictva, která našla domov v pobřežních městech od Virginie po Japonsko. Nyní žije překvapivě daleko od jakéhokoli oceánu na prérii Kansas, kde píše a edituje knihy pro dospívající, včetně uznávané trilogie Seafire.

Informace byly čerpány ze stránek internetového knihkupectví Kosmas.

————————————————

Po Ospalé slovanské díře přichází Petr Jaroněk s románem Běsi z temného hvozdu, který je ještě působivější a svižnější než jeho předchůdce.

Běsi z temného hvozdu

Autor: Petr Jaroněk
Ilustroval: Mikuláš Podprocký

Počet stran: 196
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-257-3138-3
Doporučená cena: 248 Kč

Knihu Běsi z temného hvozdu vydalo nakladatelství Argo.

Slunečního světla ubývá. Bohové opustili zemi a ztemnělou krajinou se plíží běsové. Vprostřed hvozdů se v osamocených chýších a osadách skrývají poslední lidé. Před spáry démonů je chrání chatrné hradby nebo bariéry z kouzel. Kruté časy zde přečkává i lovec Mladen a dívka Dobrava, kterou vychoval starý čaroděj. Oba mladí lidé ještě netuší, že je jim předurčeno se setkat. V zemi, kde je člověk ohroženým druhem, budou muset přežít – a vydobýt si místo na světě nejen pro sebe. Dočkají se pomoci, nebo zůstanou ve své válce osamoceni? Příběh Běsi z temného hvozdu se vrací desítky let před události v Ospalé slovanské díře. Kruh se uzavírá.

 

Ukázka z knihy

„Nic si nepamatuju,“ sklopil hlavu chlapec. „Jen střípky. Útržky. Možná jsou to jen sny. Nevím. Vidím město… veliké. Obehnané dřevěnou hradbou z obrovských klád. Jako by to, co je uvnitř, chránil les stromů bez větví a bez listí. A taky si pamatuju mnoho domů a ještě víc lidí. Řeku a přístav. A pak se mi občas zjevují nějaké tváře, ale už nevím, komu patřily.“
„Tak město, říkáš?“ zamyslel se lučištník. „Musels být na cestě zatraceně dlouho. Myslím, že žádná města už nejsou. Alespoň ne tady. Tady v tomhle třikrát desátém království.“
Lučištník se tomu žertu trpce zasmál. V jeho slovech zaznívala nejen hořkost, ale i smutek. „Budu ti říkat Mladen. Protože jsi takový utřinos.“
Chlapec pokrčil rameny.

 

Petr Jaroněk

Petr Jaroněk (*1988) je textař a copywriter na volné noze ze Zlína. Milovník historie, filozofie a tradiční lukostřelby. Psaní se věnuje od útlého věku a taky více než deset let profesního života. Krátce ale prošel i povoláním kuchaře, číšníka nebo knihkupce. V předchozím roce mu vyšla historická fantasy Ospalá slovanská díra, nyní je na pultech jeho druhá kniha Běsi z temného hvozdu. Oba romány vydalo nakladatelství Argo.

Ukázku a informace poskytl sám autor.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další knihy za skvělé ceny.

Napište nám do komentářů, zda vás tyto fantasy tipy zaujaly.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNejhorší večírek tvého života

Rowski, Andy

Jota, 2020

zobrazit info o knizeOhnivý květ
Seafire 1

Parker, Natalie C.

Slovart, 2020

zobrazit info o knizeBěsi z temného hvozdu

Jaroněk, Petr

Argo, 2020

Napsat komentář