Zadáno pro ženy

Tipy_Sex ve meste 2_Znam te ze svych snu
Dnešní tipy cílí na dámskou část čtenářstva a přinášejí dva atraktivní romány. Prvním z nich je pokračování bestselleru Sex ve městě, druhým je romantický příběh o ženě v kómatu, kterou možná zachrání láska…

Pokračování populárního Sexu ve městě od Candace Bushnellové přichází dvacet let po prvním díle a věnuje se strastem i radostem randění ve středním věku uprostřed ulic Manhattanu.

Sex ve městě II.

Autorka: Candace Bushnellová
Přeložila: Sabina Čechová

Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7565-635-3
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Sex ve městě II. vydalo nakladatelství Jota.

Volné pokračování bestselleru Sex ve městě. Dvacet let poté, co Candace Bushnellová vydala svou prvotinu Sex ve městě, která poskytla zcela nový pohled na kulturu seznamování a namlouvací rituály manhattanských vyšších vrstev, přichází tato průkopnice s novou knihou o kladech i záporech seznamování ve středním věku. Příběh se odehrává v manhattanských čtvrtích Upper East Side a The Village. Sledujeme, jak se skupina kamarádek – Sassy, Kitty, Queenie, Tilda Tia, Marilyn a Candace – vyrovnává s věčným tématem randění a vztahů ve středním věku: zkoušejí hledat partnera na seznamce Tinder, stávají se objektem milostného zájmu mnohem mladších mužů, probírají možnost plastických operací, prožívají nadšení z nového přítele nebo se noří do hlubin deprese. To všechno líčí Bushnellová s pochopením a humorem. Vychází z vlastních zkušeností a živě vykresluje satirický příběh o životě a lásce ze všech úhlů – manželství a děti, rozvod a truchlení, i tlak na ženy, aby si udržely mládí a byly úspěšné ve všech směrech. Určitě tento titul oceníte jako pokračování jedné z nejrevolučnějších knih o randění napsaných ve dvacátém století.

 

Ukázka z knihy

Jedna z věcí, které jsou na středním věku skvělé, je skutečnost, že většina lidí začne být o trošku příjemnější a shovívavější. Je to proto, že než jste dosáhli středního věku, už jste v životě něco opravdu zažili. Pár věcí jste se naučili. Třeba to, že zvenčí může život vypadat báječně, ale uvnitř se můžete cítit mizerně. A že se vám můžou přihodit špatné věci bez ohledu na to, jak moc se snažíte být dokonalí. Ale především to, že věci, které vám připadaly bezpečné a nedotknutelné, takové nejsou.
Jako třeba manželství. A láska. A dokonce město samo. (str. 9)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Ohlasy

Jestliže existuje nějaká kniha, která nese pozitivní poselství mladým lidem, pak je to tato.

USA Today

Silně návykový, důvtipný a originální příběh.

Los Angeles Time

Velmi zábavné čtení.

Entertainment Weekly

 

Candace Bushnellová

Candace Bushnellová je autorkou románů 4 blondýnkyKrása na prodejJak zabít MonikuDům na Páté avenue a Džungle rtěnek. Její prvotina Sex ve městě se stala předlohou k oblíbenému stejnojmennému televiznímu seriálu i celovečernímu filmu. Candace pochází z Connecticutu, vystudovala Riceovu univerzitu a Newyorskou univerzitu a je bývalá redaktorka časopisu Vogue a přispěvatelka týdeníku New York Observer. Žije v New Yorku.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Jota.

 

Nakladatelství Jota

Nakladatelství Jota vydalo již více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Publikuje tvorbu českých autorů i překlady z cizích jazyků. Patří mezi největší nakladatelství v České republice.

————————————————

Ona je v kómatu a on jako kdyby byl. Možná existuje způsob, jak by se mohli navzájem zachránit. Přečtěte si romantický příběh Znám tě ze svých snů z edice 7lásky od Clélie Avitové.

Znám tě ze svých snů

Autorka: Clélie Avitová
Přeložila: Slavomíra Vojenčáková

Počet stran: 208
Vazba: brožovaná
Formát: 129×206 mm
ISBN: 978-80-7625-071-0
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Znám tě ze svých snů vydalo nakladatelství Metafora v edici 7lásky.

Od nešťastné nehody před pěti měsíci je Elsa v kómatu. Doktoři jí nedávají naději a její rodina musí čelit devastujícímu rozhodnutí, zda ji odpojit od přístrojů… Nikdo z nich nemůže tušit, že Elsa za posledních pár týdnů nabyla částečného vědomí – ví, že je v nemocnici, a slyší své okolí, ale nedokáže reagovat. Thibault ve stejné nemocnici navštěvuje bratra, který v opilosti způsobil autonehodu, při níž zahynuly dvě mladé dívky. Neví, jak se k situaci postavit a co si má myslet, v hlavě má chaos a hledá místo, kde by se mohl schovat před světem… a náhodou zabloudí do Elsina pokoje. Když ji tam vidí ležet s klidným výrazem ve tváři, nechce se mu uvěřit, že nespí. Původně si plánoval jenom chvíli odpočinout, ale ticho je tak tíživé, že – i když ví, že se nedočká odpovědi – k Else začne mluvit. Zvláštní, ale očistný zážitek nedovede dostat z hlavy a rozhodne se Elsu navštívit znovu. A znovu. Brzy už za ní chodí pravidelně. Je tak zoufalý? Nebo si uvědomuje něco, co nikdo jiný ne? Setkává se i s její rodinou a přáteli a pokaždé se o ní dozvídá víc… a začíná si uvědomovat, že k ní chová čím dál silnější city. A když k ní promlouvá, nedokáže se zbavit dojmu, že slyší každé jeho slovo. Pro Elsu se jeho návštěvy stanou tím, co ji drží nad vodou. Konečně má někoho, kdo ji bere jako normální lidskou bytost. Kdo ji dokáže pobavit. A kdo jí dává něco, za co stojí za to bojovat. Je to začátek vztahu, který může zachránit život jim oběma.

 

Ohlasy

Znám tě ze svých snů nádherným způsobem ukazuje, že síla lásky dovede uzdravit i ten nejvíce beznadějný případ, jakkoliv se to zdá nemožné.

Sarah Pekkanenová, spisovatelka

Úžasné! Okouzlující postavy, originální zápletka a příjemný svěží styl. U debutového románu Clélie Avitové budete fandit životu a lásce a hltat každou stranu.

Julie Lawson Timmerová, spisovatelka

Krásný a výjimečný román.

Daily Mail

 

Nakladatelství Metafora

Nakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001 a od té doby vydalo několik set titulů všech žánrů. K vydaným beletristickým titulům patří mimo jiné knihy Dana Browna, bestseller Jíst, meditovat, milovat či knihy islandské autorky Yrsy Sigurdardóttir. V lednu 2019 spojila Metafora síly s Nakladatelským domem Grada a společně budou dále pokračovat ve vydávání krásných i poučných knih.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další knihy za super ceny.

Zaujaly vás tipy pro ženy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSex ve městě II.

Bushnellová, Candace

Jota, 2020

zobrazit info o knizeZnám tě ze svých snů

Avitová, Clélie

Metafora, 2020

Napsat komentář