Pohybem za dobrou náladou

chuze-beh-uvod
Pohybem ku zdraví. Tak by se dala shrnout myšlenka knih, které si dnes představíme. Ať už chcete jako žena získat komplexní příručku k běhání, nebo jste fascinováni chůzí a chtěli byste si přečíst o jejím významu pro člověka a jejích účincích, dnešní knihy jsou tu pro vás.

Internetová komunita zvaná Run Mummy Run (Běhej, mami, běhej) v posledních letech získala na popularitě. Nyní vychází český překlad knihy, jež shrnuje poznatky jejích členek, které se týkají všeho od návodů pro úplné začátečníky až po tipy pro dokončení vašeho prvního maratonu. České vydání knihy je navíc doplněno o oblíbené tratě Báry Hlaváčkové a Terezy Tobiášové z talkshow Kilák.

Běhej, mami, běhej

Inspirace pro ženy, aby byly fit, zdravé a šťastné

Autorky: Leanne Daviesová a Lucy Waterlowová 

Počet stran: 360
Vazba: brožovaná
Formát: 128×198 mm
ISBN: 978-80-7252-802-8
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Běhej, mami, běhej vydalo nakladatelství Práh.

Jediná opravdová běžecká kniha vytvořená komunitou žen pro ženy.
Doplněno o tipy a oblíbené tratě autorek pořadu Kilák.
Kniha Běhej, mami, běhej nabízí jednoduchý návod, jak začít s běháním od úplně prvních krůčků po první ultramaraton.
Dozvíte se:
Jak běhání začlenit do vašeho rušného života a nezbláznit se.
Jak se vyznat ve všem tom vybavení? Co skutečně potřebujete, vymoženosti, bez kterých se obejdete (ale stejně byste si je měly pořídit), a čeho se rozhodně zbavit a co nedělat.
Jak předcházet zraněním a nemocem.
A mnoho dalších tipů založených na skutečných zkušenostech členek komunity Run Mummy Run. České vydání je navíc doplněné o tipy a oblíbené tratě Báry Hlaváčkové a Terezy Tobiášové z talkshow v běhu Kilák.

O autorkách

Leanne Daviesová je zakladatelkou internetové komunity Run, mummy, run (Běhej, mami, běhej).

Lucy Waterlowová je britská novinářka píšící pro Daily Mail. Miluje běhání a napsala o něm již několik knih.

O nakladateli

Nakladatelství Práh bylo založeno roku 1991. Dosud vydalo přes 350 titulů převážně naučné, populárně psychologické, historické a vzdělávací literatury určené dětským i dospělým čtenářům. Součástí nakladatelského portfolia je i cizojazyčná produkce.

————————————————

Druhá kniha se zabývá chůzí. Chůze je pro člověka tou úplně nejpřirozenější činností a není tudíž až tak překvapivé, že má blahodárné účinky pro naše fyzické i duševní zdraví. Kniha Radost z chůze, která se benefity chůze detailně zabývá, pochází z pera pravého odborníka – slavného norského polárního průzkumníka Erlinga Kagge.

Radost z chůze

Krok za krokem ke své duši

Autor: Erling Kagge
Přeložila: Eva Dohnálková

Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Formát: 112×164 mm
ISBN: 978-80-271-2081-9
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Radost z chůze vydalo nakladatelství Alferia.

Klást jednu nohu před druhou, vydat se na cestu a zažít radost z objevování – to je pro člověka ta nejpřirozenější činnost. Naši předkové cestovali pěšky i na dlouhé vzdálenosti, získávali přitom nové zkušenosti a učili se z nich. Ale ačkoli je chůze tak univerzální, každý z nás ji prožívá jinak. Pro norského polárníka a filozofa Erlinga Kaggeho je zdrojem otázek, které ho fascinují. Chůze je pro něj nerozlučně spjatá s tvořivostí, je protilékem na uspěchanost, která ovládla naše životy a nutí nás, abychom vše dělali rychle a efektivně. Chodit pěšky je tak vlastně tou nejradikálnější změnou, kterou v životě můžeme udělat. „Když jsem si nazul boty a nechal myšlenky volně plynout, došlo mi jedno: Klást jednu nohu před druhou patří mezi nejdůležitější činnosti člověka.“

O autorovi

Erling Kagge je nejúspěšnější norský žijící polární průzkumník. Je prvním člověkem, který dosáhl „tří světových pólů“: Jižního, Severního a Mount Everestu. Napsal také několik knih o svých polárních expedicích.

Zdroj: explorapoles.org

Ohlasy na knihu

„Pokud je někdo odborník na toto téma, pak právě Kagge… Jeho moudrost nabízí spásu i spasení…“

– Minneapolis Star Tribune

„Ambiciózní… střídmý, sympatický Kaggeho styl drží knihu pohromadě a vytváří příjemný text, který se dobře čte.“

–The Wall Street Journal

„Osvěžující…“

– The Scotsman

„Kagge vyzývá čtenáře, aby se vydal na cestu k lepšímu pochopení sebe sama a nalezení klidného místa ve schématu života…“

– Library Journal

O nakladateli

Logo Alferia

Značka ALFERIA spadající pod nakladatelství Grada přináší knihy o zdraví, harmonii těla i duše či o rozvoji osobnosti. Je určena čtenářům, kteří rádi hledají odpovědi i mimo tradiční, vědecky podložené teorie. Zaměřuje se na knihy z oblastí rozvoje osobnosti, kariéry, bohatství a peněz, rodiny, vztahů, lásky, sexuality, zdraví, zdravé výživy, životního stylu, duchovna a alternativních náboženských směrů. Pojímá ale i ezoteričtější témata z oblasti symbiózy těla a ducha. Název značky je odvozen z počátečních písmen oborů, z nichž vychází. Jsou v něm tedy významy slov ALternativní – Filozofie – Ezoterika – Rozum. Logo pak představuje 4 základní živly – oheň, vodu, zemi a vzduch.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBěhej, mami, běhej
Inspirace pro ženy, aby byly fit, zdravé a šťastné

Daviesová, Leanne – Waterlowová, Lucy

Práh, 2019

zobrazit info o knizeRadost z chůze
Krok za krokem ke své duši

Kagge, Erling

Alferia, 2020

Napsat komentář